NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
43 korisnika su online (11 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 43

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 ... 15 »

Re: konačno akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo ovako sam pokušala učvrstiti pumpu ali manja isto uđe iza nje i otkida silikon s ruba akvarija. kako da je spriječim? da li smijem staviti šljunak ili što mi savjetujete?? da li je dobro ovo kako sam pričvrstila pumpu za staklo?

Dodaj datoteku:

jpg  P4020229 [800x600].jpg (53.27 KB)
1045_4bb5a73677f50.jpg 600X800 px

Pisano: 02.04.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
može li mi tko odgovoriti bar na ovo pitanje sa silikonom. bojim se da mi ne probuši akvarij pa da ne bude curio. recite koje još plutajuće biljke mogu staviti? idem sad do jednog dućana pa ću pogledati. smijem li staviti šljunak na dno s obzirom na pumpu??

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
mislila sam kad vani grmi jako da li je pametnije ostaviti upaljen filter ili izgasiti sve iz struje?
pa zar nema kupiti tog vodenog bilja u pet shopu? kako da znam koliko mi treba i kako se to kupuje u nekim sjemenkama ili ?
dala sam im sipine kosti sve su razmrvile po dnu. koliko mi dugo crijevo treba za taj čistač? bi li bilo pametnje da praznim na kante ili kad budem čistila akvarij ili da kupim dužu gumu pa sa špine?
znači sigurno je ako skinem staklo i ne zalijepim izolir traku?

Nema potrebe gasiti, zato postoje osiguraci. S druge strane to nije elektronika i ne bi trebalo biti toliko osjetljivo. Do sada nikada nisam cuo da je nekome grom skurio opremu u akvariju...

Vodena leca bas nije biljka koja se prodaje u pet shopu.

Ako su to samo komadici kosti od nekoliko mm to nije nista strasno, ali ako se radi o vecim komadima izvadi ih van da ne pocnu truliti i zagađivati vodu.

Ako ces cistiti pomocu kante onda ti je dovoljna cijev duzine 2m, a ako ti se neda natezati sa kantama kupi si dovoljno dugu cijev da mozes puniti i prazniti akvarij direktno.

Rekao sam ti vec, to staklo moras maknuti inace nema nikakve koristi od posebne UVA-UVB neonke koju ces kupiti.

Citiraj:

da li bi mi onda uspijevyala u mojoj vodi pošto ja nisam dodavala nikakva sredstva protiv kamenca za pripremu vode za akvarij? ima li tog kupiti u pet shopu? što biste mi preporučili za podlogu? da li pijesak otpada pošto je ona pumpa na dnu točno pa da se ne ošteti?
probat ću pogledati u jednom parku u gradu gdje ima jezerce za vodenu leću. zanima me koliko mi nje treba za u akvarij'

Vodena leca je nezahtjevna biljka koja moze uspjevati i u tvojem akvariju. U principu mozes drzati sve biljke sa kornjacama, samo moras imati uvjete za njih

"Sredstva protiv kamenca" ne postoje, ali postoje sredstva za pripremu akvarijske vode i to bi svakako trebala koristiti zbog bioloske ravnoteze u akvariju i zdravlja kornjaca.

Mozes staviti sljunak samo preporucam ti da ne stavljas sitniju podlogu od 3-5 mm. Da li ta pumpa ima kakvu zastitnu mrezu na usisu? Ako planiras probati saditi biljke onda moras staviti sljunak.

Citiraj:

Pisano od: trachemys
Samo pazi ako se previše namnoži i prekrije cijelu površinu vode u vodi će nastati djelomična tama.

A kakve to ima veze sa kornjacama...? To jedino moze biti problem u biljnom akvariju.

