Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: konačno akvarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
imaj u vidu da voda stalno isparava iz akvrija i trebe je doljebati...ako je preblizu lampa onda ce ti pucati sijalice....meni je bar 10 puklo i crko :D ma samo lagano kupit ces sve i super je ovo do sada
Pisano: 13.05.2010
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pa je li ovo onda predaleko od kornjača ili da ostavim ovako zakačeno. a, trudim se. kupila sam im danas još šljunka sivkasto bijelog pa sam pomiješala. da li se ako je presivo vidi više nečistoća ili je svejedno? mislim još dodati možda smeđeg. koju predlažete?
Pisano: 13.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Cijena bioloskih medija ovisi o njihovoj kvaliteti. Najkvalitetniji bioloski mediji su oni od sintetickog stakla, cijena je oko 100 kn za litru tih medija. Ostali klasicni mediji su jeftiniji.
Sto se tice usisvanja dna i promjene vode svaki hobist ima svoju metodu. Vazno je da se akvarij pravilno cisti na tebi praktican nacin. Probleme sa vodom mozes ocekivati sve dok se u tvom akvariju ne postavi bioloska ravnoteza, sto u normalnim okolnostima traje 2-3 mjeseca.
Pisano: 14.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ima litko ideju kako da ovui lampu bolje namjestim tj bliže? udaljena je oko 40 ak cm od kopna a jedini drugi način je da je naslonim na plastiku što nije pametno ili da je spustim unutra li bi bila preblizu onda kornjačama. možda da preko plastike zalijepim malo folije takoda se ne zagrijava? što mislite? koliko bi mi trebalo litara tog sintetičkog stakla za moj akvarij? ja sam danas dodala oko 500 ml onog sredstva za pripremu vode. ima li opasnosti ako je previše? da li se sa svakom malom promjenom vode treba na dodanu vodu dodavati to sredstvo?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Citiraj:
Pisano od: anastasija0702 500 ili 50?
|
|||
I'm free of all prejudices, I hate everyone equally.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
50 ml. d ali će meni s vremenom biti ok ovaj akvarij za ove kornjače ako ga nadogradim i napunim do vrha a odozgo bude kopno? mislim da pun ima 200 litara tako piše u dimenzijama plus bi imao kopneni dio još ograđen staklom. za sada ništa od toga ali za godinu možda kad se zaposlim. zanima me još kako da ovu lampu instaliram bliže?? ima li tko ideju?
Pisano: 15.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
s čime vi brišete staklo u akvariju? ja sam probala dodati onog sredstva što im se stavi u vodu na krpu i neće mi iziđe s time samo je još zamazanije. onda sam probala staviti malo srestva za stakl a na krpu ali i to ostavlja zamazani trag po staklu. zanima me još onom vodenom bilju je li nužno svaka dva dana mijenjati vodu? meni se voda čini čisto ali mi bilje ne ide baš tj oni vanjski listovi se osuše a unutra pravi nove. možda zato jer ne mijenjam svaka dva dana?
Pisano: 19.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
što se tiče čišćenja stakla, mišljenja sam da je nabolje to raditi sa octom prilikom mijenjanja vode- osobno ispumpam dio vode i pritop usisam dno da pokupim nečistoće koje se skupljaju na i ispod šljunka a onda prije dolijevanja nove vode, prebrišem staklo sa običnim jabučnim octom, naravno tamo gdje je bila razina vode sakuplja se kamenac i zato taj dio malo bolj istrljam spužvicom, nemoj baš sa jako oštrom spužvicom za suđe da ne izgrebeš staklo.
Nakon toga dolijem novu vodu koja je pomiješana sa FFMom ili nekim 2,. srredstvom za pripremu vode... Naravno ako imaš uvjete da ti voda odstoji 1-2 dana onda sredstvo nije potrebno. što se tiče nadopunjavanja akvarija, pretpostavljam da si mislila maknuti postojeći poklopac da bi digla razinu vode a onda kopno napravila n vrhu akvarija? šteta što si kupovala poklopac koji je prilično vrijedan ako su nenke u njemu, možda bi ti se siplatilo prodati komplet akvarij s poklopcem jer možeš dobiti bolju cijenu za njega, a onda kupiti kornjačama novi akvarij, dakle samo staklo... To je moja preporuka
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hvala za savjet glede stakla. probati ću. to za nadogradnju kopna ne mislim sada nego za god-dvi kad one još narastu a ja se zaposlim. zasada mi je problem kako da ovu lampu sa slike približim bliže jer ako je naslonim na plastiku strah me da se ne zapali a kad je dignem predaleko je oko 40 cm od kopna. ako bi je spustila unutra bilo bi im preblizu. osim toga sam im nabavila vodenu salatu koju držim an suncu na balkonu u lavoru ali mi ne uspjeva neznam jeli do sunca ili mene. treba mi doći i vodena leća. stalo mi je do kornjača i želim im osigurati ok uvijete. mislim im zasada kupiti još drugi mj onu neonku sa uva uvb spektrom i to je to a onda na jesen i grijač.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.