Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Sera dodaci ishrani |
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Citiraj:
Da dodam, ili bi bilo pametnije da dajem npr... 3 puta nedeljno reptimineral H a 2 puta nedeljno cist kalcijum i vikendom nista. Da se razumemo ja mojoj kornjaci dajem malo ovog vitamina. Tipa, pospem jednu bokvicu... sacekam da pojede pa onda dodam ostatk hrane, maslacak, detelinu itd i to samo pri prvom hranjenju, drugi put mu ne dajem nista... Ili Pospem jedan list maslacka itd.. Znaci trenutno mu dajem vitamina 5 puta nedeljno... Posto kaze 1 pinch (zahvat medju prstima) na 3 g hrane... da li moja kornjaca pojede dnevno 3 g hrane je tesko odrediti :). ali npr ce da dobije dobije 2,3 li lista maslacka i jedan cvet, jednu bokvicu, nekoliko travki, nekoliko detelina i jedan list bele rade. Plan sada je da mu umesto 5 puta nedeljno dajem vit 3 puta nedeljno... a 2 puta nedeljno dodam cistog kalcijuma isto tako, znaci jedan zahvat i pospem mu malo po hrani. tako bi valjda bio siguran da unosi dovoljne kolicine kacijuma i ostalih vitamina a da ne dodje do nekog predoziranja ili slicno. E sad sta mi vi preporucujete?
Pisano: 05.04.2011
Editirano od BojanF on 05.04.2011 13:04:35
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kalcij mozes stalno davati, međutim vitamine ne jer mozes izazvati hipervitaminozu. Mijesati u istom vremenskom periodu davati vise razlicitih vitaminskih pripravaka je opasno. Vitamini se doziraju po uputstvima i kada se potrosi jedna bocica/doza onda je potrebno napraviti pauzu par mjeseci prije nego opet pocnes davati. Uzgajivac kopnenih kornjaca iz Pule uopce ne preporuca da se daju vitamini jer kaze da oni bespotrebno opterecuju jetra i bubrege, sve sto kornjaci treba je pravilna prehrana i dodavanje kalcija. Rađe se koncentriraj na nabavu novih vrsta bilja i raspitaj se o uzgoju istih.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Ok... Prestacu da dajem reptilvit jer sam video da ima skoro pa istih vitamina i njemu i u serinim vitaminima... Ove cu mu davati bas restko... A kalcijum cu malo cesce. Na leto cu da izvrsim pripreme za zimu. Da vidim da bar gajim 4,5 osnovnih biljaka
... da ne dobija preko zime samo market biljke i kupovnu hranu...
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.