Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: podloga za bilje |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ej bog
i mene je to zanimalonedavno. htjela sam je omotati oko cijevi koja mi vraća vodu u akvarij tako da mi s ecijev ne vidi ali mi je kori rekao da je ona jako otrovna pa sam odustala. volila bih čuti komentare na onaj link i da li se to stvarno može izvesti u slučaju kornjače. ja naravno ne bi stavljala da korijenje visi u vodi nego bi okačila kakav pitarić i izbušila rupice tako da ulazi voda a da kornjače ne mogu pojkesti biljku. već sam vam rekla da imam papirus samo sam čitala d ane smije na veliku dubinu više od oko 16 cm pa neznam kako bi je ubacila u vodu a da mi biljka bude u akvariju a ne da strši van.
Pisano: 30.06.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Iskreno ja sam sa ovom biljkom eksperimentisao i stvarno je držao u akvarijumu sa ribicama, što direktno u akvarijumu, što u filteru i iskreno nikakavih promena kod ribica nije bilo, čak je zaista voda bila ok, međutim ipak je kornjača nešto sasvim drugačije, pa ne bih smeo tek tako da ubacim biljku koja joj možda bude smetala...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
A zasto bi gore dizala tezak filter kada ga mozes ostaviti na rubu akvarija, prespojiti pumpu originalno kako je bila i time izbjeci sve probleme? Ne znam kolilo ti se isplati sada raditi skroz novi poklopac kad vec imas poklopac kojeg mozes modificirati. Obicna Repti Glo reflektorica/zarulja ne isijava UVB dio spektra nego samo UVA tako da ne mozes samo njih koristiti. Neonke su skuplje, ali zato sadrze oba dijela spektra. I nije u redu da stalno ides u offtopic, cinis forume nepreglednim. Vec si dovoljno dugo na forumu i trebala bi znati pravilno postati. Ovo je npr. tema o podlozi, a ne o bilju ili uređenju akvarija. Nemoj sad ovo shvatiti da se ja ljutim ili nesto, ali vec si na forumu dosta dugo i vjerujem da ces se zadrzati ovdje. Na neki nacin bi ipak trebala biti uzor novijim clanovima i postati prailno/pregledno Sto se tice rasta kopnenog bilja u akvariju to je odlicna metoda filtracije. Prirodni vodeni habitati se upravo temelje na tome da biljke i alge trose nitrite, nitrate i ostale otpadne spojeve za svoj rast. Ja vec duze vrijeme pustam korjenje Scindapsus aureusa u jedan akvarij (unutra ima i puno Riccie) i stvar jako dobro funkcionira. Samo sto su sve ove biljke sa popisa u clanku otrovne, neke vise, neke manje. Za Papyrus ne znam.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ok, ma ne ljutim se nego često imam više pitanja a mislila sam da je glupo imati 4 foruma ili više za bilje, podlogu, uređenje akvarija i sl. ako smeta slobodno prebacite u onu temu o uređenje akvarija sve moje postove.
pretpostavjam da su otrovne samo ako ih kornjače stvarno pojedu tj ako bi dobro zaštitili tako da do njih ne dođu, nema štete. kakvu podlogu stavljamo u te pitare tj npr da ja hoću saditi neku od tih bilja d ali da je posadi u zemlju pa korijenje samo spustim u doticaj s vodom ili je bolje samo u neku pliticu izbušenu staviti bilje i da u nju ulazi voda kroz neke rupice. d ali staviti šljunka u pitar sa tim biljem u tom sl ili pijeska možda? ja imam papirus u pitaru sa zemljom a danas sam nabavila dracenu mislim da se tako zove.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
evo konačno počinjem paziti na topic. zanima me da li će mi ovo bilje čistiti vodu pošto sam rupice napravila na dnu i stavila šljunka jer inače neće stoji uspravno pitar zbog gibanja vode. by the way ova manja kori mi je pojelča svu ricciu, srića i bog te sam ostavila dio u lavoru. koliko to brzo raste? čitala sam jako brzo?
stavila sam tu i jednu malu papirus palmicu unutra. neznam da li je potrebno da i sa strane probušim rupice ili?
Pisano: 02.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Juce sam bio do jednog pet shopa gde sam video one male saksijice, pa sam ih pitao malo u vezi toga.
Rekla mi je ta zena da mogu cak staviti te hranjive podloge u najlon carapu i tu da zasadim biljku i onda samo da je zakopam u pesak. Videcu ili cu to uraditi ili cu pokusati da nadjem neke male saksijice.
Pisano: 07.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja sma čitala da je jednom tipu koji je koristio zemlju sva voda dugo bila mutna tako da je nebi s kornjačama riskirala. neznam, ja baš nisam nešto stručna vjerojatno će kori što pametno reći.
ja se još oporavljam od šoka kako su mi pojele ricciu, srića imam je još u lavoru s vodom. ima li ikakva biljka koju one ne bi pojele???? ova viseća saksija oliti pitar je još uvik opstala u mom akvariju, nisu je pokušavale ni dohvatiti. stavila sam samo šljunak unutra jer nije stajalo uspravno i napravila sam rupice i sastrane da bolje čisti vodu. vidila sam kupiti crvene puževe, oni isto ne bi mogli opstati s kornjačama?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To nije dracena, više liči na filodendron. Kako si izabrala biljke, koji je kriterijum?
Pošto se i dalje ne držimo teme, preimenovaću je. "podloga za bilje" je sada "Bilje u akvaterariju". Postovi se ne mogu prebacivati, zato vodite računa.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kornjače će ti pojesti puževe...sa užitkom ;)
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.