Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Spol kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kao kod slike muzjaka
Pisano: 25.01.2010
|
|||
zlatko__hr
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Onda je najverovatnije mužjak.
Pisano: 25.01.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da da, reci mu reci. Sram ga bilo ... on ce kornjacu okrecati naopako ... kako bi bilo da njega okrenu naopako ... reci mu slobodno ...
Pisano: 01.08.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ja imam muškog, al' što mu je ružan onaj "prijatelj"
Pisano: 02.08.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Zdravo @Tikky, hvala na brizi i upozorenju, obratiću pažnju. Ja sam čuo i da ako kornjaču obrneš više puta u istom pravcu, da im se umrse unutrašnji organi i da uginu. Zato kada ih iz nekog razloga obrenemo na leđa, navodno ih treba vratiti u suprotnom pravcu u normalan položaj, da bi se izbeglo uvezivanje creva. Na žalost to nije bilo iz nekih izvora kojima bih verovao na reč (ništa novo, ne verujem ni sebi na reč), a nisam našao ni na jedan stručan tekst o toj pojavi, pa moje kornjače redovno okrećem na leđa kada za to postoji potreba (zdravlja ili slikanja radi). A da, čitao sam neke naučne radove u kojima je jedan od parametara bio i brzina uspravljenja kornjače iz ležečeg u normalan položaj....nisu ništa rekli o opasnosti... Sve u svemu, voleo bih da pročitam nešto ozbiljno o ovome, jer ako je stvarno opasno trebalo bi sa time upoznati hobiste.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pogresno interpretiras tu cinjenicu. Kornjaca nece uginuti zbog toga sto je okrenuta na leđa. Problem nastaje ako je u polozaju iz kojeg se ne moze okrenuti nazad, pa se skuha na suncu ili sl. To se cesce se događa kod kopnenih kornjaca, ali u vecini slucajeva se kornjace uspjesno same okrenu. U prirodi kornjace svasta dozive i prozive. Od naglih napada drugih zivotinja (npr. kada rakun ili medvjed napadne americku box turtle), pa do kotrljanja niz padine do vode. Kada se drzi kornjaca kao ljubimac treba je sto manje dirati zbog stresa i naravno oprezno rukovati njome kada je to stvarno potrebno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
moja kornjaca ima 6 godina i neznam jel musko ili zensko ima debel rep ali mal
Pisano: 05.08.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Probaj sam odrediti pomocu: LINK
Najbolje bi bilo da postavis sliku ispruzenog repa odozdo i iz profila.
Pisano: 12.08.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.