NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
108 korisnika su online (53 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 108

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: hibernacija
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, drago mi je da je sve ok!

Jesi li promatrao koja je bila najniza temperatura ove zime? Je isla ispod nule?

Pisano: 29.03.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Regularni član
Regularni član

See User information
E kori sory al ne kužim se u te hibernacije jeli bi mogle koernjaće sa 9 cm nadalje preživet hibernaciju u frižideru i kak se priprema kornjača uopče za hibernaciju koliko hibernacija traje i kad bi ju netko mogo izvadit iz frižidera nisam skužio to baš najbolje pa jeli mi ti to možeš objasniti bolje.

Pisano: 30.07.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U prirodi kornjace iz roda Trachemys hiberniraju ponekad i par mjeseci nakon sto se izlegnu, tako da kornjaca od 9 cm bez problema moze u kontroliranu hibernaciju.
Kornjacu ne mozes hibernirati u frizideru gdje drzis hranu. To kao prvo nije higijenski, a zbog cestog otvaranja frizidera temperatura naglo oscilira, kornjaci smeta i svjetlo itd. Za to treba poseban frizider koji ima sređenu ventilaciju i dodatan monitoring temperature.
Da bi kornjace bilo sigurno hibernirati one moraju biti u potpunosti zdrave i dobro uhranjene, s obzirom da je tvoja kornjaca kupljena iz losih uvjeta u pet shopu, zivjela jedno vrijeme u posudi s palmicom i nemas previse iskustva nemoj riskirati.

Pisano: 31.07.2011

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Pozdrav svima! Moja je kornjača stara oko 3 do 4 god. žutouha veličine nekih 18 cm. Ovo ljeto bila je u vanjskom jezeru, pisala sam Vam već o tom. Najdublji dio jezera je oko 1,5 m. Kornjaču ću staviti u hibernaciju ali sam se odlučila za frižider jer se bojim da u proljeće neće moći izaći van iz vode. E sad, imam jedan frižider, novi bez ledenice, koji sam pripremila samo za nju tj. u njemu neće biti ništa osim nje. Žarulju sam izvadila van kako je ne bi ometalo svjetlo koje se pali u frižideru prilikom otvaranja vrata. Naravno da ću svaki dan na par minuta otvoriti frižider kako bi dobila svježi zrak ali i voditi računa da pri tome temp. ostane konstantna. Inače, frižider se nalazi u garaži koja je zatvorena. Termometar je stavljen u frižider i već par dana očitavam temp. koja je 4 do 5 stupnjeva. Kupila sam veliku plastičnu kutiju sa poklopcem, dimenzija: širina 28cm, dužina 40 cm i visina 30cm. Sa hranjenjem kornjače prestala sam prije 3 tj. i nadam se da su joj se crijeva dovoljno očistila iako bih je ostavila još 1 tj. u jezeru. Čini mi se da je već polako ušla u hibernaciju ili se priprema, s obzirom da se zavukla u najdublji dio jezera i spava. Ovog jutra se na travi oko jezera pojavio i prvi mraz (živim u Slavoniji). Temp. vode u tom najdubljem dijelu (1,5 m) je 10 stupnjeva. Kornjača nikad nije imala zdravstvenih problema i smatram da je dobro uhranjena, premda je od ovog ljeta, odkako je prebačena iz akvarija u jezero, odbijala bilo kakvo meso. Prihvaća je jedino sušene ribice i račiće a jednom sam bila svjedokom da je rastrančirala kućicu malog vodenog puža i pojela ga. Da Vas ne gnjavim više, ono što mene zanima je, mogu li kornjaču držati još koji tjedan u jezeru i mora li se voda u kojoj će se kornjača nalaziti u frižideru mijenjati do kraja hibernacije?

Pisano: 18.10.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav,

posudu napuni tako da kornjaca moze stati na prednje noge, ispruziti vrat i disati bez problema. U posudi mora opet biti dovoljno vode da se kornjaca bez problema moze okrenuti ukoliko zavrsi na leđima.
Kornjaca je vjerovatno u jezeru tijekom godine jela insekte, puzeve i sl. tako da za kontroliranu hibernaciju ne bi smjelo biti problema.
Ako zelis mozes je jos ostaviti u jezeru, no s obzirom da vec imas frizider sa odgovarajucom temperaturom nemoj cekati da vani previse zahladi.
Tijekom hibernacije se mijenja voda ako bas ima potrebe. U hibernaciji je metabolizam kornjace sveden na minimum tako da nema izmeta, ljustenja i sl. stvari koje mazu vodu. Ako ces mijenjati vodu pazi da ne izazoves temperaturni šok i buđenje.

Pisano: 22.10.2011

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ok. Ako baš bude bilo potrebe promijenit ću vodu (temp. vode mora biti jednaka kako ne bi doživjela temp. šok, ok , znam), mada je ne bih htjela nepotrebno uznemiravati. Hvala puno na odgovoru Kori. Nadam se da će sve dobro završiti do proljeća. Veliki pozdrav i hvala!

Pisano: 24.10.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum