Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Bekament za macke? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
da li ti pričaš o aktivnom ugljenu?
ako da, s njim treba oprezno jer ako predugo stji u filteru, izgubi svoja svojstva i počne otpuštati te štetne tvari nazad u vodu...
Pisano: 06.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ne znam da li je to,ali na kesi je nacrtana macka i unutra su sitni komadici kao kamencici...Belkaste boje.To sam prvo isprao i stavio u filter...Imam aktivni ugalj u filteru i on je preporucen za filter,ali ne znam za ovaj bekament?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
stvarno ne znam za to, možda će netko drugi znati...sorry
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Aktivni ugalj imam i njega isperem kada peremfilter.Dana sam prao filter i izbacio bekament(pesak za macke).
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Aktivni ugalj se ne ispira, on mora da se menja na svakih mesec ili dva meseca.
Pisano: 07.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ma samo sam ga proprao kroz vodu danas kada sam cistio filter i vratio ga...
Pisano: 07.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nisam upoznat sto je to bekament, ali ako je to podloga sto se stavlja u macji wc ima nekog smisla. Koliko se sjecam to je dosta porozno tako da me ne cudi da je netko dosao na ideju da se to koristi kao bioloski filter materijal. Ili mozda cak ima svojstva ionskog izmjenjivaca amonijaka kao zeolit. U svakom slucaju nekakvog efekta ce biti, ali mene bi vise brinule eventualne posljedice ako se taj materijal topi u vodi. Mogao bi je otvrdnuti ili cak ispustiti neke nezeljene spojeve. Jer obicno se taj pijesak za macke gruda kada dođe u kontakt s vlagom da bi se wc lakse mogao odrzavati sto znaci da ima nekakve reakcije sa vodom... Vise bi ti preporucio da nabavis bioloske filtracijske medije od sintetickog stakla kao trajnu soluciju ili zeolit koji se mijenja svaka 2-3 mjeseca.
Pisano: 08.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Oprao sam filter i izbacio bekament.Upravu si da se topi kada dodje sa vodom.Vezao sam u carapu i koliko god da ga ispiras,ne vredi.Uvek se topi i pravi mulj...Mozes li mi reci kako izgleda taj zeolit i gde imaobicno da se kupi?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Izgleda kao svjetlo sivi mljeveni kamen, a mozes ga nabaviti u svakom bolje opremljenom pet shopu.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.