Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Anonymous
|
Re: MIRNES I NJEGOVA KORNJAČA |
|||
---|---|---|---|---|
Puno ti hvala jetti nije jela prije hibernacije 2-3 tjedna stavljam je u hibernaciju ali DA LI CE ONA UGINUT jer se jako bojimmm.... ...
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Nitko ti ne moze garantirati da kornjaca nece uginuti. Ako si se dobro brinuo o njoj, nece. Ako ugine, nesto nije bilo u redu. Po meni bolje da ne nabavljas nove kornjace dok se ne naucis brinuti o njima. Kornjaca bi vec sad trebala biti u mirovanju, a ne da je stalno vadis iz kutije. Kornjaca treba prezimiti u prostoru u kojem je temperatura do najvise 8 stupnjeva celzijusa, a najmanje 4. Ne smije se spustiti ispod nule jer ce ti kornjaca uginuti, smrznuti se. Ne smije biti ni visoka temp jer ce se probuditi i aktivirati. Kutiju makni u neki prostor gdje ne dopire sunce kroz staklo jer za suncana vremena moze se zagrijati. Provjetravaj redovno prostoriju da kornjaca ima novog zraka. Nije dobro da se kornjaca budi iz hibernacije kad jednom zaspe. Kad zaspe, tvoje je da ju ne diras 6 mjeseci (moje se same bude negdje sredinom 4. mjeseca) i da joj samo provjeravas temperaturu prostorije i povremeno poskropis vodom lisce po vrhu da se odrzi malo vlage. Nemoj dirati kornjacu ako cujes da suska unutra, normalno je da se ona povremeno pomakne u hibernaciji.
Pisano: 01.11.2011
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Znaci necu je vaditi vise sad kad je stavim danas...aa..
|
||||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Pokapao sam malo jetti odozgo i otvorio prozor na jedno 10min....i uslo je dovoljno lijepog/cistog zraka.-..kasnije cu izmjeriti temperaturu...pa ti javim..HVALA ZA SVE
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.