NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
43 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 43

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 »

Trebam informacije
Početni član
Početni član

See User information
E ovako...pozz svima,novi sam na site-u!
Imam crvenouhu 6 godina. Drzim je u staklenom akvarijumu dugackom 31-18 cm,od toga su 2/5 kopno...Kada sam je kupio bio sam mladji nije me narocito zanimala. Sada sam bas zainteresovan(znam nakon 6 godina...osecam se krivim :'( ) Ovako...Kornjaca je dugacka 8 cm,hranio sam je granulama i racicima jer su mi ovi u pet shopu rekli da samo to mi i treba i mislio sam da je to,to. Poceo sam da kopam po internetu i shvatio sam da ovi u pet shopu nemaju pojma!

Da predjemo na stvar! Nemam nista od opreme koju navodite ovde na vasem sajtu. Mene sada zanima sta mi je najneophodnije za pocetak,koliko ce mi novca trebati itd. Stvarno mi treba pomoc. Grize me savest sto sam bio u zabludi i mislio da je to sve sto mi je potrebno!
Prihvata i drugu hranu,juce sam joj dao zelenu salatu i odbila je... Danas sam joj opet ponudio i smazala je!
Sto se tice ovih u pet shopovima,neci ni da komentarisem.
Molim za pomoc,izgubljen sam.
Unapred zahvalan!

Pisano: 14.03.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Trebam informacije
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Udri ;)
http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php

Smještaj ti je PRE PRE mali, pošto su akvariji skupi nabavi neku veliku plastičnu posudu i opskrbi je sa opremom.

Početni član
Početni član

See User information
To mi je i palo na pamet.
Nego ja sam vise mislio na to koliko ce mi para trebati za tu opremu... Ne mora biti neka super,ali cisto da znam sta je od opreme najneophodnije. :)
Hvala :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
grijac , rasvjeta , filter je nesto najosnovnije kolko mi se da skuziti
, a cjenu ti ne znam reci zavisi sve od toga gde zivis ;
ja nemam pravilnu rasvetu jer sijalica kod mene kosta 50 ewri tako da zavisi gde si i kolko is spreman uloziti .

Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Početni član
Početni član

See User information
Da...mada ta UV lampa je bitna zbog oklopa i razvoja koliko ja kontam. Samo predpostavljam da je skupa. Mislim da ce prvi korak biti veci prostor i neka lampa za grejanje spolja. Za grejac cu se raspitati po gradskim pet shopovima. Filter takodje :)
Hvala :)

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Ako mislis kupiti sve odjednom trebat ce ti dosta novaca. Nemoj se uplasiti odmah na pocetku ima i nacina kako se moze ustediti :)
Plasticna posuda npr. ali i na staklenom akvariju ako ga ne kupujes u prvom pet shopu na koji naides. Treba se dobro raspitati.
Ukoliko si iz zagreba ili imas mogucnost otic tamo savjetovala bi ti da odeš u Aqua terra ja sam tamo narucila akvarij dimenzija 100x40x40( nije idealno ali ne mogu trenutno vece zbog prostora) za 360 kuna ili ti 50e ( na gotovinu je bilo 10 ili 15 % popusta)
Takav isti je u Pet centru bio 600. Razlika je i vise nego dovoljna za grijač i lampu za grijanje kopna.
Mislim da ce ti najveca stavka bit filter, njegova cjena ovisi o velicini akvarija odnosno kolicini vode u njemu.

Pisano: 15.03.2011

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na pomoci. :)
Nisam iz Zagreba,sta vise iz Srbije sam. Sto se tice plasticnog akvarijuma,smatram da mi je to najbolje resenje za sada. Pa nabavka filtera. Zatim grejac za vodu. Uv lampe cu nabaviti tek kada prodje ovo lepo vreme. Sada dolazi leto tako da ce Sunce uraditi svoje. Jedino se bojim da iznosenje nije malo sokantno za nju?
Drzim je pored prozora. Mozda jednostavno podici roletne i osvetliti jedan deo akvarijuma pri otvorenom prozoru? :)

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Svakodnevno prenosenje kornjace bi bila prava gnjavaza za nju, ako imas mogucnosti napravi joj neki ljetni smjestaj u vrtu ili na balkonu di moze bit i preko noci, naravno sve dobro ogradi da ti ne zbriše :)

U svakom slucaju ovo s otvorenim prozorom je super rjesenje, samo pripazi na propuh, kad bude jako vruce da ti se voda ne pregrije i naravno da uvijek ima malo hlada di se moze skloniti.

Vidim da si kornjacu dao zelene salate, ako je kristal nemoj pretjerivat s tim.Bolje da joj umjesto toga ponudis radić odnosno list od maslačka. Mozes joj ponuditi i sitne komadice mrkve.
Negdje na ovom forumu je pisalo da crvena boja privlaci kornjace pa mozda prihvati :)

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na super savetima :D
Sta mislis o mesu tipa pilecih grudi,belog pileceg mesa itd. ? :)

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Nemoras zahvaljivati, ni ja puno toga nisam znala do prije par tjedana :) A ovdje smo zato da bi pomogli jedni drugima.

Bijelo sirovo pileće meso je dobro, samo pripazi na masne djelove, ne smije ih biti previše. Pileća jetrica i srce su isto dobri.
Nemoj joj davati mljeveno meso i nemoj pretjerivati opcenito s mesom jer previše mesa isto nije dobro.
Možeš joj ponuditi i neku riječnu ribu, pastrvu npr. samo pripazi na kosti.

Vodene biljke joj mozes davati u neogranicenim kolicinama.
Ostace ti slobodan akvarij u kojem je sad drzis pa u njega ubaci vodenu biljku, meni je Kori savjetovao rogolist i vodenu lecu jer biljke nisu zahtjevne za drzanje,a razmnozavaju se ko lude jos k njima mozes ubacit i vodene puzeve ( nekad ih dobijes na biljkama u pet shopovima, a mozes ih nabaviti i od nekog poznanika koji ima akvarij s ribicama i rado ce se rijesiti viska puzeva) oni ce se takoder brzo razmnozavati i biti prava poslastica tvojoj kornjaci :)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum