NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
18 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 18

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 »

Re: Bilje u akvaterariju
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
ok, ma ne ljutim se nego često imam više pitanja a mislila sam da je glupo imati 4 foruma ili više za bilje, podlogu, uređenje akvarija i sl. ako smeta slobodno prebacite u onu temu o uređenje akvarija sve moje postove.
pretpostavjam da su otrovne samo ako ih kornjače stvarno pojedu tj ako bi dobro zaštitili tako da do njih ne dođu, nema štete. kakvu podlogu stavljamo u te pitare tj npr da ja hoću saditi neku od tih bilja d ali da je posadi u zemlju pa korijenje samo spustim u doticaj s vodom ili je bolje samo u neku pliticu izbušenu staviti bilje i da u nju ulazi voda kroz neke rupice. d ali staviti šljunka u pitar sa tim biljem u tom sl ili pijeska možda?
ja imam papirus u pitaru sa zemljom a danas sam nabavila dracenu mislim da se tako zove.

Pa problem je upravo u tome sto ovaj forum nema mogucnost dijeljenja i spajanja tema poput npr. phpBB, zato i stalno upozoravamo na to.

Da, upravo tako, vazno je da ih kornjace ne pojedu. Ali upravo to je jako tesko izvesti jer su kornjace dosta spretne i ako nesto naume vjerovatno ce to ostvariti kad-tad. Ako ti uspiju svladati pumpu, samo je pitanje vremena kada ce ti prevrnuti ovu teglu i doci do biljki. Tako da stavljati bilo sto otrovno unutra je losa ideja.
Kako ces posaditi tu biljku ovisi iskljucivo o tebi. Vecina ovog bilja nece dobro uspjevati ako samo raste u vodi, jedan dio korijenja bi ipak bilo dobro imati u nekakvoj hranjivoj podlozi. Na dnu posude mozes npr. staviti zemlju, onda to pokriti debljim slojem sljunka u unutra posaditi biljku. Na dijelu posude iznad sljunka mozes probusiti rupe da voda unutra ulazi, na taj nacin ce biljka crpiti i nutrijente iz vode. Kako zemlja ne bi stvarala probleme ne smije sadrzati umjetna gnojiva i potrebno u je par tjedana namakati u vodi i ispirati da se slegne.
Koliko brzo ce rasti riccia ovisi iskljucivo o uvjetima (kolicina svjetlosti, gnojenje).

Jesi li razmisljala da bilje rađe posadis gore u filter? Isto bi crpile nutrijente iz vode a ne bi za kornjace predstavljale opasnost.

Citiraj:

Pisano od: Toni90ns
Juce sam bio do jednog pet shopa gde sam video one male saksijice, pa sam ih pitao malo u vezi toga.
Rekla mi je ta zena da mogu cak staviti te hranjive podloge u najlon carapu i tu da zasadim biljku i onda samo da je zakopam u pesak. Videcu ili cu to uraditi ili cu pokusati da nadjem neke male saksijice.

Najlon carapa je opasna jer ako je kornjaca iskopa mogla bi je pojesti.

Pisano: 08.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pa imala sam tu puzavicu u kući u pitaru, oprala sam je dobro od zemlje a vidila sam da je vjerojatno iz istog roda kao i ona što ti kori imaš. sad sam i tu vrstu drudu nabavila onu srcoliku zelenkasto žutih listovapa razmišljam bi li bilo oblje nju staviti. nije mi jasno kako da posadim biljku u filter, onda bi trebalo držati otvoren poklopac i šumila bi voda ili ? ok, ovo sa zemljom bi mogla izvesti ali kako ispirete zemlju? znači uzmem malo zemlje i stavim u lavor s vodom i procjeđujem? ja sam za prvu ruku samo ovako satvila ali iamm još ovih plastičnih pa bi mogla napraviti nov pitarić sa zemljom.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Cinilo mi se da svaki odjeljak tog filtera ima svoj poklopac pa da posadis u onaj manji sredisnji odjeljak...
Sto se zemlje tice samo je stavis u vodu da stoji. Svakih par dana promijesas i promjenis dio vode.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nisam razmisljao o tome, hvala. Onda cu da vidim da napravim neku saksijicu.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
da ali i kroz taj odjeljak protječe voda zar zemlja nebi otekla u akvarij? kako bi se to moglo zaustaviti pošto bi voda tekla odozgo? da il je isti onaj princip sa sadnjom sa šljunkom i zemljom i rupicama iznad šljunka ?

Pisano: 09.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
zanima me s kojim bi još biljkama plutajućim mogla pokušati jer ova mala potamani ricciu. sad sam opet dodala u akvarij jedan dio trave iz lavora i nadam se da će nekako opstati.

Pisano: 12.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mislim prodati ovu ricciu koju sam nabavila. osim kornjače manje koja je jede pomalo glavni problem je filter, on je zbog plitke vode prilično blizu površini te čim one zamahnu nogom ulazi trava u filter. danas sam je stavila da vidim oće li opstati i morala izvaditi jer je odma u roku 1 sata začepio se filter. ima li ikakav načinn da se to spriječi i ima li ikoja druga biljka koja mi nebi pravila ovakve probleme?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
da li bi mi isti problem bio i sa lemnom minor? pitam jer sam čitala da izvrsno čisti vodu. meni s eova riccia baš i ne razmnožava prebrzo a taj problem s filterom nemam pojma kako riješiti, jedino d aje staviti neku mrežicu preko njega? ali onda neznam kako bi usisavo ostali otpad. pomoć..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
u ribljem akvariju riccia se može staviti u neku mrežicu tipa one od limuna ili češnjaka ali bojim se da bi kornjača i to grizla..
;(

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
da ali i kroz taj odjeljak protječe voda zar zemlja nebi otekla u akvarij? kako bi se to moglo zaustaviti pošto bi voda tekla odozgo? da il je isti onaj princip sa sadnjom sa šljunkom i zemljom i rupicama iznad šljunka ?

Mogla bi cak pokusati sa obicnim sljunkom koje ce usput sluziti kao filter medij. Trulez koja ce se skupljati u tom sljunku ce mozda biti dovoljna za rast...ako imas volje probaj sa manjom biljkom.

Sa svim sitnim plutajucim biljkama ce biti tog problema sa filterom. Neke jednostavne solucije nema, mene muci isti problem, usis se stalno mora cistiti. Problem bi se mogao rijesiti ako se usis u filter prikljuci na ploce starinskog podnog filtera, ali to opet nosi neke druge probleme zbog kojeg se takav tip filtera prestao koristiti.

Pisano: 13.07.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum