Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Pomoc oko kopna |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vanjsko kopno bez problema mozes raditi od dasaka, međutim unutarnje koje stoji u vodi vec teze. Trebalo bi se raditi o daskama koje nece truliti, koje nemaju smola i ljepila u sebi itd. Ako si razmisljao o izradi posude sa debljim slojem pijeka bio bi ti mokar jer je drvo propusno. Kojih je dimenzija akvarij? Ako ga planiras nadograđivati ja bi to na tvom mjestu napravio odmah.
Pisano: 11.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Gledao sam neke slike i malo sam razmislio i najverovatnije cu praviti vanjsko kopno. Akvarij je 80x54x48, sada treba jos da obezbedim pored kopna i bolju filtraciju vode, tako da ce kornjaca morati sacekati malo sa novim smestajem. I pored toga moram da reorganizujem namestaj u sobi kako bih mogao da ga smestim :)
Pisano: 12.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Steta sto nisi uzeo plici i duzi/siri akvarij kada ga vec planiras puniti do vrha. Imas li vec nekakvu konstrukciju koja ce drzati to vanjsko kopno, ili prostor u ravnini akvarija gdje ga planiras staviti?
Pisano: 13.10.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nemam jos nista, sve je jos uvek u pripremi :)
Trebam pre svega nabaviti i opremu, bolji filter, jaci grejac i novu UV neonku. Znam da sam trebao uzeti duzi, ali ovaj sam platio poprilicno jeftino. Slobodno napisi ako imas nekih ideja za kopno i konstrukciju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako ti je akvarij do zida onda kopno mozes sloziti kao policu u ravnini akvarija i dobro sve ograditi da kornjaca ne moze pobjeci.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Hm razmislicu o tome. Hvala.
Pisano: 15.10.2010
|