Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: konačno akvarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kako na posudu?? stavi slike. dobra ti je ideja. da li se ti kamenčići odlijepe ili jednom kad zalipiš silikonom stoje stalno? može li se staviti ono kamenje sa žala a da s eprije iskuha?? najveći mi je problem to staklo napraviti jer treba u jednom uglu kidati komad stakla jer se tamo nalazi cijev od izlaza vode.
Pisano: 12.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
u ovom topicu mozes vidjet na sto mislim:
http://www.kornjace.com/modules/newbb ... php?topic_id=1011&forum=5 uzela sam kamen u pet centru, ali sam onda bila ogranicena za razinu vode, pa sam uzela najobicniju plasticnu posudu, nalijepila kamencice sa silikonom i izbusila rupu na dnu posude jer je drzim preokrenutu, a inace bi se dosta zraka nakupilo pa ne bi mogla pravilno potonut. zatim sam kamen ucvrstila silikonom da ne bi skliznuo :) kamencici su dosta dobro zalijepljeni, ali trebas susit to na zraku barem jedan dan. Mirku su kamencici bili dosta zanimljivi i pokusao ih je odgrist, ali nije uspio i onda je odustao :) mozda bi mogla napravit konstrukciju sa cijevima i preokrenutom posudom? jednu stranicu od posude mozes na kutovima zarezat pa je nekako povisit da ti glumi rampu? ovo sad meni pada svasta na pamet jer je kasno a imam jos brdo podataka za diplomski obradit, ali razmisli malo o ovome :) vjeruj mi, kada jednom pocnes razmisljat sto sve moze posluzit kao kopno, pocnes sve sto vidis razmatrat u toj ulozi :D ja cu ovaj vikend pokusat napravit kopno nad akvarijem, pa cu maknut kamen :) dobro razmisli o svim prednostima i manama kopna koje ces napravit, uzmi u obzir da se kornjace vole zaglavljivat, a ako si panicar ko i ja i ako znas da bi se negdje mogla zaglavit, razmisljanje o tome ce te izludit :D
Pisano: 12.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
evo konačno sam našla stupiće za postolja a vi recite valja li ovo. pretražila sam sve markete i vaze su ili preniske ili previsoke ili preširoke ili nema dovoljno komada. na kraju sam uzela ove uloške za nadgrobni plastični lampion. unutra je svijeća ali to se može izvaditi. kako vam se čini? ovo gore je šablona od kartona kako treba biti od stakla. da li da proširim još kopno?? ovi lampioni su veliki 23.5 cm otprilike koliko je i voda sada kornjačama a kopno je široko 24.5 cm a dužina je manja od 40 cm jer mi zbog plastičnog obruba oko akvarija ne bi moglo proći da stavim više. bi li mogla kopno napraviti sama od onog pleksiglasa da zalijepim dva sloja jedan na drugi pa da bude 4 mm debel?? kako vam izgledaju ovi stupići?? mislila sam u njih staviti sitno kamenje oblutaka ili ostaviti ovako, nisam još odlučila. čini mi se oblje od cijevi a mogla bi samo svijeću izvaditi i ostaviti ih prazne. došli su me samo 11 kn kom.
Pisano: 13.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Akvarij punis s obzirom na visinu kopna. Sljunak sa dna nema smisla sada vaditi i prati jer tako neces skinuti alge s njih. Akvarij se sada jos nije zaciklirao i zato imas problema. Promjeni polovicu vode za sada. A inace tjedno mijenjas 1/3 vode uz usisavanje dna. Kopno bi trebalo biti dimenzija oko 30*40 cm. Sto se tice debljine dovoljno je 5 ili 6 mm. Rampu bi isto bilo bolje napraviti od stakla jer silikon bas ne drzi dobro pleksiglas. Silikon ne mora biti poseban akvarijski, moze posluziti i obican staklarski. Na tebi je izbor sta ces stavljati, da bi to drvo moglo u akvarij mora biti potpuno osuseno i ocisceno od kore. Citiraj:
Pa platforma se mora nalaziti 24 cm od neonki, nije mi jasno oko cega se dvoumis? U ovom slucaju ne gledas razinu vode vec udaljenost kopna (odnosno kornjaca) od neonke. Citiraj:
Ovo je dobra ideja. Ako mozes prosiri na 30 cm. Pleksiglas od 4 mm bi se isto savijao... Uloske bi cak mozda bilo bolje okrenuti naopako zbog ljepljenja za platformu. Samo ces onda negdje pri dnu tih posuda (odnosno vrhu kada to postavis) morati probusiti rupe da moze zrak izaci kako ne bi plutale.
Pisano: 14.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
dobro, onda ću probati pitati ove što uokviruju slike može li se kod njih od stakla odrezati komad. nabavila sam sva 4 stupića i skinula svijeće. znači dno stupića napravim na rupe i mogu lijepiti običnim silikonom staklarskim, ne mora biti poseban za akvarij i držao bi?
da ne lijepim ništa na te stupiće šljunka ili kamenčića? neznam baš kako će se to sve uklopiti u akvarij, ne bi htjela da izgleda loše, ipak bi akvarij trebao biti i dekorativan. ja im dosad još nisam nikako vodu mijenjala. nisam znala da to ide jednom tjedno. ovaj iz pet shopa mi je reako pola vode na 40 dana. kako onda di da stavim kornmjače kad mijenjam?? mogu li ih odma vratiti nazad ili ne. vidila sam da otkad im gorim samo jednu neonku im je temp samo 20.
Editirano od anastasija0702 on 14.04.2010 19:41:55
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
imam pitanje u vezi ovih stupića, ako u njih ne stavim ništa zar neće biti prelagane ? mogle bi onda kornjače maknuti cijelo kopno. ja ga nisam mislila učvršćivati za stjenke akvarija tako da ako u stupićima ne bude ništa neznam kako će struktura stajati na mjestu, zar neće one to micati ili će težina vode u njima biti dovoljna da ih drži? da li stepenice radimo od drugog komada stakla onda i kolika bi trebala biti dužina i širina stepenica? mogu li posuti to staklo nečim i ako pospem koliko je to trajno? ne bi htjela da opet za koji mjesec moram razbijati glavu oko pravljenja kopna i pilanja stakla. kad napravim oću da sam mirna bar glede toga.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da bi plastiku mogla lijepiti silikonom bilo bi bolje da okrenes te svijece naopako kako bi cijelo dno svijece moglo biti zalijepljeno za platformu. To ce jedino tako moci drzati. Na skicama mozes vidjeti sto tocno mislim, ovo crveno je vosak kojeg si izvadila. Na trecoj slici mozes vidjeti otprilike gdje bi trebala biti rupa na svakoj svijeci da zrak moze izaci van.
Ako zelis ti mozes gore zalijepiti sljunak, ali s vremenom ce ti otpasti i izgledati ruznije nego da to uopce nisi stavljala. Za vrijeme djelomicnih promjena vode kornjace uopce ne moras vaditi iz akvarija ako te ne smetaju. Jedino moras paziti da je nova voda koju dodajes u akvarij iste temperature kao voda u akvariju. Ako ce prazni stupici biti pre lagani/nestabilni mozes izvaditi kopno, okrenuti ga i ispuniti stupce sljunkom. Otvore kasnije mozes zatvoriti komadom plastike. Rampu bi bilo dobro napraviti od stakla, trebala bi biti siroka barem 20 cm da se odrasle kornjace mogu normalno penjati po njoj. Osim rampe je potreban jos jedan komad stakla koji ce ju podrzavati.
Pisano: 17.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
koliko trbaju biti dugačke te stepenice? sad shvaćam sve samo još ne shvaćam kod brusenja stakla da li treba brusiti i ove komadiće stakla koji služe kao skalinice a dođu na stepenicama tj što se nalijepe na stepenice i koliko bi tih komadića trebala zalijepiti da se kornjače mogu uspeti te koje dimenzije? hoće li me puno doći to brusenje stakla? koliko otprilike sve skupa to dođe? mislila sam sve od stakla napraviti već kad pravim da bude ok. bi li se i šljunak odlijepio d anjega pokušam zalijepiti?
Pisano: 17.04.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Rampa na skici je dimenzija 20*14 cm, preckice su siroke 2 cm i međusobno razmaknute 2 cm. Sve komade stakla brusis sa finim brusnim papirom, nista ne smije biti ostro. Za cijene ti ne znam reci jer se drasticno razlikuju od mjesta do mjesta, morat ces se sama raspitati.
Silikon moze drzati samo glatke povrsine, sljunak ili pijesak su pre hrapavi da bi ih silikon trajno drzao.
Pisano: 19.04.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.