Da li kornjaca uspjeva bas odgristi silikon?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo stavit ću sliku filtera na pumpi. nije sitnije od 3 mm. ima najmanje 4-6 mm mjerila sam ga. ok stavit ću onda. kako vam se čini ova guma s kojom sam probala zalijepiti pumpu za staklo, da li je to ok? znači ako s epoprska neonka neće eksplodirati kao obična žarulja? malo me je strah gasiti pumpu jer neznam oće li raditi normalno ali probati ću. ne znam da li ga odgrize. i dalje strši komadić u kantunu iza pumpe. čini mi se d ase ova veća udvara manjoj - maše joj rukama pred glavom. zanima me i da li da stavim ribicu čistača u akvarij? smije li se to?

Dodaj datoteku:

jpg  P4020230 [800x600].jpg (51.08 KB)
1045_4bb629557c0bb.jpg 800X600 px

jpg  P4020231 [800x600].jpg (49.47 KB)
1045_4bb62971c2eff.jpg 800X600 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

evo stavit ću sliku filtera na pumpi. nije sitnije od 3 mm. ima najmanje 4-6 mm mjerila sam ga. ok stavit ću onda. kako vam se čini ova guma s kojom sam probala zalijepiti pumpu za staklo, da li je to ok? znači ako s epoprska neonka neće eksplodirati kao obična žarulja? malo me je strah gasiti pumpu jer neznam oće li raditi normalno ali probati ću. ne znam da li ga odgrize. i dalje strši komadić u kantunu iza pumpe. čini mi se d ase ova veća udvara manjoj - maše joj rukama pred glavom. zanima me i da li da stavim ribicu čistača u akvarij? smije li se to?

To je ok, mozes staviti taj sljunak bez problema.

Pumpu pricvrsti kako znas i umijes, vecina kornjaca ima naviku demontirati i unistavati akvarijsku opremu :)

Neonka nece eksplodirati ako se posprica.

Ne vjerujem da kornjaca moze ostetiti fuge akvarija. To je tocno u kutu?

Mozes staviti cistaca, e sad koliko ce dugo izdrzati to je vec druga prica.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
hvala na odgovorima kori, stvarno si me dobro savjetovao. ugasila sam i stavila šljunak i sad je ljepše, stavit ću slike samo što sad pokušavaju jesti kamenčiće, ova manja ih pljune a za veću nisam sigurna. one su već i u onom manjem plastičnom terarijiću bile s ovim šljunkom tako da mislim da neće biti problema. ok, probat ću nabaviti čistača a za bilje sam mislila da dolazi u obzir samo plutajuće ili?
skinut ću i staklo i nabaviti tu neonku. kupila sam gumu od 3 m još mi treba čep onaj za čišćenje dna, to ću sutra. da, to malo silikona što strši je u kantunu iza pumpe ali sad mi se čini da neće moći do njega, viditi ću. kako da očistim vodu od masnoće ako se zamasti kad im dam mesa?? je li onaj primjer s preokrenutom čašom jedini način? gledala sam danas za lampu za grijanje, stvarno neznam kako ću to. ima kupiti onih koje se učvrste za akvarij za staklo ali meni je oko ruba akvarija obrub od palstike tako da neznam kako bi ili samo da stavim običnu lapu ali me strah da se ne prevrne. da li je moguće da se kornjača udvara ovoj manjoj i da li je to onda mužjak? ja još nisam skužila koja je što jer im nikad nisam mogla viditi repove odozdo.
što se tiče pumpe sad mi nije vukla zrak, par puta sam je upalila ugasila dok nije proradila tako mi je rekao ovaj iz pet shopa, je li to normalno?

Dodaj datoteku:

jpg  P4020232 [800x600].jpg (102.87 KB)
1045_4bb639f24f5ff.jpg 800X600 px

jpg  P4020233 [800x600].jpg (91.31 KB)
1045_4bb639fd948f8.jpg 800X600 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Citiraj:

Pisano od: trachemys
Samo pazi ako se previše namnoži i prekrije cijelu površinu vode u vodi će nastati djelomična tama.

A kakve to ima veze sa kornjacama...? To jedino moze biti problem u biljnom akvariju.

Problem nije nikakav, to je problem vlasnika jer se u akvariju neće vidjeti većina stvari. Ne kažem da je loše imati vodenu leću jako namnoženu, ali opet... Ja sam je nabavio, ima je kod mene dosta, iz prirode sam ju uzeo.

