Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Nasao kornjacu |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
I evo slika!
http://img707.imageshack.us/i/11052010224.jpg/ http://img193.imageshack.us/i/11052010223.jpg/ http://img405.imageshack.us/i/11052010222.jpg/
Pisano: 11.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To ti je barska kornjaca (Emys orbicularis).
Te su kornjace prirodno nastambene u tvom kraju. Najbolji savjet koji ti mogu dati, vrati je natrag gdje si je nasao, sigurno ima negdje neka bara ili rijeka u blizini. Ako se odlucis kornjacu zadrzati, sa velikom vjerojatnosti ce ti uginuti. Divlje kornjace su osjetljive ako im se ne prizi pravilna njega. Preko zime trebaju hladnu hibernaciju. I na kraju krajeva, te su zivotinje zasticene zakonom. Znam da u realnosti se to slabo kontrolise, ali ipak ti to moram navesti. Vrati kornjacu natrag.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ok...
Koliko moze da izdrzi ako je budem drzao neko vreme? Vratiti je nije problem.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa sto prije, to bolje za kornjacu da je vratis.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Sutra cu najverovatnije ici u divljinu pa cu je pustit nek ide svojim putem. Ova ipak nije za kucnu negu...a ja se ponadao cudu xD
Hocu odavno da na legalan nacin nabavim kornjacu i da joj pruzim sta joj treba, ali tu sam pravi dibidus. Vise bih voleo vodenu, ne vecu od 15-20 cm od glave do repa pa ako moze neki kratki opis sta bih trebao da imam na umu, koliko dubok dzep za taj zanat i naravno vrsta...?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To i jeste vodena kornjaca, tamo gdje je pustis mora biti u blizini neke bare, rijeke. A nabaviti mozes vrlo lako ove crvenouhe kornjace, to je legalno i ujedno dobro djelo ako uzmes neku kornjacu koja negdje vise nije pozeljna.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kornjacama niti u ludilu ne smijes davati zacinjenu hranu! Ako zelis kornjacu pogledaj malo oglase i naci ces jako puno crvenouhih kornjaca koje trebaju dom, ovo tu je zivotinja iz prirode i tamo joj je mjesto! Prije nego sto se odlucis za kornjacu kao kucnog ljubimca dobro se raspitaj jer to nisu jednostavni niti jeftini ljubimci kako se na prvi pogled cini! Na ovoj stranici mozes pronaci sve potrebne informacije.
Pisano: 12.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Lepa kornjača! Dobro je što ćeš je vratiti, ipak je to odrasli primerak koji će se teško navići na zatošeništvo...
Nego, o kojm kanalima se radi? Interesuje me, jer sam biolog, a kornjača zdravo izgleda...
Pisano: 12.05.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.