NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
60 korisnika su online (17 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 60

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 ... 3 4 5 (6) 7 »

Re: Infekcija ociju-Brzo HELP
Početni član
Početni član

See User information
Ajao,moja kornjacha je bash zakrzhljala onda :((((
Ovu lampu koju sam stavio,toliko greje da je ugrejala i vodu u njoj i sada je voda stvarno prijatna,msm mlaka je,garant ima 20 stepeni!
Prochischena reverzibilnom osmozom,bash tako.
A koji mi filter preporuchujete da uzmem,za vodu ?

Pisano: 25.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Lampa ne grije dovoljno da bi zagrijajala vodu na (sada potrebnih) 28 stupnjeva i drzala tu temperaturu konstantnom. Grijac je obavezan.

Ako u tom filtracijskom sustavu uz osmozu imas i mineralizator mozes koristiti tu vodu za kornjacu.

Odabir filtera je na tebi, sve ovisi o tome koliko ucinkovitu filtraciju zelis i koliko mozes uloziti u filter. Unutarnji filteri su najjeftiniji, ali nisu bas previse ucinkoviti. Vanjski filteri su najbolji, ali isto tako i najskuplji. Vise o tome imas ovdje: LINK

Pisano: 25.12.2009

Početni član
Početni član

See User information
Molim vas...pomoc...

Pisano: 29.10.2010

Početni član
Početni član

See User information
Moju kornjacu sam dobila pre jedno 4-5 meseci...nisam znala nista u vezi njih...sve je bilo ok...Hranila sam kornjacu racicima i menjala joj vodu svakog dana...nisam znala sta je drugo potrebno,ali cula sam sada...Sutra idem da joj kupim grejac za vodu...Juce sam je pogledala i videla da su joj oci otekle i da ih tesko otvara,otisla sam i kupila AD kapi koje joj mazem na oci i na oklop,danas sam joj stavila malo sargarepe...Da li je to dovoljno ili trebam jos nesto raditi? Molim vas brzo mi odgovorite!

Pisano: 29.10.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Moze biti vise uzroka zatvorenim ocima.

Ako si kornjacu drzala u jako maloj kolicini vode koja se u roku od jednog dana jako zaprljala onda moze biti rijec o bakterijskoj upali ociju. Provjeri da li na ocima ima kakvog gnoja, jesu li kapci crvenkaste boje?

Druga mogucnost je da kornjaca ima upalu pluca i da su zatvore oci samo posljedica toga. Provjeri sljedece:
Da li kornjaca otvara usta kao da hvata zrak, kao da se gusi?
Da li na usta i nos izlazi sluz?
Da li kornjaca pliva ukoseno na jednu stranu ili samo pluta na povrsini vode bez mogucnosti da zaroni?
Da li je kornjaca nedavno bila izlozena propuhu?

Treca mogucnost je da se radi o nedostatku vitamina A pa su zato oci naotecene i zatvorene. U tom slucaju bi pomogle AD kapi, međutim nema koristi od mazanja po ocima i oklopu, jedini nacin na koji ce se vitamini upiti u tijelo je da ih stavljas na hranu!

U svakom slucaju pod hitno moras utopliti kornjacu. Ako ju drzis u onoj sicusnoj posudici sa palmicom prebaci ju u neku vecu i dublju posudu sa mogucnosti da izađe van na kopno (dakle stavi neki kamen). Iznad tog kamena stavi stolnu lampu ta grijanje (koja ima obicnu zarulju ili reflektoricu). Temperatura ispod te lampe na kopnu bi trebala biti 30-35 stupnjeva. Ako si uspjela nabaviti grijac za sada ga podesi na 25 stupnjeva dok ne vidimo o cemu je rijec.

Pisano: 30.10.2010

Početni član
Početni član

See User information
hvala vam puno,nema simptome za upalu pluca,sada cu je stopliti... Samo su joj natecene oci i malo ih teze otwara... Pokusacu da je izlecim...

Pisano: 31.10.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako sumnjas da je od nehigijene vode (bakterijskoj upali ociju) kupi Maxitrol ili Neomycin kapi (to su kapi za oci, mozes ih nabaviti u svakoj ljekarni). Izvadi kornjacu na suho i nakapaj joj oci (jedna kap u oko), ostavi je oko pola sata vani da se kapi stignu upiti. Pazi da to suho mjesto nije na propuhu i da je toplo. Ponovi postupak dva-tri puta dnevno dok ne bude bolje. Kapi smijes maksimalno koristiti tjedan dana.

Pisano: 01.11.2010

Početni član
Početni član

See User information
Hvala puno,mislim da je do toga! Oticiu sutra da kupim te kapi,nadam se da ce biti bolje! Ugrejala sam kornjacu,stavila je ispod svetla i stavljam joj na hranu kapi... Ali primetila sam da ispusta mehurice...sta bi moglo biti?

Pisano: 02.11.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Opisi malo, kako ispusta mjehurice? Kada je pod vodom ili kada je na kopnu prilikom disanja (sluz)?

Lampa ti po zimi nece biti dovoljna, nabavi grijac sto prije.

Početni član
Početni član

See User information
Sada ne ispusta tako da ne mogu da vidim.Mislim da ispusta kada je u vodi.Sta to znaci?

« 1 ... 3 4 5 (6) 7 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum