NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
46 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 46

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 ... 4 5 6 (7) 8 »

Re: Bilje u akvaterariju
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Kada budem vadio za nov akvarijum, dobijaš i ti bar dve ;)

Pisano: 14.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
to je baš dobra ideja. znači da probam bez zemlje. da li jeopasno staviti zemlju onako pripremljenu tj da li bi ipak ušla u akvarij i obojala vodu? imam baš papirus palmica, onih umbrella grass to je neka vrsta papirusa i kažu da je jako dobra za filtraciju. neznam da li bi je onda samo izvadila iz zemlje i oprala joj dobro korijenje ili da je posadim osim u šljunak i u zemlju u filter?

Zemlja bi ti se u filteru brzo isprala, probaj staviti samo dio te palmice za probu u sljunak, pa ako vidis da ce uspjevati lagano prebacis ostatak.

Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
znači da nine nabavljam nikakvo bilje plutajuće? bi li se stavr poboljšala da je kavarij punjen do vrha ili ne? neznam, imam još riccie i mislila sam možda nabaviti lemnu ali sad više sama neznam kako da je stavim u akvarij, odma se začepi. u roku jednog sata.
imam ideju onda, možda bi se moglo držati travu da je nataknuti na filer neku plastiku kao čašicu da je zaštiti sa gornje strane i tako spriječi da trava odma uđe a da je dno otvoreno. meni niije toliki problem češće usisavati dno.
evo nacrtala sam kako to zamišljam

Pa koliko vidis nema bas smisla stavljati ikakvo bilje. Lemnu minor ce ti prvu pojesti, to im je prava poslastica.
Ako si skicu radila u Paintu moras je spremiti u obliku .jpg, a ne .png jer ti se nece prikazati.

Citiraj:

Pisano od: zweer
Mislio sam na to na primer da je ona opasna za kornjaču, da je ne sme jesti ili tako nešto, pa zbog toga.

Koliko znamo niti jedna akvarijska biljka nije otrovna, ali naravno nije lose provjeriti.

Pisano: 15.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pozz
evo mene opet sa pitanjima - nabavila sam ficus pumilla samo što je mlen još. zanima me da li bi se on mogao staviti u pokriven dio filtera i samo grane provući dolje u akvarij ili i samom korijenu biljke treba svjetlo za rast. stavila bi ga ja odma ali je malen pa bi i grančice bile u mraku pa čekam da malo narastu jer imam točno dvi rupe u poklopcu kraj pumpe kroz koje bi ga sprovela dolje u akvarij. ima li tko iskustva s time?

Pisano: 06.08.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ficus je otrovan, ne smijes niti njegovo korjenje stavljati u akvarij. Biljku jedino mozes zasaditi samo gore u filter daleko od dosega kornjaca.

Pisano: 12.08.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bog
ja imam ficus pumila mali u akvariju okačen i čitala sam na akvarij.netu da nije otrovan. osim toga ima ga i na korijevim slikama akvarija ako sam dobro vidila. već je neko vrijeme unutra i kornjačama nije ništa tako da ga nemam namjeru vaditi.

Pisano: 30.08.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ja nemam Ficus u akvariju, mislim da je otrovan. Provjeri u kojem se kontekstu spominjao na akvarij.netu, jer u terarije sa paukovima i ostalim zivotinjama koje nece jesti bilje moze ici nesto toksicno...

Pisano: 30.08.2010

Re: podloga za bilje
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: stanikic
I ja se planiram upustiti u nešto slično...Nemam pojma kako će ispasti. :) Lako ćemo za sastavhranljive podloge, ako nađemo biljke koje će opstati uz kornjače.

Jesi li uraido nešto?

Ja još uvek nisam ništa... Sve razmišljam da kupim neke veštačke biljke(samo mi se čini da bi bilo nekako kičasto). Video sam da ima baš uverljivih, ali prirodno je ipak prirodno.

Pisano: 26.01.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nisam, imam trenutno 2 biljna akvarijuma, al jos necu skoro pomesati kornjacu i biljke....mozda tamo od leta...
A umetnih biljaka ima zaista vrhunski odrađenih...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
e ja sam uzeo novu biljku , nekakva vodena mahovina ali nelijepi se nizasto nego su neke loptice , kad loptica naraste pukne i tako se razmnozava ,
ova mahovina je kao filter prirodni jer pluta nekad po povrsini nekad po dnu i tako kupi ostatke i njima se hrani jer nije nicim povezana za nesto odakle bi se mogla hraniti , znaci hranise otpatcima kod mene je vec pola dana u akvaariju i kornjace uopste nediraju biljku ona pluta kuda oce.

Dodaj datoteku:

jpg  biljka.jpg (503.84 KB)
1486_4d40a52a1a59e.jpg 2466X1932 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je zapravo alga, Chladoflora. Ja sam isto nedavno dobio jednu, sad cekam da mi se malo razraste. Sto ih vise imas to ce bolje vuci otpadne tvari iz vode.

Pisano: 28.01.2011

« 1 ... 4 5 6 (7) 8 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum