NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
60 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 60

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 »

Re: Novi Akvarijum
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
napisao sam gore...Pravim ga od stakla...

Pisano: 25.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa ako ćemo čitati šta je sve prethodno napisano vidimo i da ti je više puta odgovoreno na to pitanje. Sa ojačanjima ga možeš puniti do vrha. Ko je lepio akvarijum? Jel staklo brušenih ivica? Ako nije propisno zalepljeno i ako staklo nije brušeno pri nezgodi krivi majstora.

Pisano: 25.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sve je bruseno i za sada je dobro zalepljeno,ja sam lepio staklo imam iskustva sa tim pomogao mi je otac on ima firmu oko tih stvari i zna to dobro,samo sam perfekcionista i zelim da sve bude u milimetar tacno i bez nekih sitnih greski..Nisam ja imao dilemu vise oko ojacanja nego dilema mi je dal' moze da se stavi ostrvo na ojacanje (da mi to posluzi kao drzac)
e da zaboravio sam da kazem da stavljam i pvc lajsne na coskovima od akvarijum i to ce jos vise drzati a izgledace isto tako lepo

Pisano: 26.02.2011

Editirano od Strahinja1094 on 26.02.2011 13:25:27
Editirano od Strahinja1094 on 26.02.2011 13:34:34

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Strahinja1094
Imam dilemu, ako stavim ojacanja 5 cm od visine akvarijuma ( to bi iskoristio da stavim ostrvo na ojacanja) dal moze onda voda da se puni tacno do ojacanja?

Pojacanja se obicno stavljaju 2-3 cm ispod gornjeg ruba akvarija, no da ih spustis i na 5 cm ne bi bila greska.
Na tim pojacanjima slobodno smije stajati kopno, ja obicno radim kopno na taj nacin.

Kod ljepljenja akvarija je najvaznije da se u niti jednu fugu ne uvuce zrak jer inace ima sanse da akvarij popusti.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
stavio sam na 3cm i sad se susi..za sada sve izgleda lepo i bez nekih problema...a ostvro cu staviti kako si i ti rekao i ono moze da sluzi i kao poprezno ojacanje.. vrsi 2 funkcije ..tako da cu sipati vodu to ojacanja... a za podlogu sam odlucio da izmesam svasta i peska kamencica i tako tih stvari.. ako imas neki zanimljiv predlog rado cu ga prihvatiti :D xexexe

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo kako izgleda trenutno..Zavrsio sam tek 50% posla :)
ostalo je jos da zavrsim poklopac i da stavim lajsne na coskove od akvarijuma (da jos bolje drzi)

Dodaj datoteku:

jpg  aa [akv].jpg (46.12 KB)
1490_4d6a79e422312.jpg 600X450 px

Pisano: 27.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

stavio sam na 3cm i sad se susi..za sada sve izgleda lepo i bez nekih problema...a ostvro cu staviti kako si i ti rekao i ono moze da sluzi i kao poprezno ojacanje.. vrsi 2 funkcije ..tako da cu sipati vodu to ojacanja... a za podlogu sam odlucio da izmesam svasta i peska kamencica i tako tih stvari.. ako imas neki zanimljiv predlog rado cu ga prihvatiti :D xexexe

Staklenu platformu ne moras nuzno lijepiti u akvarij, jednostavnije je kada je prilikom ciscenja mozes izvaditi van iz akvarija.
Oko podloge razmisli sto ce ti biti najprakticnije za ciscenje. Konkretno mislim da je sve pomijesati zajedno jako zeznuta stvar za odrzavanje. Npr. veci obluci se usisavaju sa cvrstom plasticnom cijevi koju mozes gurati između njih, micati ih i usisavati otpad. Sljunak se pak cisti onim prosirenim nastavkom sto se moze napraviti od boce. Sa pijeska se otpad usisava samo sa povrsine. Kada bi sve stavio zajedno niti jedan ovaj nastavak nece nuditi prakticno odrzavanje, npr usisavat ces sljunak i pijesak naglim pokretima dok mices vece oblutke. Ili ces prosirenim nastavkom iz sljunka uz otpad usisavati i pijesak...vazno je imati plan.

Po pitanju ovih lajsni, gledaj da si ostavis mjesta u kutevima za instalaciju cijevi vanjskog filtera.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Stavljam kamencice i jos neke gluposti..za ciscenje sam resio kako cu ;)
A lajsne nista ne smetaju vise daju estetski izgled a i dosta pomaze oko spojeva i dobijam na cvrstini..
slicno nesto kao na ovoj slici samo sto cu ja stavljati vertikalne i bice PVC lajsne
Smanjena slika

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ocigledno sam smorio :D evo jos jedna slicica i toliko od mene :)

Dodaj datoteku:

jpg  aaaaaaaaaaaa [akv].jpg (42.18 KB)
1490_4d6be473d8991.jpg 600X450 px

Pisano: 28.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

A lajsne nista ne smetaju vise daju estetski izgled a i dosta pomaze oko spojeva i dobijam na cvrstini..
slicno nesto kao na ovoj slici samo sto cu ja stavljati vertikalne i bice PVC lajsne
...

Ako mislis stavljati plastcne lajsne L profila na kuteve akvarija izvana mozes. Ja sam si jedan akvarij na isti nacin dodatno pojacao.

Akvarij svaki put izgleda sve bolje :)

Pisano: 01.03.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum