NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
61 korisnika su online (19 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 61

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 »

Re: Oklop
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Misliš li da će se ispraviti oklop ili će zauvek ostati tako kriv?

Pisano: 28.05.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjaca je jos mala i rasti ce pa se deformacije mozda isprave. Ali mislim da neki oblik oziljka mozes ocekivati.

Pisano: 29.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ovde kod nas nije bilo te kreme, pa sam uzela Sanaderm koji je vrlo sličan, isto sadrši srebro sulfadiazina, jedino mi se čini da ima razlike u pomoćnim supstancama. Od danas je počinjem mazati pa ćemo videti...

Pisano: 03.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, vazno je da je krema na bazi sylver sulfadiazina.

Pisano: 03.06.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Sto se oklopa tice zelim da ukazem pomoc svima i dam par saveta...Meni je kornjaca imala mekan oklop ali je bila stara skoro 2 meseca...Pitao sam se da li je to normalno i mozda tako treba dok je u razvitku,jer joj otpadaju stare plocice i nicu nove.Cim je doslo lepo vreme stavio sam je na sunce 3 dana po sat vremena i nakon 7 dana oklop je malo ocvrsnuo i poceo da dobija onu pravu tamno zelenu boju :D Predlazem svima da iskoriste ovo lepo vreme dok mogu i stave kornjacu u lavorcic sa malo vode(cisto da moze da umoci glavicu) kako bi uzimala tecnosti i rashladjivala se...

Pisano: 11.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Za to služe UVB/UVA i spot lampe koje zamenjuju sunčev spektar zraka i toplotu... nema potrebe da se iznosi napolje, jer svakodnevno premeštanje može da proizvede stres kod kornjače...

Pisano: 11.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Sto se oklopa tice zelim da ukazem pomoc svima i dam par saveta...Meni je kornjaca imala mekan oklop ali je bila stara skoro 2 meseca...Pitao sam se da li je to normalno i mozda tako treba dok je u razvitku,jer joj otpadaju stare plocice i nicu nove.Cim je doslo lepo vreme stavio sam je na sunce 3 dana po sat vremena i nakon 7 dana oklop je malo ocvrsnuo i poceo da dobija onu pravu tamno zelenu boju :D Predlazem svima da iskoriste ovo lepo vreme dok mogu i stave kornjacu u lavorcic sa malo vode(cisto da moze da umoci glavicu) kako bi uzimala tecnosti i rashladjivala se...

Sve mlade kornjace imaju mekan, odnosno blago elastican oklop pogotovo oko repa. Da bi oklop ocvrsnuo porebna je pravilna prehrana i suncanje pod UVB spektrom zbog metabolizma kalcija. Umjenta UVA-UVB rasvjeta se danas jos ne moze uspoređivati sa pravim suncem i svatko tko ima priliku ucini svojoj kornjaci veliku uslugu ako joj omoguci suncanje pod pravim suncem.

ALI staviti kornjacu u malu posudu na sunce je jako losa ideja koja moze zavrsiti kobno.

Kornjace ne mogu same regulirati svoju tjelesnu temperaturu, ona ovisi o temperaturi njihove okoline. Kada se kornjaca u prirodi pregrije na suncu ulazi u vodu koja je hladnija za oko 10 stupnjeva kako bi se rashladila. U maloj plasticnoj posudici nema tu mogucnost i uslijed pregrijavanja moze dozivjeti srcani udar!

Dakle, ako zelis stavljati kornjacu na suncanje slozi joj vanjski smjestaj koji je dijelom u hladu da se voda ne pregrije.
Takav smjestaj ce također eliminirati potrebu za svakodnevnim seljenjem kornjace sto je @bebas spomenula.

Pisano: 12.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Puno pozdrava. Krema koju ste mi preporučili je pomogla, boja oklopa se vratila u normalu Mazali smo je do 17. kada smo otišli na odmor i juče se vratili, pa sad ne znam da li da nastavim da je mažem ili da prestanem... Pratiću stanje oklopa da vidim da li će krenuti da se sređuje to što je deformisano. Hvala puno.

Pisano: 30.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Odlično! Molim te kad nađeš vremena uslikaj ponovo taj deo oklopa da imamo za arhivu, a i mene zanima kako se to boja povratila. I dalje prati situaciju, zna da se povrati.

Pisano: 30.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information

Pisano: 01.07.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum