NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (52 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   4 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: pomoc!bolesna noga kornjace
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nije takav, zvanicno je trazio preko udruge, al je problem dopremiti iz Hrvatske. Tako da ja ti saljem mobilni na PM, ti meni posalji svoj, ja ga kontaktiram sutra, pa cu vas i spojiti da se cujete licno. Pa da ako sve ispadne po planu za obe strane i vidimo za prevoz. I tu nogu treba sanirati... Ajd bas mi drago ako nesto ispadne.

Pisano: 13.02.2008
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
inace, cisto da kazem da nogica polako, ali sigurno zarasta :)))

hidrociklin preporucujem u svakom slucaju.

Pisano: 18.02.2008

Početni član
Početni član

See User information
kao sto napisah ranije, ja mislila da se oporavlja, kad k vragu.
primetila sam da se rane ponovo nracaju, ali ipak rekoh, da je vratim malo u akvarijum, izvadila malu kornjacu i onda sam videla kako sama sebi grize tu povredjenu nogu!!??
nista mi nije jasno.sad ne smem da je vratim u vodu ako ja nisam tu da dezuram sve vreme....a to nije bas tako lako, da se razumemo.

i jos jedna stvar.
posto do sada jos nije bilo vreme da brinem o tome, nisam preterano upucena-kako se menjaju plocice na oklopu? je l' izgleda isto onako paperjasto kao i koza?posto ovo tako izgleda.
i cini mi se kao da joj je oklop nesto mekaniji sa strane nego inace. a nemoguce je da je omeksao za nedelju dana sto se nije suncala (jer sam morala da je odvojim u posebnu posudu, dok joj ne zaraste noga)...

zvala veterinarski, oni mi stalno govore da ce doktor-za-kornjacice-i-tako-te-zivuljke, kako rece jedna ljubazna teta :P biti tu sutra, prekosutra i tako svaki dan, jer prosli put neki lik stvarno nije imao pojma, pa cekam ovog.

ima neko neku pametnu ideju kako da sprecim svoju emo kornjacu da se samopovredjuje x( ?

Pisano: 21.02.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Plocice sa oklopa same spadaju i to je normalno kada kornjaca raste...

Zasto se samo povredjuje...hmmm Dali si je hranila i dali je ista jela....jer ako je dosta vremena bila na suhom (vodene kornjace nece da jedu na suhom)...

Omeksanje okopa moze biti ozbiljan problem....ne zelim da te plasim ali zna da zavrsi tako sto kornjaca ugine :(

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Za omekšavanje oklopa:povećaj temperaturu do 30 stupnjeva kupi vitaminske kapi i nakapaj na meso i daj kornjači.Više proteinske hrane.

Početni član
Početni član

See User information
pa, samo proteinsku hranu i jede, mislim, zelenish uopste ne prihvata... :/

pre dva dana sam joj davala da jede, ali je, cini mi se suvise istraumirana, pa skoro da nije ni okusila, ali je pre toga jela normalno. ( zato sto moram da joj cistimi mazem ranicu, a nije navikla na dodir ni malo, nikada je nisam gnjavila).
veceras cu je vratiti iz lavora u akvarijum, pa joj dati posle jedno pola sata, dok se primiri, jesce sigurno.ž

inace, oklop nije puno omeksan, jedva primetno, ako se malo jace stisne. mislim, do pre nedelju dana se najnormalnije suncala, ne znam sta bi :(

kad sam ih uzela, manja kornjaca je bukvalno imala gumeni oklop, ali uz brigu je ocvrsnuo, no, naravno rahitis kao posledica, skroz brdovit :/

uzecu sutra AD kapi...

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum