Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Grizu se |
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Vjerojatno su ti već poznate stvari oko rana kornjače, to treba pod hitno sanirati da se ne inficira. postoje antibiotski sprejevi , otopine ili masti nakon čijeg tretiranja kornjača mora biti bar 15 min na suhom da se upije kroz kožu.
Moje iskustvo sa lječenjem kornjača je takvo, da uzmeš jedan okrugli ne preširok dublji lonac (1l)i metneš ga naopako sa dnom prema gore, te kornjaču trbuhom na njega. ona će imati slobodne noge i glavu će izvući, a tebe neće grebati, pa ju tako možeš namazati. Još nisam čula za kastriranu kornjaču, no dobro, vjerojatno je ipak nešto ostalo od nagona, jer ovo je čisti ljubavni ugriz. Zbog tog ranjavanja, moje su kornjače u dva akvarija. T
Pisano: 01.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
ovako nekako
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
mazem ja njoj na vrat hidrockilin mast, zarasta to, ali ne moze lepo da zaraste jer je stalno grize za isto mesto. A on je "kastriran" jer je imao prolaps, pa sam mu to sanirala, ali se osusilo i otpalo tako da je sada kastriran.
samo ne znam zasto to radi i dal postoji nacin da to sprecim a da ih ne odvajam?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
pogresila sam, ne hidrociklin nego gentamicin mast...
Pisano: 02.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Najverovatnije ćete morati razdvojiti kornjače.
Sačekajte da se jave iskusniji sa ovog foruma.
Pisano: 03.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
cuki je već sve rekla...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
razumela sam za lecenje, ali ja to vec radim, mene zanima da li postoji nacin da se to spreci ali da se pri tome ne odvajaju?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Da ne otvaram novu temu - i ove moje počele da se grizu... Imam dve kornjače, od decembra prošle godine. Kada sam ih dobio, nisu bile starije od 2 meseca (ja mislim). Jedna je bolešljiva, mislim da ima upalu pluća (otvorio sam temu, pričamo o tome već).
Za sada nema nikakvih rana niti krvarenja! Ova druga, koja je veća od nje (i zdrava), juri je i povremeno grize za noge i rep... Je l' to udvaranje ili šta već?
Pisano: 04.02.2011
|
|||
Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pošto su male moguće je da je u pitanje maltretiranje.
Pisano: 04.02.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.