Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Molim pomoć - selidba u drugu državu |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobrodosla, moras se raspitati kakvi su zakoni u Bugarskoj. Nisam siguran za Bugarsku ali sa velikom vjerovatnosti je i tamo uvoz crvenouhi kornjaca zabranjen (zakon nije isti u cijeloj EU). Bez obzira sto je tvoja kornjaca, to ne igra ulogu. Raspitaj se o Bugarskim zakonima.
Sto se tice transporta. Stavis je u lanenu krpu i u neki karton (eventualno od stirpoora, ali posto nije zimsko doba nije nuzno) i tako je prevezes. Mnogi transportiraju kornjace u vodi, to je pogresno. Toliko od mene, ali mislim da je "legalna" selidba crvenouhe kornjace ne isplativa u Bugarsku. Nebi zelio reci nemoguca, ali vrlo vrlo teska za privatnu osobu.
Pisano: 09.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na dobrodoslici kao i na odgovoru. Svakako cu se raspitati o zakonima u Bugarskoj. Zanima me samo imas li info sto se desi ako nas "ulove" na granici. Hoce li ici u nekakvu karantenu ili sl. Kako je moj korni emotivna kornjaca i jako vezana za mene strah me je da ne bi prezivio ako bi ga puknuli u nekakvu karantenu.
Pisano: 09.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nesmijes uvesti kornjacu u zemlju ako je zabranjen uvoz. Sto znaci, nece te pustiti sa kornjacom unutra (platices naravno kaznu neku). Ne smijem tvrditi jer neznam sigurno, ali sam siguran daje uvoz i u bugrasku zabranjen. Ipak pitaj mozda jos nisu uveli taj zakon.
Pisano: 10.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Okej, nece me pustiti..to znaci da ce me vratiti natrag uz kaznu?
kako mislis ne smijem, morat cu pokusti onda na ilegalan nacin ako nejde na legalan..ipak je on moj zivotni prijatelj.. hvala svejedno na pomoci ;)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Raspitaj se dobro iz prve ruke, dakle vidi kod njihovog ministarstva zaštite prirode koji su propisi i postoje li izuzeci... Na kraju prefarbaj je malo da ne liči na crvenouhu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
to cu svakako napraviti vec ovaj tjedan.. ;)
jel ovo sam farbanjem bila sala? :/ ili imas iskustva neka? :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nitko ti ovdje nece i nemoze dati savjet kako bilo sto na ilegalan nacin mozes uraditi. Raspitaj se, pa uradi kako hoces.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.