NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
61 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 61

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 »

Re: zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako kornjace mogu dohvatiti tu biljku bolje je izvadi...

Pisano: 22.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bog
evo imam problem, redovito stavljam sredstvo za pripremu i sad sam primjetila male sitne sitne crviće po koji u vodi veličine debljina oko 1 mm dužina 2 možda skroz tanki oni što se izvijaju. zanima me da li je to normalno i što da radim?
kada će se više akvarij zaciklirati. nije mi jasno sigurno 2 mj pripremam vodu u akvariju i perem medije u toj vodi a nikako da je voda čista. i sad još ti crvići.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
i ovoj manjoj kornjači je crvić ušao u nos, dali će joj biti što?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ti crvići su potpuno bezopasni i redoviti su stanovnik svakog akvarijskog dna. Njihova se populacija mora održavati, jer kad ponestane mjesta na dnu, šire se po stranicama akvarija i plivaju po vodi. Meni ta slika baš i nije lijepa kad ti crvići plivaju po akvariju, stoga ga moraš redovno održavati i izmjenjivati vodu. To što ti imaš su detritusi i njima se najčešće hrane ribe, redovito usisavanje dna održava njihov broj na dozvoljenoj razini. Važna je i dobra filtracija.

Pisano: 23.07.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ajme hvala, ja sam se već pobojala da je opet nešto. je istina sad nisam usisavala dno jer sam bila filter oprala sve medije a kori mi je rekao da ne čistim istovremeno jedno i drugo pa nisam. onda ću usisati i sve ok.
da li to onda znači da se akvarij zaciklirao ili ne?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
imam još jedno pitanje - kupila sam od marke hobby carbon aktiv ugljen onaj krupniji od 300 g i stavila sam ima već 4 dana u filter ali voda nije ništa čišća. stavila sam oko polovice znači 150 g otprilike. da li da dodam još toliko ili ?? nije mi jasno kako nije maklo boju iz vode.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
rekli su mi na akvariju net da mi nije dobar razmještaj filter medija - meni ide prvo voda koja pada na vatu pa spužvu pa ugljen pa valjčići. da li treba kako drugačije ili? manje mi se čuje šum vode kad je vata nad spužvom.

Pisano: 24.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: trachemys
Ti crvići su potpuno bezopasni i redoviti su stanovnik svakog akvarijskog dna. Njihova se populacija mora održavati, jer kad ponestane mjesta na dnu, šire se po stranicama akvarija i plivaju po vodi. Meni ta slika baš i nije lijepa kad ti crvići plivaju po akvariju, stoga ga moraš redovno održavati i izmjenjivati vodu. To što ti imaš su detritusi i njima se najčešće hrane ribe, redovito usisavanje dna održava njihov broj na dozvoljenoj razini. Važna je i dobra filtracija.

Pa ne bi se bas slozio da su redoviti stanovnici akvarija, nema ih svatko u akvariju.

Moguce je da je neki insekt polozio svoja jaja u akvarij ili si ih unijela sa nekom biljkom.
Kornjacama ne predstavljaju opsnost osim ako se ne radi o parazitima (ako uocis da izlaze iz necisnice/kloake kornjaca).
Ako joj je slucajno usao u nos vjerovatno je zavrsio u zelucu (probavljen je).

Tvoj akvarij je vec zacikliran, samo je problem u tome sto nemas dovoljno povrsina za razvoj dodatnih bakterija. Trebas filter skroz ispuniti filter medijima (ako vec nisi) i dodati jos podloge. A akvarijska voda ti nikada nece biti kristalno cista kako ti ocekujes, nikome nije. Glavno je da redovito mijenjas i da voda nema neugodan miris. Onda je za kornjace to dovoljno cisto i udobno za zivot. Ne znam zasto se i dalje zamaras s tim kada je kornjacama ok, a situacija se u međuvremenu popravila.

U vezi akvarij.neta wendy=KRUNOBOY koji je kod nas dobio ban ako se sjecas. On napamet prepisuje stvari bez razumijevanja i stvara pomutnju. Mislim, sve je to lijepo, uci se decko, ali svoje spoznaje bi trebao zadrzati za sebe dok ne stekne određeno iskustvo.
Raspored kojeg je on napisao je karakteristican za vanjski kanisterski filter, ali tvoj filter je osmisljen tako da na vrh prvo ide vata koju si dobila uz filter. Da tu vatu stavis na dno filtera ostali mediji bi ju previse stisnuli i moguce da bi blokirala protok vode. U vanjskom filteru voda kroz medije tece od dna filtera prema vrhu pa je to sasvim druga prica. Ostavi raspored filtera kako je, dobro funkcionira i ne zacepi se brzo pa zasto onda mijenjati?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Pa ne bi se bas slozio da su redoviti stanovnici akvarija, nema ih svatko u akvariju.

Najčešće ostaju i neprimijećeni, ne budu u svakom akvariju, ali su nastanjeni u većini akvarija i to je normalno. Sve ih je više u vodi zbog organskog otpada i nečistog (neodržavanog) akvarija. Postoje sredstva koja sprječavaju razmnožavanje i život detritusa, jedno vrlo učinkovito je Ectopur (Sera).

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ma nije da ja ne održavam akvarij, samo sam u zadnje vrijeme pod stiskom - diplomirala sam i tako da su kornjače bile na čekanju a i nisam htjela usisavati jer mi je kori savjetovao da ne čistim pretjerano, ja inače usisavam cijelo dno temeljito i filtere perem baš temeljito pa me bilo strah da sama ne uništavam te bakterije. je, znam ali evo neki dan nisam našla u pet shopu ni podlogu ni biomax nego samo pijesak u boji koji mi ne odgovara.
nisam uopće primjetila da je krunoboy u biti wendy.
hvala, već sam se bila prepala da sam sama kriva. da li onda da dodam još ugljena ili ne? voda je tako tako čista.
ja to gledam po pozadinskom posteru po kojem se jedino vidi da nije skroz čista voda. inače je bistra samo malo mutnija na zelenkasto.
da li je taj ugljen krupniji od marke hobby isti kao i onaj skroz sitni po apsorpcijskim kvalitetama ili ne?
hvala na odg.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum