Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Bilje u akvaterariju |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
pa imala sam tu puzavicu u kući u pitaru, oprala sam je dobro od zemlje a vidila sam da je vjerojatno iz istog roda kao i ona što ti kori imaš. sad sam i tu vrstu drudu nabavila onu srcoliku zelenkasto žutih listovapa razmišljam bi li bilo oblje nju staviti. nije mi jasno kako da posadim biljku u filter, onda bi trebalo držati otvoren poklopac i šumila bi voda ili ? ok, ovo sa zemljom bi mogla izvesti ali kako ispirete zemlju? znači uzmem malo zemlje i stavim u lavor s vodom i procjeđujem? ja sam za prvu ruku samo ovako satvila ali iamm još ovih plastičnih pa bi mogla napraviti nov pitarić sa zemljom.
Pisano: 08.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Cinilo mi se da svaki odjeljak tog filtera ima svoj poklopac pa da posadis u onaj manji sredisnji odjeljak...
Sto se zemlje tice samo je stavis u vodu da stoji. Svakih par dana promijesas i promjenis dio vode.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
nisam razmisljao o tome, hvala. Onda cu da vidim da napravim neku saksijicu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
da ali i kroz taj odjeljak protječe voda zar zemlja nebi otekla u akvarij? kako bi se to moglo zaustaviti pošto bi voda tekla odozgo? da il je isti onaj princip sa sadnjom sa šljunkom i zemljom i rupicama iznad šljunka ?
Pisano: 09.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
zanima me s kojim bi još biljkama plutajućim mogla pokušati jer ova mala potamani ricciu. sad sam opet dodala u akvarij jedan dio trave iz lavora i nadam se da će nekako opstati.
Pisano: 12.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
mislim prodati ovu ricciu koju sam nabavila. osim kornjače manje koja je jede pomalo glavni problem je filter, on je zbog plitke vode prilično blizu površini te čim one zamahnu nogom ulazi trava u filter. danas sam je stavila da vidim oće li opstati i morala izvaditi jer je odma u roku 1 sata začepio se filter. ima li ikakav načinn da se to spriječi i ima li ikoja druga biljka koja mi nebi pravila ovakve probleme?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
da li bi mi isti problem bio i sa lemnom minor? pitam jer sam čitala da izvrsno čisti vodu. meni s eova riccia baš i ne razmnožava prebrzo a taj problem s filterom nemam pojma kako riješiti, jedino d aje staviti neku mrežicu preko njega? ali onda neznam kako bi usisavo ostali otpad. pomoć..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
u ribljem akvariju riccia se može staviti u neku mrežicu tipa one od limuna ili češnjaka ali bojim se da bi kornjača i to grizla..
;(
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
![]() ![]() ![]() |
Citiraj:
Mogla bi cak pokusati sa obicnim sljunkom koje ce usput sluziti kao filter medij. Trulez koja ce se skupljati u tom sljunku ce mozda biti dovoljna za rast...ako imas volje probaj sa manjom biljkom. Sa svim sitnim plutajucim biljkama ce biti tog problema sa filterom. Neke jednostavne solucije nema, mene muci isti problem, usis se stalno mora cistiti. Problem bi se mogao rijesiti ako se usis u filter prikljuci na ploce starinskog podnog filtera, ali to opet nosi neke druge probleme zbog kojeg se takav tip filtera prestao koristiti.
Pisano: 13.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.