Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kornjaca ne jede i grize nokte |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ma to je mozda zbog promjene ...
Pisano: 20.01.2011
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
tempera tura kopna treba da bude oko 35 stepeni a mozda je to zbog promene okruzenja i da li pliva ukoso
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
ne pliva ukoso. pomislila sam i ja na promjenu okruzenja, al posto sam cesto na putu ostavljam ju mami/sestri/prijateljici na cuvanje, ali nikad nije cudno reagirala. a sto se tice temperature kopna, citala sam da im max temperatura treba biti 30 stupnjeva jer inace ne funkcioniraju kako treba (????). ako trebam povisiti temperaturu kupim jacu lampu? ili kako? e da zaboravila sam spomenuti da je mosusna kornjaca u pitanju.
|
|||
The lab called. Your brain is ready.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
i mi smo novaci .. to su samo nasa nagađanja i misjenja ipak sacekaj nekog admina da ti odgovori oni su ipak strucni za to .
I mislim da to variranje temperature zraka +-5 stupnjeva ne predstavlja nista opasno moje kornjace nemaju zatvoren akvarij pa im je temperatura zraka nekad i manja od temperature vode al zato im ostavljam lampu uvjek upaljenu da im stalno grije povrsinu kopna .
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kornjaca je vjerovatno dozivjela šok zbog promjene okoline. Ako je tako s vremenom ce se prilagoditi i poceti jesti. Daj joj sto vise mira. Koliko je stara ta kornjaca? Male mosusne su dosta plahe i ne treba puno stresa da prestanu jesti. Za njih je 30-35 stupnjeva ok temperatura kopna. Da li se kornjaca bas grize za nokte ili sa noktima cese po ocima? Da li si u novi smjestaj stavila ista sto bi joj moglo stetiti, eventualno prala akvarij nekim sredstvom, stavila neki ukras koji bi se mogao topiti u vodi i ispusttai stetne tvari? Citiraj:
Variranje temperature kada otvoris akvarij nije strasno. No velika razlika poput npr. propuha ili otvaranja prozora zimi moze biti jako opasna stavar za kornjace u idealnim akvarijskim uvjetima. Ako to ne mozes izbjeci bolje je imati poklopac. Ostavljati lampu upaljenu 24 sata dnevno nije rjesenje zato jer kornjaca isto treba svoj bioritam, razliku dana i noci. Sva rasvjeta se po noci mora gasiti.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
OK
gasim lampu :D ...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako treba pokrij privremeno akvarij preko noci s necime, samo ostavi mjesta za ventilaciju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
pokrio sam al ipak jedan dio sam ostavio zbog lampe a i zbog zraka ... kad ubacim ruku unutar osjetim da je toplije nego sto je bilo i digao sam temperaturu vode na 28 .. negde sam procitao neko je imao problem ovak isto sa ocima pa pisalo je da treba drzati kornjacu u toplome i da se poveca temperatura tak da sam povecao na 28 stepeni .Trenutno sada nemogu doci do tih kapi za oci ali pokusajem sa prehranom ubacujem mrkvu i meso .
Pisano: 21.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
kornjaca je oko 3 godine, kao sto sam na upoznavanju napisala, ali zakrzljala i tek oko godinu dana kod mene. oko svjetla sam se krivo izrazila, preko noci gasim i dok ne kupim tajmer pokusavam da to bude uvijek u isto vrijeme.
Kornjaca se bas grize za nokte. Par puta mi se ucinilo i za "laktove" (pregibe na udovima). Oci joj se cine uredu. u akvariju se nalazi kvarcni pijesak, kamen i drvo, sve kupljeno u pet shopu, skoljka i kucica od morskog jeza sto je davno kupljeno, ali prije stavljanja u akvarij prokuhano koja 3 sata. akvarij nisam prala nikakvim sredstvom, samo isprala novom spuzvicom i vodom. I jos jedno pitanje. pumpa i grijac ostaju upaljeni cijelo vrijeme i preko noci? Ja zasad gasim (vjerojatno grijesim) ali temperatura preko noci padne tek koja 2-3 stupnja, a u stanu mi nikad nije hladno, ni propuh jer sam i sama zimogrozna.
Pisano: 21.01.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.