NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
62 korisnika su online (16 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 62

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

pomoc
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Treba mi pomoc. Moja rodjaka ima kornjacu staru oko 8 meseci, nije jela 4 meseca, nije napredovala ni centimetar. Izgleda kao tek uzeta iz pet shopa. Mislim da ima i upalu pluca jer pliva ukoso. Uzeo sam je kako bi se mozda oporavila kod mene. Uslovi su sigurno glavni uzrok bolesti. Njoj su u pet shopu rekli da mora da je vadi iz vode 'BAR' jednom nedeljno. A i prelazila je nekoliko puta deonicu od oko 250 km u obicnoj teglici jer je pametnjakovic iz pet shopa rekao da ni to nije problem a ona nije htela da se odvaja od nje. Nisam video u cemu ju je drzala..poslao sam joj poruku da mi detaljnije to objasni a ja cu obavestavati o simptomima pa je svaka pomoc dobro dosla

Pisano: 02.06.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: pomoc
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prema opisanome si dobro zakljucio, vjerovatno je rijec o upali pluca. Ne mogu ti dati drugi savjet osim da kornjaci omogucite pravilne uvjete. S obzirom da je kornjaca skroz mala nije joj moguce dozirati antibiotik putem injekcije tako da bas nema previse izbora. Mozete probati povisiti temperaturu vode na 28, kopno i zrak na 35 i nadati se najboljem.

Bolesnu kornjacu ne bi smjeo stavljati zajedno sa zdravom kornjacom da i ona ne oboli!

Aktivan član
Aktivan član

See User information
ne znam sta da radim onda. Gde onda da je drzim ako ne sa zdravim kornjacama? Imam dva akvarijuma ali u jednom Adolf(velika kornjaca) a u drugom dve male oko 4 meseca stare. ne smem da je stavim sa Adolfom iz straha da je ne povredi, u odnosu na nju je ogroman ali su gotovo iste starosti :S
iz istog razloga ne smem ni Adolfa da stavim sa mojim malim kornjacama. Bolesna kornjacica je trenutno na kopnu tik izpod lampe koja je greje

Aktivan član
Aktivan član

See User information
drzala je u kadici sa palmicom kako sam i pretpostavio

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nije bitno da bude u akvariju, bit će joj dobro i u nekoj većoj posudi, lavoru, plastičnom, samo da je što veći da se voda sporije prlja, da ima svjetlo, kopno za sunčanje, grijač, barem još koji dan dok ne počne pravo ljeto,bilo bi super da joj staviš filter ili barem češće mijenjaš vodu i to na način da nova voda bude iste temperature kao ona koje ostane u lavoru, da joj bude što manji šok,,,
daj joj mesa nasjeckanog na sitne komadiće, ali kupi i proteinsku hranu za kornjačice, reptomin baby je super za male kornjače jer ima dobar sastav, ako joj bude pretvrd, malo ga namoči prije nego joj daš da ga lakše pojede...i...sretno,,,javljaj nam napredak!

Aktivan član
Aktivan član

See User information
znam ja to sve. Nemam tri grejaca vec dva i oba su u akvarijumima, dva filtera koja su u akvarijumima....davao sam joj i teletinu i piletinu i nece. A prvo je bila u posudi pa tek onda u akvarijum jer se hladila voda u posudi. Davao sam joj i granule, ni njih nece. Nista ne jede :S...

Pisano: 03.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako je tvoja velika kornjaca u potpunosti zdrava na kratko vrijeme bez grijaca joj nece biti nista. Prebaci bolesnu kornjacu u posudu sa improviziranim kopnom i stavi joj grijac. Jako je vazno da su kopno i zrak koji kornjaca udise topliji od vode.

Pisano: 03.06.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
uginula je :((((((((((
veca kornjaca je bila u posudi do prozora na suncu i ni to nije pomoglo

Pisano: 04.06.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Zao mi je :(

Pisano: 04.06.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
sta mi nije jos jasno...ona je zivela u tim uslovima 8 meseci i kad je najzad dobila uslove koje treba uginula je.

Pisano: 05.06.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum