NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
92 korisnika su online (27 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 92

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Bekament za macke?
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ljudi skoro sam bio u radnji za kupim hranu za kornjace i prodavac koji radi mi je rekao da ne bi bilo lose da stavim bekament u carapu,pa u filter?Kaze da je 20 godina radio sa kornjacama i imao licno on iskustva kuci sa njima...Pokazao mi je na kesu gde je nacrtana macka i rekao da se isitnjeni bekament stavlja mackama u ciniju sa peskom gde piske i kake,kako bi ubio smrad i amonijak.

Mene zanima da li ja smem da napunim bekament u carapu i stavim u fitler,jer on rece da kornjace imaju jaku morkacu koja sadrzi dosta amonijaka i brzo zagadjuje vodu,pa ne bi bilo pozeljno da stavis?

Pisano: 06.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Bekament za macke?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
da li ti pričaš o aktivnom ugljenu?
ako da, s njim treba oprezno jer ako predugo stji u filteru, izgubi svoja svojstva i počne otpuštati te štetne tvari nazad u vodu...

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ne znam da li je to,ali na kesi je nacrtana macka i unutra su sitni komadici kao kamencici...Belkaste boje.To sam prvo isprao i stavio u filter...Imam aktivni ugalj u filteru i on je preporucen za filter,ali ne znam za ovaj bekament?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
stvarno ne znam za to, možda će netko drugi znati...sorry

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Aktivni ugalj imam i njega isperem kada peremfilter.Dana sam prao filter i izbacio bekament(pesak za macke).

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Aktivni ugalj se ne ispira, on mora da se menja na svakih mesec ili dva meseca.

Pisano: 07.07.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ma samo sam ga proprao kroz vodu danas kada sam cistio filter i vratio ga...

Pisano: 07.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Ljudi skoro sam bio u radnji za kupim hranu za kornjace i prodavac koji radi mi je rekao da ne bi bilo lose da stavim bekament u carapu,pa u filter?Kaze da je 20 godina radio sa kornjacama i imao licno on iskustva kuci sa njima...Pokazao mi je na kesu gde je nacrtana macka i rekao da se isitnjeni bekament stavlja mackama u ciniju sa peskom gde piske i kake,kako bi ubio smrad i amonijak.

Mene zanima da li ja smem da napunim bekament u carapu i stavim u fitler,jer on rece da kornjace imaju jaku morkacu koja sadrzi dosta amonijaka i brzo zagadjuje vodu,pa ne bi bilo pozeljno da stavis?

Nisam upoznat sto je to bekament, ali ako je to podloga sto se stavlja u macji wc ima nekog smisla. Koliko se sjecam to je dosta porozno tako da me ne cudi da je netko dosao na ideju da se to koristi kao bioloski filter materijal. Ili mozda cak ima svojstva ionskog izmjenjivaca amonijaka kao zeolit. U svakom slucaju nekakvog efekta ce biti, ali mene bi vise brinule eventualne posljedice ako se taj materijal topi u vodi. Mogao bi je otvrdnuti ili cak ispustiti neke nezeljene spojeve. Jer obicno se taj pijesak za macke gruda kada dođe u kontakt s vlagom da bi se wc lakse mogao odrzavati sto znaci da ima nekakve reakcije sa vodom...
Vise bi ti preporucio da nabavis bioloske filtracijske medije od sintetickog stakla kao trajnu soluciju ili zeolit koji se mijenja svaka 2-3 mjeseca.

Pisano: 08.07.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Oprao sam filter i izbacio bekament.Upravu si da se topi kada dodje sa vodom.Vezao sam u carapu i koliko god da ga ispiras,ne vredi.Uvek se topi i pravi mulj...Mozes li mi reci kako izgleda taj zeolit i gde imaobicno da se kupi?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Izgleda kao svjetlo sivi mljeveni kamen, a mozes ga nabaviti u svakom bolje opremljenom pet shopu.

Smanjena slika

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum