Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Bolesna Happy :( |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Užas, pa jel on veterinar ili apotekar? Ono, mogu da verujem da neko ovako nešto radi kad nema veterinara u blizini, al da veterinar to radi je suludo....
Pisano: 11.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
mi smo dobili ljekove u sprici za oralno davanje..koliko je meni rekla doktorica takav nacin ljecenja se prakticira iz razloga sto je kornjaci svakodnevni dolazak kod veterinara veliki stres, koji se na taj nacin pokusava izbjeci. takoder, ljekovi koji se daju oralno skoro pa jednako su djelotvorni.
postoji sema kako da se otvore usta, kako je gore opisano, ali mislim da mi svi laici to ne mozemo druga metoda je da netko drzi kornjacu i da joj ides pokraj usta sa prstom kako bi ona zagrizla:S i kada otvori usta da joj das ljek..sretno, meni nije uspjelo (mom korniju je bas pasalo to cesnjake :D), ali kod nas je to bila preventivna terapija (za jetru) pa ono..
Pisano: 21.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jedno je preventivna terapija za jetru, a drugo je upala pluca.
Oralno se moze davati samo neko sredstvo s kojim ne mozes predozirati zvotinju. Kada dajes pomocu sprice nikada ne mozes tocno znati koliko je kornjaca progutala, a koliko ispljunula. Iz tog razloga se koriste sonde kojima se određeni lijekovi ubrizgavaju direktno u zeludac. To ti pisem iz svog iskustva kod veterinarke Maje.
Pisano: 22.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Ok, meni je preventivna jer bolesti jetre nije dokazana - nismo vadili krv, u dogovoru smo to odgodili blabla.
Sve stoji, iskreno nemam pojma kako se kornjacama daju ljekovi, ja prenosim ono sto sam saznala od iste doktorice. Naravno da neces izliti iz sprice, nego kapati, kap po kap jel Naime ova terapija je recimo bila 5 kapi dnevno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ono sto ti dr. Lukac kaze tako radi jer je tako najbolje
|