Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Novi smjestaj za kornjaču |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ma bit ce akvarij 120l ali kad stavim podlogu otici ce sigurno 20l na nju. Dali se ti keramicki valjcici mjenjaju sa ciscenjem ili duze traju?
Aha, i mislila sam da je stariji cim je na snizenju.
Pisano: 02.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
E tako bi vec bolje drzalo, samo ne znam koliko bi tocno uspjela izrezati te dascice. Ja sam ti htio preporuciti drvene okrugle stapice promjera 0.5 cm ili 1 cm pa da njih nalijepis na taj nacin. Praznina između povrsina bi ti bila u potpunosti ispunjena ljepilom pa bi to bolje drzalo. Stapice mozes jos kroz straznju stranicu poklopca userafiti za dodatnu cvrstocu. Glavno da imas pomoc, javi ako ces trebati ideje. Citiraj:
Trebala bi joj davati zive, barem te male jer joj je u prirodi da ga sama zdrobi. Das joj jednog puza s pincetom u usta, cak i ako ti se negdje skloni cuti ces kako mu je slomila kucicu. Ne uzrujavaj se ako ti koji puz pobjegne u akvariju, brzo ce ga ona naci i srediti. Da bi namnozeni paraziti (ako uopce dođe do toga) u puzu nastetili ona bi morala jesti ogromne kolicine zarazenih puzeva...dakle da ih namjerno drzis u akvariju. Koji slucajni odbjegli puz nece skoditi. Citiraj:
Ne, valjcici i spuzve su trajni mediji. Spuzve jedino mijenjas kad ti se deformiraju pa pokraj njih bjezi voda. Keramicki valjcici su trajni.
Pisano: 02.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ne cini mi se lose to sa stapicima, bio bi jos cvrsci. Budem jos razmotrila sve detalje, imam jos tjedan-dva dok ne krenem poklopac raditi.
Akvarij ce ipak biti 85 duzine, narucen je i iduci tjedan su rekli da je gotov, naručila sam i grijac kod njih od 150w i zastitu za grijac, nadam se da ce biti dobar. Filter u ponedjeljak kupujem, jbl e700, ak ne bude njega, onda cu e900. Puno ti hvala na pomoci. Dugujem ti pifu :) Ako cu imati jos kakvih pitanja javim se. Stavim slike kad sve sredim do kraja (oko Nove)
Pisano: 03.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
nista nije vjecno, nazalost -_- i ti keramicki mediji se trose, truse, samo to jako polako ide, kad se drmaju, peru, pa je trenje izmedu njih.. samo to godinam traje pa nije problem. stim da je i bio medij dobro zamjeniti nakon koju godinu, pola po pola, da se bakteriju stignu preseliti, zato jer mu se pore znaju 'zapusiti' od otpada, sluzi, pa ima manju povrsinu i nije tako efikasan kao novi.
a filter ti nemoze biti prejak, moze samo biti bespotreban, iako to kod kornjace bas nevrjedi, puno otpada, jos ako je svjeza hrana, meso..sto hranjivije, vise nutrijenata, to jace prlja vodu. a ako te brine protok, on se moze smanjiti, neki filteri imaju ugradene ventile za zatvaranje prilikom ciscenja, ako i nema lako se kupi, ti plasticni nisu bas skupi. p.s.protok se uvjek regulira na izlaznoj cijevi, nikad ulaznoj, da pumpi nebi falilo vode i doslo do pregrijavanja, kod izlazne cijevi nema tog problema, i sa manje protoka ce trositi nesto manje struje.
Pisano: 04.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ne pijem ti ja, al hvala :) Meni je dovoljna nagrada da ce jos jedna kornjaca imati dostojanstven zivot! Citiraj:
Mislim da ne govorimo o istoj stvari. Jedno su porozni bioloski mediji koji se mrve (tipa Fluval Biomax) i ostali od sintetickog stakla, drugo je bas ova staromodna keramika. Ti keramicki prstenovi imaju skroz glatku povrsinu, osim ako ih ne zdrobis nepoderivi su. Danas se oni primarno koriste kao najgrublji stupanj mehanicke filtracije, prvi su gdje voda ulazi u filter. Uloga bioloske filtracije kod keramickih valjcica je u usporedbi sa novim poroznim medijima mala.
Pisano: 05.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
aha, ma sad kuzim, mislio sam da su ti za biolosku sto se spominju, ove mehanicke sam vidio, neki osmerokutni, glatki, valjda ima i drugacijih.
Pisano: 05.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Evo mene ponovo
Citajuci clanak u kojem si pisao o uredenju akvaterarija za mekooklopnu, vidim da se poklopac lijepi za akvarij tj nadograđuje na njega. Dali je isti slučaj sa sperplocom i plaksiglasom? Kako se onda kopa po akvariju (usisava dno, biljke vade i sl.) ako je on cijeli zaljepljen? Od kojeg drveta da joj napravim kopno? Dali bi valjala maslina? Smeta li kaj je spricana u proljece ako ju prokuham?
Pisano: 13.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na akvarij su samo trajno zalijepljene bocne i straznja stranica stakla. Prednja klizna stakla se vade iz vodilica i okvir na kojem je u ovom slucaju samo mreza se moze lagano maknuti. Kada se akvarij odrzava i navedeni dijelovi se skinu to ovako izgleda, imas potpuni pristup akvariju:
LINK Cijela nadogradnja je visoka 20 cm tako da se pri odrzavanju mora skidati, međutim da je nadogradnja visoka 30-35 cm akvarij bez problema odrzavas samo sa otvorenim kliznim staklima. Mozes na isti nacin to napraviti sa lakiranom sperplocom ili pleksiglasom, samo ne znam koliko bi ti to dobro drzalo da ides lijepiti silikonom na akvarij. Ja sam do sada u akvarij stavljao samo drva iz pet shopa (mopani i mangro) i vinovu lozu. Za maslinu ti ne bi znao reci smije li u akvarij, to mozes pitati na akvarij.net-u sigurno ce ti netko znati reci.
Pisano: 13.12.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Evo mene ponovo.
Akvarij se ciklira vec 3 tjedna i ostala mi je rasvjeta. Dali grla (e14) moraju biti vodotjesna ili mogu obicna metalna i koja jacina spot lampe bi trebala biti?
Pisano: 06.01.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.