Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kanta je obična, višenamenska...Imamo par istih za dečje igračke...Taj preliv odradi kako ti je volja, najbolje da bude što širi kako se ne bi desilo da filter preliva, što se dešava kad se filter masa puno zaprlja pa voda brže ulazi u filter nego što otiče. FIlter materijal u vreći je opet te iste vreće. Nisam ih stavljao u vreću nego sam ih stavljao ravnomerno pojedinačno u kantu, kako bi bile što ravnomernije raspoređene, da ih tok vode ne bi zaobilazio. Pumpa ne bi trebalo biti manjeg protoka od 2000l/h.
Mislim na ovakvo BURE. Bilo bi najbolje da bude višlje za nekih 20 cm od nivoa vode u jezercetu pa da napraviš preliv sa nekom širokom cevi. Kad kreneš u izradu i nabavku delova možemo dodatno prodiskutovati...
Pisano: 01.04.2010
|
|||
|
Re: jezerce |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Uz dovoljno jak protok ti je također vazno da je i posuda sa filter medijima dovoljno velika u odnosu na jezero.
Ja sam bas ovako nekako mislio da to ukopas kako si skicirala, samo imaj na umu da ce u tom slucaju filter biti malo kompliciranije odrzavati. Kako god bilo vrh filtera mora biti vislje od razine vode u jezeru, lagano ti taj vrh nekako zakamufliras. Prije nego li krenes traziti posudu vidi do koje dubine mozes kopati. Slicnu kantu ili bilo kakvu drugu plasticnu posudu mozes potraziti u velikim trgovackim centrima, izbor je dosta velik, sigurno ces nesto naci. Sto se tice bilja na to nemoj trositi novac. Kada ces po ljeti jednom ici u Zg. svrati u Botanicki vrt po par komada plutajucih biljki ako bas zelis. Ili se javi na akvarij.net da trazis... Sto se tice pumpe mislim da ces najeftinije proci u Aqua Terri: http://www.aqua-terra.biz/
Pisano: 02.04.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.