Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Crvenouha Kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
opet se ljusti.. a nisam joj povecavao ishranu..ne znam sta bi moglo da bude..koji li joj vitamin nedostaje?
Pisano: 14.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Opet onako jako? Da li se ljusti na dijelovima gdje se vec oljustila?
Pisano: 14.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za kozu je odgovoran vitamin E. No pazi da ne pretjeras jer previse vitamina moze izazvati hipervitaminozu.
Pisano: 16.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Gde se nalazi vitamin Eeeeee? xexexe
Pisano: 17.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Glavni izvori vitamina A su mrkva, jetra, mlijeko i mliječni proizvodi, žutanjak i riba.
Vitamin C ili askorbinska kiselina je vitamin topiv u vodi, a prisutan je u svježem voću i povrću. To je prvi sintetski dobiveni vitamin . Vitamin D prisutan je većinom u namirnicama životinjskog podrijetla. Najbogatiji prirodni izvor su ulja jetre bakalara i drugih masnih riba, poput sardine, lososa i sleđa. Dobar izvor vitamina D su i žumanjak jajeta, pastrva i jetra, iako količine mogu varirati. Vitamin E predstavljaju u mastima topljivi tokoferoli, koji u organizmu djeluju kao jako dobri antioksidansi. Nedostatak vitamina E vrlo je rijedak jer je taj vitamin vrlo široko zastupljen u hrani. Nalazi se u svim tkivima u organizmu, a najviše ga je u jetri, masnom tkivu i mišićima. to sam ti kopirao sa neke hr stranice moj pet centar , googlaj malo mozda nades jos sta sto nije tu spomenuto
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa od toga pola stvari kornjaca ne sme da jede..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
A vitamin - kuhana mrkva
D vitamin - D vitamin ili D3 u kapima koji se daje maloj djeci (kapati po kap na hranu) C vitamin ne davati kornjačama preko agruma, ali komad jabuke, kruške ili nekog drugog voća (osim limuna, naranče i sl.) te razne vrste salate, radič, crveni ili zeleni, salata možda ona zimska (ovo sve je hrana koja se nađe zimi) u proljeće i ljeto je izbor veći A vitamin - za ono što ja primjenjujem, pileće srce i jetrica D vitamin - riba nemoj samo pretjerivati, hrani normalno i u jednakim razmacima da se metabolizam ustabili, ona ima sporiji metabolizam i hranu dulje probavlja netko će reći da se kornjača može pripitomiti, ne može, ali mi možemo i njen metabolizam i sebe naviknuti na to da joj dajemo hranu uvijek u isto vrijeme ovo je tema za preharanu kornjača
Pisano: 18.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ma i dalje se ljusti ako neko zna sta je uzrok tome voleo bi da mi kaze sta da radim...
Pisano: 20.02.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.