NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
66 korisnika su online (11 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 66

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 6 ... 8 »

Re: Moguća upala pluća, Boža bolestan
Moderator
Moderator

See User information
ako se moderatori slažu i ako se smije prevoditi

stavila sam novu temu kako dati kornjači injekciju, pa čekam mudrije

Pisano: 09.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kolko duboko ide igla u prednju nogu i gde tacno , mala mi je kornjaca 4,5 cm duzine

Pisano: 21.03.2011
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Regularni član
Regularni član

See User information
mozda ti ovo moze pomoci
http://www.youtube.com/watch?v=2XcjMFwhQEQ

i slicni videi na tu temu..ne znam samo kako se usudujes to, da ne pogrijesis nekaj :/

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
e hvala ti pogledao sam neke video klipove

cak se i strucnajci boje raditi na malim kornajcama da nebi pogresili na kolicini ,

a moram ovo uraditi jer mi jedna uginula , ili ovo probati ili ostaviti i ovu da ugine , ja cu radije pokusati ovo makar cu znati da nisam samo sedeo i gledao kak umire , mislio sam da ce ozdraviti same od sebe ono prirodno al eto tek kad je jedan uginula shvatio sam da moram nesto uraditi da nebi i drugu izgubio .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Korni1
i slicni videi na tu temu..ne znam samo kako se usudujes to, da ne pogrijesis nekaj :/

Ovo inace nikako ne bi preporucio da radi sam, ali ocito nema veterinara u blizini koji je voljan pomoci pa nema izbora.

Pisano: 22.03.2011

Regularni član
Regularni član

See User information
ne znam od kuda je i da li zivis u gradu ili selu, ali svugdje postoji neki doktor/veterinar koji je na faksu ucio bar neke osnove o krvnim zilama ak nist drugo. i koji ce lakse znati naci mjesto u koje se daje injekcija, od tebe (po nekakvih internetskim uputama).

uostalom zasto ne bi nazvao veterinarku Maju u Zagreb, pa se konzultiraj s njom, objasni joj od kuda si i situaciju, pa neka te ona uputi. Jako je draga i voljna je pomoci savjetima. Mislim da ti je to najpametnija varijanta.

Kako god bilo, zelim srecu;)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Korni1
ne znam od kuda je i da li zivis u gradu ili selu, ali svugdje postoji neki doktor/veterinar koji je na faksu ucio bar neke osnove o krvnim zilama ak nist drugo. i koji ce lakse znati naci mjesto u koje se daje injekcija, od tebe (po nekakvih internetskim uputama).

uostalom zasto ne bi nazvao veterinarku Maju u Zagreb, pa se konzultiraj s njom, objasni joj od kuda si i situaciju, pa neka te ona uputi. Jako je draga i voljna je pomoci savjetima. Mislim da ti je to najpametnija varijanta.

Kako god bilo, zelim srecu;)

Ne bi vjerovala kako vecina veterinara jednostavno ne zeli imati posla sa kornjacama, pogotovo ovako malim. Vecina ti kaze to je nemoguce za lijecit, pusti da ugine pa kupi drugu. No slazem se da bi bilo kakav veterinar ili cak doktor znao bolje od nas koji nemamo nikakvo obrazovanje po tom pitanju, samo se treba potruditi naci nekog tko ima volje.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mislim da se ove injekcije daju u mišić, neretko veterinari daju vlasnicima da i sami daju injekcije, ukoliko stanuju podalje...

Regularni član
Regularni član

See User information
Da ti veterinari su skoncentrirani na pse i macke i to je to, ali koliko znam ovdje niti nema specijalizacija za dosta zivotinja, tako da ti ljudi na faksu niti nemaju nekog izbora..sreca je ako naletis na veterinara koji zeli siriti vidike. Svojevremeno je Udruga Zecovi polanjala skupu stranu literaturu kako bi se na taj nacin osigurali da ce bar netko znati ljeciti kunice. to se pokazalo kao odlican potez;)
Eto, mislim nista te ne kosta da nazoves doktoricu Maju i pitas ju, to je standardna praksa i znam ljude koji su u nedostarku inf zvali u Hrvatsku, a bili su iz okoklnih drzava. Recimo mi imamo puno bolje veterinare od Srbije i Bosne kaj se kunica tice, npr.(koji su jos uvijek egzoticne zivotinje:S), a koliko vidim i kada se o kornjacama radi:(

Kako je kornjaca danas? Si davao ljek solo ili? Nadam se da je sve ok;)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
znas kako to funkcionise kod nas
nazoves vetrinara on ti kaze da nije radio sa tim nikad il kaze npr nije problem dode i bezez nesto uradi samo da te se resi .

Izlazak na teren se placa duplo , bilo kakav izlazak samo da ti dode kuci 10 evri
+ ostali troskovi nez kolko bi uzeo za pregled i lijekove

bitno e da oni zarade , iskreno za taj novac sto bi njemu dao da bilo sta uradi ja mogu kupiti jos nekoliko kornajca .

Imam u porodici veterinara , al to su jednostavno ljudi koji nisu radili s tim , kod nas je sve drugacije , zavrsis skolu a neas blage veze sta si zavrsio , zaposlis se preko veze , i ovi veterinari sto sad rade to je samo na nekim uobicajenim zivotinjama macka , pas ,
cak i ovaj antibiotik sam preko veze nasao jedvaaa.
i mnogi su mi rekli kako to smijes , pa eto smijem nemogu gledat da umire a da nista ne uradim.

Juce sam dao tu prvu dozu vec sada je neko vrijeme u vodi , vise nego inace , al opet nista ne jede , manje zijeva
mozda mi se samo cini postavio sa mkameru da vidim sta se desaje dok me nema , dok sam u skoli , i nista uobicajeno suncanje , nekad gurne samo glavu u vodu , nekad ode skroz u vodu , al nije jos ni jednom zaronila .

Pisano: 23.03.2011

« 1 2 (3) 4 5 6 ... 8 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum