NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
63 korisnika su online (18 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 63

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 ... 3 4 5 (6) 7 8 9 ... 15 »

Re: konačno akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo ovako sad izgleda akvarij sa pozadinom. zanima me ovo veliko kamenje čime bih mogla zamijeniti i da li da ga zamijenim? vidila sam kupiti oblo kamenje ali je premalo i nebi postigla ovu razinu iznad vode. ovdi ima samo morskog kamenja nema potoka ni jezera. može li se staviti kakav čokot od loze ili komad drva i kako ga učvrstite i od kojih drva se može. to bi mogla nabaviti. da li se onda stavi samo u akvarij ili ga je potrebno držati u vodi prije? njima je malo teško uspeti se na ovo grbavo kamenje ali ipak uspiju.

Dodaj datoteku:

jpg  P4050247 [800x600].jpg (103.61 KB)
1045_4bb9ba8a5e75c.jpg 800X600 px

Pisano: 05.04.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
glavno da sad znam sama upaliti pumpu i da radi. kupila sam im pozadinu i termometar onaj za na staklo. kako s eon očita? meni je 22 zelene boje, 24 smeđe, koja je onda temperatura ili treba duže vremena da pokaže? tražila sam danas vodeno bilje i nisam našla u jednom parku i pet shopu, još u glavnom pet shopu moram viditi. htjela sam im uzeti čistača ali je bio mali i trgovkinja je rekla da on ne ide s njima. da li da ga onda uzmem ili ne? ovaj što mi je postavljao akvarij je rekao bio da se kasnije mogu napadati ako pojedu čistača ribu, kako to? ili ga ja nisam dobro shvatila? čini se da neće gutati u većim količinama kamenje, uglavnom ga uzmu u usta i grizu i ispljunu. stalno traže po dnu i kopaju rukama. da li se to vodeno bilje može nekako putem interneta nabaviti? ima li gdje slika od svih vrsta tog plutajućeg vodenog bilja da vidim koju bi ? sad mi je i velika kornjača počela jesti salatu. kupila sam gumu i bocu i probat ću sastaviti čistač poda. da li ima nekako putem interneta naručiti to vodeno bilje?

Kakav termometar si kupila, onaj stakleni sa priljepkom ili onu "LCD" traku sto se lijepi s vanjske strane?

Postoje razlicite vrste riba koje zovu "cistaci". Moras znati koju vrstu trazis i koje su njene potrebe. Ne vidim razlog zasto bi se kornjace tukle zbog ribe.

Bilje se moze naruciti, ali dosta je skupo s obzirom na kolicinu koju dobijes. A velike su sanse da ce ti kornjace odmah prvi dan
sve unistiti, tako da ti se to ne isplati.

Citiraj:

evo ovako sad izgleda akvarij sa pozadinom. zanima me ovo veliko kamenje čime bih mogla zamijeniti i da li da ga zamijenim? vidila sam kupiti oblo kamenje ali je premalo i nebi postigla ovu razinu iznad vode. ovdi ima samo morskog kamenja nema potoka ni jezera. može li se staviti kakav čokot od loze ili komad drva i kako ga učvrstite i od kojih drva se može. to bi mogla nabaviti. da li se onda stavi samo u akvarij ili ga je potrebno držati u vodi prije? njima je malo teško uspeti se na ovo grbavo kamenje ali ipak uspiju.

To je morsko kamenje vapnenackog podrijetla koje bas ne pase kod kornjaca sto zbog izgleda sto zbog otapanja (voda postaje jos tvrđa). Ja na tvom mjestu ne bi stavljao kamenje unutra jer koliko vidis zauzme ti 1/3 akvarija. Najbolja solucija bi bila staklena platforma ispod koje mogu plivati ili neki drugi oblik umjetnog kopna.

U akvarij sa nasih prostora jedino mozes staviti vinovu lozu, s tim da mora biti skroz suha, ociscena i ne bi smjela biti spricana. Ali ona ce ti isto oduzeti puno prostora.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
uzela sam onaj što se nalijepi na staklo iako iamm i stakleni ali njega grizu jer ima crvenu živu i strah me da ne puknu pa ga ne stavljam, na ovom s trakom nema ništa znači da je vjerojatno temp ispod 20. a ono umjetno kopno što se kupi u pet shopu? bi li to bilo ok ili im je premalo? volila bi da to i izgleda nekako prirodno.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
zanima me ako bi mijenjala ova kamenja kakvo kopno bi mi bilo najlakše napraviti. kupovna kopna ne mogu izdržati moje kornjače koje su velike ?? mislila sam ako ne kupovno onda najlakše ono viseće. od kojeg drva mogu napraviti to i da li ga treba nečim lakirati ili onako kako je? mora li biti ravno ili mogu npr staviti od loze granu jednu da visi, neće li im to biti uskko kad su velike? i kakve držače da uzmem, može li obična pocinčana žica, valjda mi nebi smetalo poklopcu da stavim te držače za rub akvarija. ako ima koja ideja nekoga tko je to već pravio stavite mi link.zanima me i u vezi čišćenja dna, da li da ga čisti samo kad i mijenjam vodu u akvariju ili treba dno češće jer sam napravila usisavač za dno i radi ok. ima li tko ideju čime da učvrstim pumpu za staklo, već sam probala onim gumenim s čims e grijač zalijepi za staklo i toplomjer ali one to odlijepe i puzmpu skroz nagnu.
evo ovako, da ne pišem drugu poruku dodat ću u ovu - sad sam isključila pumpu bila i namjestila je i opet zalijepila za zid. primjetila sam da je dosta rupica onih što ispuštaju vodu na mrežicu začepljeno. zanima me da li je prerano da čistim filter tj da ga rastavim i očistim te rupice ili bi trebala? skinula sam im staklo tj mislim da je pleksiglas bio ispod neonki evo sad ću vam staviti sliku neonki pa vi recite da li je sigurno da ostanu ovako bez zaštite, na ovim plavim botunima kraj njih piše marka phillips. oprostite što gnjavim s pitanjima ali stvarno me strah jer neznam sama dovoljno o svemu tome a ne bi htjela zvati ove iz pet shopa da mi se što pokvari jer su mi rekli da ih ne hranim prirodnom hranom a ja ih nisam poslušala. za sada sve radi. molim vas da me savjetujete kako mislite da je najbolje, ja ću napraviti. imam još jedno pitanje, da li je normalno da se od te pumpe čuje zujanje tj nešto kao napon kad se čuje na dalekovodu tako se i meni čuje kad radi i tako od početka. to je normalno? možda bi od tog pleksiglasa mogla napraviti tu platformu, neznam dosta su teške da li bi se to moglo?

Dodaj datoteku:

jpg  P4070250 [800x600].jpg (37.47 KB)
1045_4bbcdb63551b2.jpg 800X600 px

jpg  P4070251 [800x600].jpg (45.02 KB)
1045_4bbcdb6e90869.jpg 800X600 px

Pisano: 07.04.2010

Editirano od anastasija0702 on 07.04.2010 21:22:26
Editirano od anastasija0702 on 07.04.2010 21:24:58
Editirano od anastasija0702 on 07.04.2010 21:26:31
Editirano od anastasija0702 on 07.04.2010 21:28:38

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
zanima me koji bi mi grijač bio najbolji za ovaj akvarij i od koliko w? dimenzije akvarija su 1000x460x500. ima 200 l ali je trenutno do pola napunjen. koliko bi me došao grijač?

Pisano: 08.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U principu, ako se prostorija normalno greje preko zime, ide 1W po litru vode (100l:100W, 200l:200W). 200W u tvom slučaju je sasmim ok, ako ćeš ga puniti maksimalno sa 200l.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
to znam, znači bilo koji od 200 w. koliko dođu? imam problema sa pumpom, neznam kako da je učvrstim, stalno je nakose.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pumpi ne smeta ako je nakošena. A o izboru grejača imaš ovde: Grejanje

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
koliko dođe od 200 w taj plastični otprilike?
imam komad veliki pleksiglasa koji sam skinula od ispod neonki, da li bi s time mogla nekako napraviti kopno za kornjače? ima li kakvih linkova o tome? vidila sam na ehow i youtubeu ali ništa nisam vidila pametno.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

uzela sam onaj što se nalijepi na staklo iako iamm i stakleni ali njega grizu jer ima crvenu živu i strah me da ne puknu pa ga ne stavljam, na ovom s trakom nema ništa znači da je vjerojatno temp ispod 20. a ono umjetno kopno što se kupi u pet shopu? bi li to bilo ok ili im je premalo? volila bi da to i izgleda nekako prirodno.

Ok, na toj lcd traci sto se s vanjske strane nalijepi gledas koja je boja najintenzivnija.

Ovi stakleni su nezgodni jer ih kornjace mogu razbiti. Ali inace to crveno je obojeni alkohol, ne ziva.

Postoje plutajuca umjetna kopna, ali ona nisu bas za vece kornjace. Ja sam mislio da si sama nesto slozis (imas dosta primjera u clanku na naslovnici).

Citiraj:

zanima me ako bi mijenjala ova kamenja kakvo kopno bi mi bilo najlakše napraviti. kupovna kopna ne mogu izdržati moje kornjače koje su velike ?? mislila sam ako ne kupovno onda najlakše ono viseće. od kojeg drva mogu napraviti to i da li ga treba nečim lakirati ili onako kako je? mora li biti ravno ili mogu npr staviti od loze granu jednu da visi, neće li im to biti uskko kad su velike? i kakve držače da uzmem, može li obična pocinčana žica, valjda mi nebi smetalo poklopcu da stavim te držače za rub akvarija. ako ima koja ideja nekoga tko je to već pravio stavite mi link.zanima me i u vezi čišćenja dna, da li da ga čisti samo kad i mijenjam vodu u akvariju ili treba dno češće jer sam napravila usisavač za dno i radi ok. ima li tko ideju čime da učvrstim pumpu za staklo, već sam probala onim gumenim s čims e grijač zalijepi za staklo i toplomjer ali one to odlijepe i puzmpu skroz nagnu.
evo ovako, da ne pišem drugu poruku dodat ću u ovu - sad sam isključila pumpu bila i namjestila je i opet zalijepila za zid. primjetila sam da je dosta rupica onih što ispuštaju vodu na mrežicu začepljeno. zanima me da li je prerano da čistim filter tj da ga rastavim i očistim te rupice ili bi trebala? skinula sam im staklo tj mislim da je pleksiglas bio ispod neonki evo sad ću vam staviti sliku neonki pa vi recite da li je sigurno da ostanu ovako bez zaštite, na ovim plavim botunima kraj njih piše marka phillips. oprostite što gnjavim s pitanjima ali stvarno me strah jer neznam sama dovoljno o svemu tome a ne bi htjela zvati ove iz pet shopa da mi se što pokvari jer su mi rekli da ih ne hranim prirodnom hranom a ja ih nisam poslušala. za sada sve radi. molim vas da me savjetujete kako mislite da je najbolje, ja ću napraviti. imam još jedno pitanje, da li je normalno da se od te pumpe čuje zujanje tj nešto kao napon kad se čuje na dalekovodu tako se i meni čuje kad radi i tako od početka. to je normalno? možda bi od tog pleksiglasa mogla napraviti tu platformu, neznam dosta su teške da li bi se to moglo?

Imas jako puno nacina kako napraviti umjetno kopno, moras potraziti i vidjeti sto ti se sviđa i sto mozes izvesti. Najvecu galeriju smjestaja mozes pronaci ovdje: ATP

Vecina vlasnika kornjaca ima muka sa opremom i priljepcima za staklo. Jedna opcija je da taj priljepak trajno zalijepis silikonom.

Ne znam tocno o kakvim rupicama je rijec, ali ako su zacepljene do te mjere da smanjuju protok filtera bilo bi to dobro pocistiti.

Ako si osigurala dobru ventilaciju (da ti se staklo ne magli/kondenzacija) neonke bez problema mozes ostaviti bez tog zastitnog pleksiglasa. Ovi plavi okrugli dijelovi su cini mi se starteri.

U vezi hrane sam ti vec rekao svoje misljenje, a to sto su ti oni uvalili neadekvatan filter pa se izmotavaju je samo njihov problem.

Normalno je da se cuje zujanje od pumpe samo ne bi rekao da je to glasno poput transformatora :)

Koliko je taj pleksiglas debeo?

Citiraj:

zanima me koji bi mi grijač bio najbolji za ovaj akvarij i od koliko w? dimenzije akvarija su 1000x460x500. ima 200 l ali je trenutno do pola napunjen. koliko bi me došao grijač?

Ako se dobro sjecam o grijacu smo vec pisali u onoj staroj temi, zar nisi vec kupila onaj sa plasticnom zastitnom mrezom?
Cijena grijaca te jacine je oko 200 kn.

« 1 ... 3 4 5 (6) 7 8 9 ... 15 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum