Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Žarulje,kopno za žutouhu kornjaću |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
jel to ono sto se moze kupiti s nekim velikim tanjurom okolo?:DD
to sam ja prvo mislila kupiti..ali kada sam kupovala nije bila manja varijanta, samo neka ogromna:( i sada jos uvijek mislim da bi mozda najbolje bilo da to kupim (sve skupa) zbusim rupu u poklopcu za to i tako rijesim stvar..ove duge lampe mi izgledaju jadno sto se tice potrebnih izvora naspram toga..grijesim li?
Pisano: 24.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vidim da je samo za velike smjestaje,dali se moze koristiti za lampu ili je samo za keramicko grlo?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Mislis na reflektor? LINK To ti se kupuje posebno, ja sam si sam slozio ovaj nosac od kutnika za nekih 100 kn. Mislim da ti je ovaj original dosta skuplji, jer ipak trebas najvecu verziju tog reflektora. Ta zarulja od 125W nije bas mala, promjera je oko 12 cm i visoka je oko 15 cm. Lampa na zivine pare daje 10 000 lux-a, pa je svakako bolja solucija od neonke ili stedne zarulje koje se krecu oko 1000 lux-a sa spot lampom oko 100 lux-a. Sad je jedino steta sto si kupovala originalan GloMat, pokusaj ga prodati na akvarij.net-u ili preko nekog oglasnika ako se odlucis unaprijediti rasvjetu. A najbolja umjetna rasvjeta je specijalizirana HQI (metal halogena lampa) za gmazove. Ta lampa je negdje 6-7x jaca od Solar Glo po kolicini svjetlosti, daje 60 000 – 70 000 luxa. U Europi po ljeti direktno sunce je između 100 000 i 130 000 luxa, tako da jos ne postoji lampa koja bi u potpunosti mogla simulirati sunce. HQI za sada jos nije dostupna kod nas, samo u Europi i inicijalna investicija je oko 100-150 eura (da se nabavi posebna prigusnica, grla itd. jer za startanje ta lampa treba imati generiranih 5000V) i onda se godisnje mijenja zarulja za nekih 50 eura. Danas postoje vec dva proizvođaca u EU, izumitelj Lucky Reptile (Bright Sun UV) i od nedavno JBL (Reptil L-U-W). U buducnosti planiram preci na takvu rasvjetu. Citiraj:
U posebnu metalnu lampu sa keramickim grlom kao gore u prvom linku moze ici. Ili ako nađes nesto slicno da je dovoljno sigurno i veliko (tipa stropna viseca lampa sa keramickim grlom i staklenim širmom). Vazno je da lampa bude instalirana skroz okomito jer inece pregori. Također se ne smije dirati/pomicati dok je upaljena jer opet moze pregoriti. Kada je upalis treba joj oko 5 minuta da se stabilizira i dobije puni sjaj. Nakon sto je ugasis sigurnosni sustav u lampi joj neda da se upali dok se ne ohladi (oko 15 min.) tako da ju nije uputno na silu ukljucivati dok je jos vruca. Eto to su neke osnove pravilnog rukovanja. EDIT: I treba napomenuti da ce ispod zarulje u zatvorenoj lampi vjerovatno biti visa temperatura (kopna) nego u ovom mom postavu...a s obzirom da u sebi imaju ugrađen balast nije ih moguce spojiti na potenciometar i regulirati kao obicne zarulje. Znaci Solar Glo ide direktno na 230V.
Editirano od Kori on 24.10.2011 23:40:33
Editirano od Kori on 24.10.2011 23:42:08 Editirano od Kori on 24.10.2011 23:43:47 Editirano od Kori on 24.10.2011 23:44:37 |
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zahvaljujem
Kad budem imao veci smjestaj,kupit cu je. U Splitu ne vjerujem da ima za kupiti, pa cu trebati naruciti preko neta.
Pisano: 25.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Teraristika.hr naš Matija ti sve nabavi
Pisano: 25.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pisano: 26.10.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
eh da upravo je to ta sa ogromnim tanjurom:)
ali nakon ovih brojki mi vise nije privlacna.. kori, da li bi htio navesti sto se sve mora kupiti vani (nadam se da u cijeoj europi je to dostupno) kako bi korniju priustila najvise luxa koje moze dobiti? tnx
Pisano: 05.11.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo npr. Lucky Reptile Bright Sun cijene od reptilica.de:
Prigusnica: LINK1 (Bright Control Pro za 50W) Spajanje: LINK2 (Grlo sa posebnim konektorima) ILI LINK3 (Grlo i reflektor sa posebnim konektorima) Zarulja: LINK4 (Bright Sun UV Desert 50W)
Pisano: 05.11.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.