Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Osvetlenje kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Zdravo
Dali za osvetlenje kornjace moze se korstiti UV lamba model: PHILIPS PL-S9W/10 ?
Pisano: 26.11.2011
|
|||
|
Re: Osvetlenje kornjace |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
:)
Pisano: 26.11.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala puno na preciznim i brz odgovorom, u mojem gradu u pet shopu nisu imali takve lambe pasam mpomislio na alternatvu, ali potrudicuse da nabavim soodvetna UV lamba.
Jos jedanput hvala puno.
Pisano: 27.11.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Kako stasam svatio UV lamba ja potrebna za osvetlenje akvariuma a za zagrevljavane na kopno koristi se obicna lamba?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
kornjaci treba uv zracenje jer nece prezivit bez njega, bolje preko kopna nego vode. ali samo uva i uvb, ne i uvc. uvc je opasno zracenje, kako za zivotinje tako i za ljude, izlozenost jakom uvc zracenju te moze prilicno brzo osljepiti, opec kozu, itd. ako vec nema kod tebe, najlakse ti, ili najteze:) odrjesit kesu i naruciti preko weba. ako nisi strucan mislim da ti ovo s trazenjem lampi slicnog spektra nece puno pomoci.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
sutra mi stize uvb 5% 20w, kazu da razmak od kopna treba da bude oko 30cm, moze li taj razmak da buda 20cm jer mi trenutno visina ne odgovara dok ne premestim akvarijum? mozda da je ukljucujem krace vreme dok stoji na 20cm ?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
moze biti na 20cm, samo mislis ti to koristit kao jedinu lampu? to je fluo? za iznad vode nije bitno, ali za spot lampu bi trebao imati uva i uvb.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
nabolje su ti one na grlo/navoje, idu na bilo koji jeftini nosac samo da je keramicko grlo, plasticno se moze pocet topit. iako, ako imas priliku najbolje je kupiti neku od proizvodaca opreme za terarije jer one imaju ugradeni reflektor. reflektor jako pojaca lampu a i samo jednom moras potrosit novac na to i uvjek ces imati.
Pisano: 28.11.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
uzimam onu Serinu kompakt sa obicnim grlom, ali mi je samo bilo nejasno da li kornjaci mogu oci da obole ako je preblizu lampa?
Ona ce mo sluziti samo za UVb a za osvetljenje imam jos jednu stedljivu sijalicu 6500K i plus jos jednu reflektorsku za suncanje.
Pisano: 28.11.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.