NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

plijesan na drvetu
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
joj ljudi, novi problem. kupila sam svojoj kornjacici mangrovo drvo iz pet shopa, 100 puta ga prokuhala i stavila. Malo je pustilo boju, uspanicila se otisla na forume i skuzila da je to samo estetski problem, da zapravo omeksava vodu sto je dobro kornjacama za oklop. a i mosusna je bila sretna zbog konacnog mraka u akvariju. ali se na to novo drvo nakon 3 dana uhvatila plijesan (bijela, paucinasta preko cijelog drveta). Sad sam ga izvadila i voda se zapjenila (?) opet me panika uhvatila, tak da je kornjaca na privremenom smjestaju u malom akvariju dok ne skuzim sta da napravim. Procitala sam da ancistrusi vole to popapat, ali nemam zacikliran akvarij, bilje, ili pumpu za zrak pa se bojim da ce uginuti.

Pisano: 03.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: plijesan na drvetu
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je dosta cesta pojava kad stavis novo drvo u akvarij. To je jedino moguce rijesiti na nacin da svakih dan-dva izvadis drvo i operes tu sluz sa njega i tako sve dok se situacija ne smiri. Mozda bi bilo najbolje da panj neko vrijeme drzis u posudi s akvarijskom vodom i redovito cistis, pa ce se u roku od par tjedana do mjesec dana to prestati stvarati. Za samu kornjacu to nije opasno koliko znam, ali kada se da sluz odvoji od panja pocne truliti i zagađivati vodu.

Pisano: 04.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kod mene nije nista bijelo nego zeleno , pocelo se hvatati po drvetu koje sluzi kao kopno , gde je drvo suho tu je OK al gde je u vodi tu je pocelo zeleniti

nesto sam razmisljao ako vec ne mogu se rjesiti tih napasti il sta je to vec nesto zeleno , onda da kupim lak za drvo prelakiram osusim i to e to
bar kolko ja znam lak nece spasti u vodi , pa me interesuje jel bi mogao to uraditi ???

Pisano: 04.02.2011
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
to zeleno su ti vjerojatno alge, amislim da bi lakiranje drveta bilo otrovno za kornjace.

Pisano: 08.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Slazem se, definitivno neka vrsta alga. Probaj ju identificirati pomocu ovog clanka, a ako ne mozes slikaj: Alge
One rastu kada ima otpadnih tvari u vodi, nitrita, nitrata, fosfata...uz prisutstvo svjetlosti. Iako izgledaju ruzno sasvim su prirodne i ne stete kornjaci ni na koji nacin. Trose stetne tvari iz vode koje bi inace biljke trosile da ih imas. Rijesiti ih se mozes samo ako uspostavis pravilnu biolosku ravnotezu u akvariju - kvalitetnu filtraciju, bilje u dovoljnoj kolicini koje ce trositi otpadne tvari, redovite izmjene vode, odgovarajuca kolicina svjetlosti itd. Lakiranje drveta ne bi previse pomogla jer ako se alge i ne bi hvatale za lak (sto cisto sumnjam da bi upalilo) hvatale bi ti se sigurno za podlogu, kornjacin oklop, staklo i druge povrsine. Lakirati mozes samo lakom na kojem je naglaseno da nije otrovan za akvarijske organizme. Ne mozes u akvarij stavljati sve sto ti padne napamet.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok nisam mogao da ih prepoznam preko tog linka , jer su kod mene tek pocele da se pojavljuju pa se samo vidi da je zeleno a skino sam to cetkicom za zube =) ...
ali ako nesmetaju necu ih vise uklanjati , ako se opet pojave slikat cu

Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum