NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
48 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 48

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Neće da jede
Početni član
Početni član

See User information
Zdravo svima, htio sam Vas pitati da li ste se susretali sa problemom da vam kornjača ne želi jesti. Danas cijeli dan moja kornjača odbija da jede, a uz to nije aktivna samo leži na dnu akvarijuma i diže se samo da bi uzela kisik. Primijetio sam da nešto izduzje glavu kao da je nesto progutala pa nece da joj izađe. Sinoc sam je zadnji put hranio sa mesom iz hladnjaka sad ne znam jel to problem jer je uvijek do sada jela i nije bilo problema. Ako ko zna sta neka napise biti cu zahvalan
Karakteristike: kornjaca je stara 4 godine, mužijak

Pisano: 23.07.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Neće da jede
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao na forum!

Kornjaca moze poceti odbijati hranu zbog puno razloga, opisi uvjete u kojim ju drzis (velicina smjestaja, oprema, temperature, nacin odrzavanja) da dobijemo potpuniju sliku o svemu.
Ako kornjaca izduzuje glavu i otvara usta moguce je da joj je nesto zapelo. Uzmi je u ruke i pokusaj napipati ima li nesto u vratu. Vidi li se ovako mozda nekakva izbocina na vratu? Također probaj otvoriti usta i vidjeti da li je nesto zapelo.
Ovakvo ponasanje također moze ukazivati na problem sa respiratornim sustavom ili pokusaj kornjace da ispovraca sto je pojela.
Kada je opcenito hranis mesom iz hladnjaka, da li pustis da se meso ugrije na sobnu temperaturu?
Kolike je velicine podloga u smjestaju? Da li je dovoljno sitna da ju kornjaca moze progutati?
Imas li slucajno jos stvari u smjestaju sto je kornjaca mogla progurati? Umjetno bilje, stiropor, dekoracije, sitni komad opreme, ziva riba sa dobljama (corydoras, ancistrus, plecostomus)...pogledaj nedostaje li sta.

Pisano: 24.07.2011

Moderator
Moderator

See User information
A može biti da je i zbog promjene temperature stalno u vodi, ako je voda toplija od kopna. Vani je vrijeme nestabilno i temperature su drastično pale što osjećaju i ljudi i životinje.

Pisano: 24.07.2011

Početni član
Početni član

See User information
Hvala ti na ovakvim lijepim sugestijama, evo ozdravila je ona izgleda da je od hrane posto previse jede, stalo je nesto gladna :)

Pisano: 19.08.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjacama je u prirodi da su stalno gladne, na nama vlasnicima je da kontroliramo koju ce kolicinu hrane dobiti.

Pisano: 22.08.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum