Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Opekotine |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Kupila sam onu kremu što ste rekli da se smije upotrebljavati, Dermazin, namazala sam je sinoć, i danas ću još, nadam se da će sve biti ok. Što se tiče žarulje, imam stolnu lampu u koju idu žarulje do 60 w i takvu sam i stavila. Ako stavim slabiju kornjača ne izlazi van, valjda joj je hladno. Kad sam stavila ovu od 60w isto neko vrijeme nije izlazila pa sam pretpostavila da joj je hladno, zato sam išla malo spustiti žarulju i nikad nije bilo problema sa opeklinama do sad. Ipak će žarulja biti podignuta višlje. Hvala na odgovoru, baš sam se bila uplašila da je nešto ozbiljno. Svakako javim ako bude neke promjene u njenom stanju. Hvala još jednom. Pozdrav
Pisano: 17.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
imas li stakleni termometar?
s njim ti je najbolje provjerit temperaturu suncalista :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja sam na aukcije hr kupila za 10 kn digitalni za kopno , inače koštaju cca 50kn
mene isto frka da se kornača ne skuri ili ne dehidrira dok je dugo na sunčalištu, ali valjda joj nece nista biti jer temoeratura ne prelazi 32 stupnja ( na kopnu)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Ta krema ce definitivno pomoci, samo ne znam da li ti se za tako malu opekotinu to isplatilo kupovati. Imas li kakav poklopac? Citiraj:
Ako kornjaca ne moze doci do lampe ne moze se opeci. Ako je kornjaca skroz zdrava ne moras se bojati da ce dehidrirati.
Pisano: 19.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
o super sada mi je lakše,,nego bila sam zabrinuta jer se sjetim kako mi (ljudi) na plaži zaćorimo pa izgorimo i dehidriramo
;)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Ma krema košta 27 kn. Ma sve se isplati samo da joj bude bolje. Inače, ranica je još uvijek vidljiva, nije bilo nikakvih promjena. Ako ste mislili na poklopac za akvarij, imam ga, u njega sam stavila uv neonku a na njoj piše da mora biti udaljena od kopna nekih 30 cm. Ako spustim poklopac na akvarij, onda imam razmak od kopna nekih 10 cm, tako da sam poklopac stavila na daske da bi dobila razmak od cca 25 cm. Akvarij je ionako postao premali za nju pa sam trenutno u osmišljavanju novog većeg akvarija. Budući da će ovog ljeta biti u jezeru (već sam Vas pitala za savjete o tom), imat ću vremena sredit joj novi veći smještaj. Samo ne znam gdje ću naći veći grijač za vodu, jer tražila sam u Pet centru u Osijeku pa nema, ima samo onaj do 60 l a taj već imam, mislim da taj nije dovoljan za akvarij od nekih 100 do 150 l . Evo sad sam izmjerila temp. kopna, iznosi 29°C a voda je 24°C
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
evo ovako izgleda to s poklopcem, malo drljavo al bilo mi je bitno dobiti taj razmak od kopna, a ništa drugo osim ovog mi nije palo na pamet
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
slika
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Aha, ok, ja se sjecam da sam je platio vise, vjerovatno se radi o velicini pakiranja. Oprezno sa ovom postavom poklopca, kornjaca ti bez problema moze izaci van! Tesko mi je povjerovati da u PC nemaju jacih grijaca. Sve jacine raznih proizvođaca su uvijek dostupne...jesi li pitala osoblje?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.