Pisano: 03.04.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

hvala na odgovorima kori, stvarno si me dobro savjetovao. ugasila sam i stavila šljunak i sad je ljepše, stavit ću slike samo što sad pokušavaju jesti kamenčiće, ova manja ih pljune a za veću nisam sigurna. one su već i u onom manjem plastičnom terarijiću bile s ovim šljunkom tako da mislim da neće biti problema. ok, probat ću nabaviti čistača a za bilje sam mislila da dolazi u obzir samo plutajuće ili?
skinut ću i staklo i nabaviti tu neonku. kupila sam gumu od 3 m još mi treba čep onaj za čišćenje dna, to ću sutra. da, to malo silikona što strši je u kantunu iza pumpe ali sad mi se čini da neće moći do njega, viditi ću. kako da očistim vodu od masnoće ako se zamasti kad im dam mesa?? je li onaj primjer s preokrenutom čašom jedini način? gledala sam danas za lampu za grijanje, stvarno neznam kako ću to. ima kupiti onih koje se učvrste za akvarij za staklo ali meni je oko ruba akvarija obrub od palstike tako da neznam kako bi ili samo da stavim običnu lapu ali me strah da se ne prevrne. da li je moguće da se kornjača udvara ovoj manjoj i da li je to onda mužjak? ja još nisam skužila koja je što jer im nikad nisam mogla viditi repove odozdo.
što se tiče pumpe sad mi nije vukla zrak, par puta sam je upalila ugasila dok nije proradila tako mi je rekao ovaj iz pet shopa, je li to normalno?

Kornjace do sada bas nisu bile pravilno hranjene tako da je to moguc razlog zasto gutaju sljunak. To je u manjim kolicinama prihvatljivo i normalno, no ukoliko se to intenzivno nastavi morati ces ga zamijeniti krupnijim kamenjem.
Plutajuce biljke (one sitnije) imaju najvece sanse opstanka sa kornjacama.
Masnocu sa povrsine mozes ocistiti najlakse pomocu case.

Za lampu mogu nesto pokusati smisliti, ali trebaju mi detaljnije slike donje strane poklopca. Ne moras ga skidati nego samo poslikaj odozdo kroz stranice akvarija.

Ne razumijem kako nisi uspjela vidjeti repove odozdo? Sa ovih slika se nista konkretno ne moze reci o spolu.

Pumpa vise niti ne moze vuci zrak kad je u vodi. Obicno pumpu nije potrebno paliti i gasiti kako bi je pokrenula, ali ova pumpa nije instaliana onako kako je predviđeno.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
glavno da sad znam sama upaliti pumpu i da radi. kupila sam im pozadinu i termometar onaj za na staklo. kako s eon očita? meni je 22 zelene boje, 24 smeđe, koja je onda temperatura ili treba duže vremena da pokaže? tražila sam danas vodeno bilje i nisam našla u jednom parku i pet shopu, još u glavnom pet shopu moram viditi. htjela sam im uzeti čistača ali je bio mali i trgovkinja je rekla da on ne ide s njima. da li da ga onda uzmem ili ne? ovaj što mi je postavljao akvarij je rekao bio da se kasnije mogu napadati ako pojedu čistača ribu, kako to? ili ga ja nisam dobro shvatila? čini se da neće gutati u većim količinama kamenje, uglavnom ga uzmu u usta i grizu i ispljunu. stalno traže po dnu i kopaju rukama. da li se to vodeno bilje može nekako putem interneta nabaviti? ima li gdje slika od svih vrsta tog plutajućeg vodenog bilja da vidim koju bi ? sad mi je i velika kornjača počela jesti salatu. kupila sam gumu i bocu i probat ću sastaviti čistač poda. da li ima nekako putem interneta naručiti to vodeno bilje?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

... da li ima nekako putem interneta naručiti to vodeno bilje?

Vjerojatno ima, ja sam čak uspio nabaviti vodenu leću i to na vrlo neobičnom mjestu u šumi.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 ... 15 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum