Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: mangrovo drvo |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
sumnjam da je to moguće,da ne potone, ali neka ti drugi potvrde
ja sam svoje panjeve kuhala u vodi, a ove veće već tjednima namačem u kati 2 puta dnevno izmijenim vrelu vodu to traje..i traje...
Pisano: 21.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
samo ga ti prokuhaj, moje drvo je odmah potonulo, predlažem ti da ga nekako pričvrstiš...
Pisano: 22.05.2010
|
|||
Exit light
Enter night Take my hand We're off to never-never land |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Hahaha, ja se uvijek borim sa panjevima da potonu, a ti bas hoces da pluta :) Drvo je uvijek dobro prokuhati prije stavljanja u akvarij. Na taj nacin ga dezinficiras, ispustis visak tanina i ako imas srece potone. Ne mozes ocekivati da ce ti panj vjecno plutati, da ga i ne kuhas potonuti ce ti za koji mjesec. Bilo bi ti najbolje da kroz njega izbusis rupe, provedes deblje izolirane bakrene zice i objesis za stranice akvarija ili poklopac:
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
nije mi toliko do toga da pluta, nego vise da ne se ne napuni vode pa bude pretesko :)
kopno je u izradi, nadam se da ce ispast onako kako zelim :) zgotovit cu ga danas pa cu stavit sliku :) uzela sam u bauhausu sve od inox-a pa sad provlacim zice :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
gotovo :)
slike cu stavit u galeriju :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Pisano od: Kori
[/quote] Hahaha, ja se uvijek borim sa panjevima da potonu, a ti bas hoces da pluta :) [/quote] Jedno od rešenja za ovakve probleme, znači kada želite da vam panj potone, jeste da se prokuva u vreloj vodi sa određenom količinom soli, zatim prebacite u čistu vrelu vodu i ponovo prokuvate i na kraju direktno iz te vrele vode se ubaci u hladnu. Trebalo bi da potone bez problema.
Pisano: 08.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Upoznat sam s time, ali nazalost nije uvijek tako jednostavno potopiti drvo, pogotovo veci komad od par kg koji je dugo bio na suhom. Za takvo drvo bas ne mozes naci niti dovoljno velik lonac :) U takvim slucajevima je potrebno jednostavno pricvrstiti brvo na komad keramicke ploce ili pleksiglasa pa zakopati u podlogu akvarija.
Pisano: 09.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Zaista nemam iskustva baš sa velikim panjevima :) Vidim da si zaista iskusan, ne samo po ovom pitanju, a to se može videti i po tvojim akvarijumima (ja ih tako zovem iako je pravilno akvaterarijum) a i po onima gde si bar učestvovao u izgradnji, tako da se ovo više napisao kao neki savet za sve učesnike, a tvoj post samo iskoristio :)
A sad kada smo se već upleli u priču, ako je postupak neuspešan, može se pokušati nekoliko puta jer ovim postupkom vruće-hladno drvo se oslobađa vazduha (koji pospešuje plutanje) a dobija na težini (zbog vode), pa može se i tako pokušati. Naravno, ako ni tada ne uspe, Kori je dao rešenje. Naravno ništa od ovoga ne važi ako nemate dovoljno veliki lonac :) Jedno od ideja jeste da se pričvrsti i na mermernu ploču, što u pesku može izgledati neprimetno, a može biti i ukrasno za ljude koji recimo nemaju puno peska ili kamenčića po dnu.
Pisano: 09.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.