NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
56 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 56

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 6 »

Re: zelena voda u akvariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
imam jedno pitanje - kako ste ono rekli da se nešto ne smije istovremeno čistiti jer da se ubije previše tih bakterija - da li se misli na usisavanje dna i na čišćenje filter medija ili samo na čisšćenje filter medija da se čiste u dva puta???
ja svako tjedan-dva izbacim 1-2 lavora vode to je oko 12 l i u toj vodi operem filter medije. da li je to ok, ili bi trebala po polovicu vode mijenjati? ne znam kad će se ivše zaciklirati ovaj akvarij. nije šporko ali voda nije potpuno prozirna, vidim po pozadini koja je naljepljena na akvarij.

Pisano: 12.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa gledaj, svatko ima svoju metodu kako to provodi, ali u krajnjem slucaju je vazno da ne pobijes previse bakterija. Ja kada npr. cistim filter ne usisavam dno. Ali ima ljudi koji npr. prilikom usisavanja dna pociste samo 2/3 dna (pa drugi put dijelove koje nisu pocistili), a neki prilikom ciscenja filtera samo pociste pola medija itd. Samo je vazno da ne pretjeras i ne cistis pre detaljno (pogotovo filter medije). A s vremenom ces vidjeti sto za tebe i tvoj akvarij najbolje funkcionira.

Pisano: 13.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
onda ću takoi ja npr jedan put očistiti filter a drugi put usisavati. znači ja u biti mogu uzeti vode iz akvarija za čišćenje medija a li je opasno ako idem usisavati dno i čistiti medije.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa ja upravo iz tog razloga ne usisavam dno kada cistim filter jer bi medije onda prao doslovce u mulju sto bas nema smisla. Nije opasno, ali nema smisla.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pa e , prvo ja usisam ali tu bude samo malo šporkice i onda perem prvo valjke bio pa onda spužve, je da budu šprke ali mislila sam da je to normalno tj d ase tako ne unište bakterije.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo sad baš pazim da ne idem off topic. zanima me ona sredstva za cikliranje da li je pametno to uzeti tj d ali se onda odma naprave te bakterije ili ne? savijet oko toga jer meni voda nije nikad baš posve čista i moram se oslanjati na ugljen, doduše još nisam popunila sve u filteru ali isto ima šljunka i valjda bi se dosad bile napravile te bakterije ako su mislile. savijet?

Pisano: 18.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dodatne kolonije bakterija definitivno pomognu i ubrzaju proces cikliranja, ali ako vec mislis to stavljati prvo napuni cijeli filter medijima i stavi jos podloge koliko si palnirala pa tek onda to stavi to sredstvo.

ps. provjeri PP na naslovnici

Pisano: 18.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bog
evo da s epohvalim da sam konačno kupila reti glo. uzela sam i ugljena dosta refužo pa sam posebno uzela vrećice i napunila. vidila sam u pet shopa kupiti driftwood zanima me da li ako kupim to onda otpušta boju u akvarij?
tražila sam i još filter medija ali nemaju nego obične keramičke i loptice a ni šljunka nema nego u boji tako da nisam uzela ni ono za cikliranje. cvijeće koje sam posadila gore u filter ide ok samo neznam da li bi bilo pametnije da ih je staviti u neku plastičnu čašicu ili ne? malo se naginje jer ima previše prostora u tom dijelu. stavila sam šljunak i preko njega vatu da cviće učvrstim, valjda će biti ok. mislim još koje dodati. zasad imam one palmice i ono što mi je bilo u akvariju ona puzavica. koje bi mi preporučili? koliko to stvarno čisti vodu?

Pisano: 19.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sva drva na pocetku ispustaju tanin u vodu.
Par biljcica sigurno nece napraviti drasticnu promjenu u kvaliteti vode. Trebas zasaditi sto vise i cekati da se razraste, ne mozes ocekivati trenutno poboljsanje. Ima puno bilja koje vuce nutrijente iz vode, ja cu uskoro probati i sa grancicama vrbe.

Pisano: 20.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
a evo stabvila sam koliko mi je moglo stati gore u filter sad samo da se razraste. neznam da li bi izvadila onu puzavicu što srcoliku što smo rekli da je otrovna i ostavila samo palme.

Pisano: 20.07.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum