Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
prelivni filtrer i pumpa |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zanima me koje pumpe su dobre i tihe?
I kada bih pravio prelivni filter koja debljina stakla bi bila neohodna?
Pisano: 15.10.2010
|
|||
|
Re: prelivni filtrer i pumpa |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Na sta konkretno mislis, na hang-on filter ili na nekakav DIY spojasni?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mislim na DIY spoljasni
Ovako nesto http://img13.imageshack.us/img13/646/aqifil.jpg Nisam namerno stavio kao sliku, jer je velika.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo prikaza kako sam ja to zamislio
Jel to ok? Po nekoj mojoj logici ovako nei ne moze da dodje do poplave zar ne? Posto nivo vode nije preko filtera. U prvu komoru bi stavio npr. sindjer u drugu one valjke, a u trecu aktivni ugalj. Koje bi mi jacine pumpa trebala za ovakav filter?
Pisano: 16.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Izvini sto davim, ali molimte mi odgovori ukoliko znas da li je ovo dobro i kakva mi pumpa treba za ovakav filter?
Pisano: 24.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Opasnost je ako ti se usisna cijev filtera zacepi, onda pumpa tih 20-ak litara iz filtera izbaci u akvarij i voda bi se mogla preliti. Solucija bi bila da akvarij ne punis do vrha nego da ostavis prazno volumen jednak volumenu iz filtera ili imas nekoliko usisnih cijevi za svaki slucaj.
Za ovu velicinu bi trebala pumpa od negdje 500-1000 l/h, ali napominjem, bolje je uzeti neku pumpu kojoj mozes smanjiti protok u tom rasponu jer je jako tesko predvidjeti koliki ce biti protok vode kroz medije s obzirom na njihovu gustocu. Sto se tice rasporeda medija ucinkovitije bi ti bilo staviti keramicke valjcice u prvu komoru zato jer ce se najteze zacepiti, onda spuzve u drugu za malo finiju mehanicku filtraciju, a u zadnju neki kvalitetniji bioloski ili kemijski mediji (ne treba ti cijela komora za aktivni ugljen, dovoljno ti je 200-300 grama). I da, sto se tice ovih staklenih preckica na dnu filtracijskih komora koje sluze da uzdignu medije od dna. Njih zakreni za 90 stupnjeva tako da su okrenute u smjeru protjecanja vode, a ne da blokiraju protok (ako sam dobro shvatio skicu). Inace, ova skroz prva komora u koju ulazi voda i koja sluzi za akumulaciju otpada je odlicna za postavljanje grijaca jer u njoj grijac nikad ne moze ostati na suhom. Sorry, otvorio sam bio temu i rekao odgovorit cu kasnije i normalno zaboravim Slobodno u ovakvim situacijama podsjeti
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nisam mislio bas skroz do vrha, mislio sam ostaviti jedno 5cm, bas iz preventive da ne poplavi, to sam pokusao prikazati na slici, izgleda mi nije uspelo :)
Hvala ti puno!
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.