Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
HITNO! Polni organ se ne vraca unutra |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Imam dve kornjace muzjaka (8 godina) i zenku (7 godina).
Do sada nisam imao nikakvih problema sa njihovim zdravljem ali sada ne znam zasto ali kod muzjaka polni organ se ne vraca unutra i oko njega je krv. Pre par sati sam se vratio kuci i vidao sam da je on na kopnu sada kad sam opet prolazio on je i dalje bio na istom mestu i pognute glave i tek kad sam ga uzeo video sam u cemu je problem. Informacije o akvarijumu klikni OVDE To sto sam primetio da su se oni neko vreme ujedali ali ja sam to shvtio kao udvaranje jer sam citao da se kornjace tako udvaraju, pa je mozda tu dosao neki kritcan ujed. Veterinara koji se bavi ovime nemam nigde u okolini, pa ne znam sta da radim.
Pisano: 20.05.2010
|
|||
|
Re: HITNO! Polni organ se ne vraca unutra |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pročitaj ovo:
http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=40 i probaj naći stare teme, znam da se pisalo o tome. Javit će se već netko iskusniji tko će ti pomoći!
Pisano: 20.05.2010
|
|||
I'm free of all prejudices, I hate everyone equally.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ajoj, žao mi je....pa nije mi jasno kako tako sve naglo? Pa koliko je to trajalo? Možda si se trebao ranije javiti...
Pisano: 21.05.2010
|
|||
I'm free of all prejudices, I hate everyone equally.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Meni nista nije jasno kako se to dogodilo. Ujutro sam ih hranio, normalno je jeo i plivao, kad sam dosao kuci iz skole okolo pola 3 on je bio na kopnu i nisam pimetio mu je nesto posto nisam dizao poklopac samo sam ih pogledao i otisao da se odmorim. Par kasti kasnije nalazio se u cudnom polozaju pa sam ga izvadaio da vidim sta mu je i on je vec bio ko mrtav.
Stvarno mi nije jasno.
Pisano: 22.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jako mi je zao sto je kornjaca uginula, bojim se da mu nisi mogao pomoci bez strucnog veterinara :(
Najvjerovatnije ga je zenka ugrizla kada ga je izbacio, uspio ga je vratiti u kloaku i doslo je do gadne infekcije. Ovo je stvarno grozna situacija u kojoj se moze naci svaki vlasnik koji drzi vise kornjaca zajedno, a ne mozes to nikako sprijeciti. Mozemo li postaviti sliku u clanku o bolestima?
Pisano: 22.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Slobodno stavi sliku.
Evo jos jedne slike sa blicem malo je bila previse svetla pa je tada nisam stavio a sada sam popravio kontrast i osvetljenje pa sa mnogo bolje vidi.
Pisano: 23.05.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.