NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
60 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 60

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Bolesne oci
Početni član
Početni član

See User information
poz sanel je
moja kornjaca ima problema sa ocima natekle su joj oci i zatvorene su joj vec tri dana ne vidi na njih i ne jede nista sta da radim i cime da je lijecim a da priznam nisam dovoljno vodio racuna o njoj zato vas molim jos jednom da mi pomognete i da mi kazete kakve lijekove da joj dam samo da progleda

Pisano: 22.07.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Bolesne oci
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao na forum!

Za pocetak napisi o kakvoj se uopce kornjaci radi, koje je vrste? Stavio si post i u podforum za vodene i u podforum za kopnene...

Dalje opisi u kakvom je smjestaju drzis, koje je velicine, starosti, kakvu sve opremu imas i sa cime sve hranis kornjacu. Bez tih informacija ti bas ne mozemo pomoci jer prvo moramo vidjeti sto je uzrokovalo problem. Sto detaljnije i opsirnije odgovoris brze cemo utvrditi u cemu je problem i kako to izlijeciti.

Početni član
Početni član

See User information
e dobro vece e ovako kornjaca je stara 3-4 godine i vodena je a uslovi u kojima je drzim i nisu bas za ppohvalit njezini problemi u kojima je sad prouzrokovani su mojim nemarom ja sam nju ostavio da se krece po suhom dakle po dnevnom boravku i zavukla se pod kamin tu je provela citav dan i noc na suhom a kad sam je izvukao ona nije mogla da progleda vec tri dana kao sto sam naveo a sto se tice prehrane davao sam joj hranu za kornjace kupljene u poljoprivrednoj apotec ipa nije htijela vise da jede poceo sam je hraniti hljebom i to je prihvatila a ostalo nista nece da jede vec duze vrijeme danas sam joj oci malo cistio kamilicom al nista ne pomaze i kupio sam hidrociklin mast al ne smijem da je stavim bez savjeta a veterinari nasi pojma nemaju pa vas molim da mi pokusate pomoci

Moderator
Moderator

See User information
Kornjači nemoj davati kruh!

Daj joj svježe piletine, pileće jetrice, srce, slatkovodne ribe isl. više puta na dan po malo dok ne počne jesti.
vjerojatno je pobrala upalu očiji, ako ne i pluća. Voda ti treba biti bar 25 stupnjeva, a ja se nadam da ima akvarij, grijač, filter i neki suhi kamen ili kopno.

Radi se vjerojatno ako je stara 3-4 god o crvenouhoj kornjači, ali ti navedi vrstu da ne nagađamo.

maxitrol mast 3 x na dan namažeš i ostaviš kornjaču 10-15 min na suhom, a onda u vodu (pazi da je čista).

i navedi otkuda si da ti znamo bolje pomoćo i sretno....

Nemoj bez potrebe kornjaču vaditi van, navukla je propuh.

Pisano: 23.07.2011

Početni član
Početni član

See User information
e dobar dan opet ja iz bugojna sam i da radi se o kornjaci koja ima crvene fleke iza glave a sto se tice jela nece jednostavno da jede i nevidi je pa sta da redim cistim joj stalno kamilicom mlakom oci al jednostavno nema efekta a i nece da izadze na kamen samo se zavlaci u svoj oklop kupio sam hidrocilin mast al ne znam smijem li joj namazati pitao sam veterinara za tu mast al on neznaju samo okravama da neduljim dalje pokusacu tu mast koju vi preporucujete pa vam se javim hvala jos jednom sanel

Početni član
Početni član

See User information
e to je Sanele crvenouha kornjaca
a sto se tice hrane, nemoj joj davati hranu iz apoteke, u racicima tim nema nista hrani je iskljucivo svjezim mesom, zelenom salatom, maslackom itd.

Početni član
Početni član

See User information
e drago mi je da ste tako ljubazni i susretljivi a danas sam kupio maxitrol i namazao sam joj oci i molim vas da li ima neke nade za moju kokos tako se zove jako se brinem a oci joj nikako ne prolaze a sto se tice prehrane i maslacka neznam dal se to podrazumjeva pod ovim livadskim maslackom i jos da vas pitam imam akvarijske ribice njih oko 200 u dva akvarija i dali bi kornjaca mogla da sa njima boravi pitao sam neke ljude al su mi oni rekli da se to ne preporucuje pa molim vas savjet...jos jednom velika vam hvala

Početni član
Početni član

See User information
Pa ja sam imao prije ribice i kornjacu zajedno problem je samo sto kornjaca pojede ribice, travu i sto prlja previse vodu u akvarijumu pa bog toga ne treba ih drzati zajedno
A moras onda napraviti i ostrvo u akvarijumu da bi ti mogla izlaziti kornjaca da se suši.
Ma ja ba livadski maslacak moja ga stalno jede.

Pisano: 24.07.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da bi lijecenje uopce imalo ikakvog efekta kornjacu moras staviti u neke normalne uvjete. Ako nemas akvarij niti nista od opreme smjesti je u sto vecu plasticnu posudu/lavor/kacu. Voda mora biti uvijek cista i pripremljena kako klor ne bi pogorsavao situaciju. Preporucam koristiti akvaristicko sredstvo za pripremu vode, ako imas ribe to bi trebao imati. Unutra improviziraj kopno uz pomoc nekog veceg kamena i iznad same posude postavi obicnu reflektoricu za grijanje. Nabavi akvarijski termometar (ili bilo kakav za vodu) i izmjeri kolika ti je temperatura vode da vidimo hoce li sada odmah biti potreban grijac.

Mazati ili kapati oci samo ima smisla ako si kornjacu drzao u zmazanoj vodi pa je dobila bakterijsku upalu ociju. Provjeri da li su oci natecene, crvene boje ida li okolo ima gnoja.

S obzirom da je kornjaca hodala po hladnom podu također postoji mogucnost da su zatvorene oci posljedica upale pluca. Provjeri sljedece:
Da li kornjaca na suhom otvara usta kao da se gusi i ispusta cudne (piskutave) zvukove?
Da li joj na nos i usta izlazi sluz?
Kada kornjaca pliva da li je ukosena u stranu?
Da li kornjaca moze normalno zaroniti (potonuti na dno)?

Sto se tice prehrane to moras pod hitno promijeniti, hljeb kao i ostala zacinjena hrana za ljude ne dolazi u obzir! Ukoliko imas gupije u akvariju ili slicne zivorotke one bi mogle posluziti kao hrana. Također pokusaj kornjaci dati mrkvu/sargarepu iskuhanu u obicnoj vodi i naravno ohlađenju na sobnu temperaturu. Moguce je da su joj oci zatvorene i zbog nedostatka vitamina A s obzirom na dosadasnju losu prehranu pa bi mrkva pomogla. Procitaj sljedece:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Sto se tice smjestaja kornjacu bi mogao drzati u akvariju ako je dovoljno velik, međutim postoji velika mogucnost da ce ti jesti ribe, raskopati podlogu i unistiti biljke. Akvarij bi trebao prenamjeniti samo za nju.

Sve sto trebas znati o smjestaju mozes naci ovdje:
Smjestaj za vodene kornjace

Citaj sto vise jer ti u ovih par postova ne mozemo napisati apsolutno sve sto trebas znati o drzanju kornjaca.
Tek kada kornjcu smjestis u uvjete gdje ima sanse za oporavak, te kada odgovoris na gornja pitanja da vidimo o cemu se tocno radi ima smisla poceti lijeciti kornjacu.

Moderator
Moderator

See User information
kori, kada bi ti znao koliko te mi volimo

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum