NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
87 korisnika su online (26 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 87

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: problem s vodom
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ja sam moje sundjere prao u ves masini na visokoj temperaturi i to prvi put kada sam ih uzeo...Znaci pre nego sto sam napravio akvarijum...Nakon toga su dobro isprani...Na tu sapunicu sam mislio.Jer sam ja pre nego sto sam kupio kornjacu montirao akvarijum i pustio ga u rad 20 dana,nakon cega sam menjao vodu svakih 3 dana radi ciscenja filtera.U vodi sada nema sapunice i imam podvodnu pumpu...

Pisano: 06.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: nenad32
Proverio sam. Filter mi je za 300l AT-F101 (230W) . Postavljen je uspravno i mlaz gde izbacuje filtriranu vodu nazad je iznad površine. Čistim ga jednom do dva puta nedeljno. Očigledno ću morati to česće da radim. Filter perem običnom vodom bez ikakvih hemijskih preparata naravno.
Generalno predlažete sledeće:
1) Pri ishrani da se trudim da pojedu sve što im dam, tj. ako je moguće bez ostataka
2) Svakih nedelju dana da menjam oko 9-10l vode sa novom pripremljenom vodom
3) Češće da perem filter
Naravno ovo sve dok ne nabavim veći smeštaj je prelazno rešenje za sad.
Treba mi pomoć kod pripreme. Ovo sredstvo za to sam nedavno nabavio i nisam ga još koristio. Na njemu piše 5ml na 50l vode. Kako vi pripremate?

Svi ovi problemi nastaju zbog pre malog akvarija i filtera u odnosu na broj kornjaca. Da bi akvarij mogao funkcionirati u njemu se mora uspostaviti bioloska ravnoteza. Za tu biolosku ravnotezu je odgovorna bioloska filtracija koja se sastoji od nitrificirajucih bakterija. Te bakterije imaju ulogu razlaganja organskog otpada u akvariju na manje stetne spojeve. Kada kazemo da je akvarij biloski stabilan to znaci da ima tih bakterija u dovoljnoj mjeri da razgrade bioloski otpad prije nego li se on u akvarijskoj vodi moze nagomilati i uzrokovati probleme. Te bakterije zive u podlozi, te filteru akvarija. One se neprestano mnoze i od pocetka postavljanja akvarija je potrebano 2-3 mjeseca da se namnoze u dovoljnom broju. Taj proces se naziva cikliranje. Vazno je napomenuti da svjeza vodovodna voda (odnosno klor i teski metali) ubijaju te bakterije. Stoga pranje filtera pod vodovodnom vodom je pogreno, isto kao i mijenjanje cijele vode jednom tjedno. Filter medije je potrebno prati u staroj akvarijskoj vodi koju prilokom promjene izbacis iz akvarija u kantu.
E sada kod tebe je problem sto se u tako malom akvariju jednostavno fizicki nema gdje nastaniti dovoljno velik broj bakterija koji bi razgradio bioloski otpad koji stvore 3 kornjace. Definitivno je moguce olaksati si posao pravilnom brigom za akvarij i uspostavom bioloske ravnoteze, ali jedina trajna solucija je velik akvarij i dobar vanjski filter koji nece dopustiti da se voda toliko zasiti otpadnim tvarima da se pocne pjeniti.

Moj savjet je da 2 puta tjedno mijenjas oko pola vode pomocu kante i crijeva te uspus usisavas dno. Postupak ti je opisan u clanku o odrzavanju. Na taj nacin neces previse ostetiti biolosku ravnotezu. Dno ne moras usisavati da bude savrseno cisto, vazno je da najkrupniji otpad odstranis. Prije nego li pocnes usisavati dno u kantu prvo izlij malo akvarijke vode i u tome operi filtracijsku spuzvu/sunder.
Prije nego li dodas novu vodu u akvarij potrebno ju je pripremiti. U kantu ulij svjezu vodu i doziraj sredstvo za pripremu vode prema uputstvima proizvođaca. Pricekaj 10-ak minuta da sredstvo prodjeluje i zatim dodaj vodu u akvarij. Voda mora biti iste temperature kao i voda u akvariju da kornjace ne dozive temperaturni sok.
Poboljsanje ne mozes ocekivati da ce biti trenutno, ali za koji mjesec ce sigurno biti bolje.

Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Ja sam moje sundjere prao u ves masini na visokoj temperaturi i to prvi put kada sam ih uzeo...Znaci pre nego sto sam napravio akvarijum...Nakon toga su dobro isprani...Na tu sapunicu sam mislio.Jer sam ja pre nego sto sam kupio kornjacu montirao akvarijum i pustio ga u rad 20 dana,nakon cega sam menjao vodu svakih 3 dana radi ciscenja filtera.U vodi sada nema sapunice i imam podvodnu pumpu...

Filter materijale nikada ne smijes prati bilo kakvim kemijakim sredstvima! Sapun nikada u potpunosti ne mozes do kraja isprati tako da si na taj nacin u akvarij unio otrovnu spuzvu. Osim toga ti mikroskopski ostaci sapuna na povrsini spuzve su onemogucavali i usporavali razvoj nitrificirajucih bakterija na toj spuzvi. Ubuduce nemoj to nikada vise raditi, dovoljno je za pocetak medije isprati u obicnoj vodi. Da si ovo napravio u akvariju sa ribama vjerovatno bi pougibale ili zbog samog sapuna ili zbog amonijaka.

Pisano: 08.07.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Hvala na savetu.Kao sto sam naveo to sam prao dosta pre nego sto sam uzeo kornjacu i dosta vode je promenjeno...Tako da nisam imao nikakvih problema.Sada perem filtere kroz mlaku vodu.

Pisano: 08.07.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum