NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
75 korisnika su online (35 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 75

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 6 ... 15 »

Re: konačno akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bio mi je danas ovaj radnik i rekao da jto nije ništa ta ogrebotina. donio je kamenje i stavio ga u funkciju. rekao je da je lampa ok da ima svjetlo koje treba kornjačama i da je ne trebam mijenjati a da će mi ovaj tjedan doći srediti ovo s izlazom vode da ne buči toliko da će sa crijevom spustiti u vodu a i pumpu vjerojatno jer ju je problem 'okrenuti i treba ju potapati dok ne povuče vodu ako je izgasiš. kako vam se čini? pijesak ću naknadno dodati kad napravim onaj usisavač da ga mogu čistiti.

Dodaj datoteku:

jpg  P3260215 [800x600].jpg (53.94 KB)
1045_4bacd6752b6b4.jpg 800X600 px

jpg  P3260214 [800x600].jpg (54.54 KB)
1045_4bacd68bb4ce8.jpg 800X600 px

jpg  P3260213 [800x600].jpg (60.03 KB)
1045_4bacd696dcb15.jpg 800X600 px

Pisano: 26.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
akvarij je nov. platila sam ga malo manje od 2000 n. da li je to puno za ovo što vidite? iskreno me zanima. zna tog čovjeka što drži tj pet shop i on mi je rekao da mi je ovo najekplativije jer je neka marka kineska ataman ili japanska i da će me bilo koji drugi i manji doći bez opreme toliko. kupljen je s tom ogrebotinom očito. znam da nije podešen za kornjače ali emni je najvažnije da imam prvo di s njima i stalak i da mi se uklopilo u taj kantun a ovo drugo valjda mogu sve s vremenom nadograditi ili promjeniti što ne valja, probajte me shvatiti živim sa svekrom i svekrvom i oni nisu oduševljeni ni kornjačama ni akvarijem, zato sam htjela to odjednom riješiti. sad mi je lakše dalje promjeniti te djelove kad jednom ima od čega početi. brine me jedino ta ogrebotina. vidi se i pod rukom osjeti a sad da li valja ili ne neznam.

Istina je da bi ovakav tip akvarija od neke popularnije europske tvrtke npr. Cayman, Juwel platila vise, ali poanta je u tome da bi jeftinije i puno bolje prosla da si sve kupovala posebno. Jer ovako si dala vise novaca nego sto si trebala i uz to jos moras popravljati stvari i dodatno ulagati...

Citiraj:

bio mi je danas ovaj radnik i rekao da jto nije ništa ta ogrebotina. donio je kamenje i stavio ga u funkciju. rekao je da je lampa ok da ima svjetlo koje treba kornjačama i da je ne trebam mijenjati a da će mi ovaj tjedan doći srediti ovo s izlazom vode da ne buči toliko da će sa crijevom spustiti u vodu a i pumpu vjerojatno jer ju je problem 'okrenuti i treba ju potapati dok ne povuče vodu ako je izgasiš. kako vam se čini? pijesak ću naknadno dodati kad napravim onaj usisavač da ga mogu čistiti.

Meni taj izgovor "nije to nista" bas ne bi prosao. Ostecenu robu ti nisu smjeli prodati. Isto tako radnik ti 100% laze u vezi rasvjete, jer u tim kineskim akvarijima najcesce niti ne dolaze posebne lampe za akvaristiku a kamoli za gmazove. Razmisli, zasto bi u originalnom postavu akvarija za ribe stavljali skupe UVA-UVB neonke za gmazove? To je prva stvar koju moras promijeniti.
Također nesto moras smisliti oko reflektorice za grijanje, ima li sa donje strane poklopca neka glatka povrsina gdje bi se neka manja lampa dala pricvrstiti? Inzistiraj na tome da ti to ugrade.
Dio poklopca ces uvijek morati drzati otvorenim zbog ventilacije. Na staklu iznad vode ti se ne smije javljati previse kondenzacije jer to nije dobro za disne puteve kornjaca.

A ovaj filter u poklopcu bolje da ne komentiram. Stvarno nije u redu sto su ti to prodali, a znali su da nece funkcionirati dobro ako akvarij nije pun do vrha. Cudi me sto pumpa uopce hoce vuci vodu. Protok pumpe ce samom cinjenicom sto mora vuci vodu na visinu biti drasticno smanjen. Ti uvijek mozes staviti neki drugi filter, ali steta sto si potrosila novac na ovo.

Pisano: 26.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
znam da ovo nije idealno i da bi moglo biti puno bolje ali shvatite me. ovaj pet shop je jedini u zadru tj ima par dućana a svi su od istog vlasnika tako da ja htjela ne htjela ovisim o njima. obećali su mi sutra doć staviti izvod vode a vjerojatno i pumpu nekako u vodu jer ovako dosta buči. kornjače još nisam stavjala unutra čekam da naprave to. primjetila sam da iako nema grijača mi se čini da se voda a i zrak zagrijala pa se pitam kako jer nisam stalno gorila rasvjetu. vjerojatno od prostorije koju grijemo na termo peć pa je dosta toplo. dosta ima kondenzacije što znači da je zrak valjda topal. iznutra je ispod lampi staklo tako da neznam kako se mijenjaju te lampe. mogu li to sama? ja sam izričito pitala tog radnika za uva uvb on tvrdi da ne treba ništa mijenjati. ja isto ne vjerujem. kako da riješim tu kondenzaciju? strah me i otvarati poklopac jer voda štrapa posvuda kako pada s visine a i dosta je težak ne bi htjela da oštetim staklo od lampi ili da mi pumpa prestane raditi, neki dan sam je odma pokvarila jer sam je izgasila pa je povukla zrak i tip je opet morao doć to napraviti. stvarno nisam pametna. volila bi da bar imam izbora nekog drugog u zadru tko bi mi mogao pomoći oko akvarija ovako ovisim o tome što oni misle i žele meni napraviti.

da li se ti djelovi mogu naručiti iz zgb iz kojeg pet shopa ako ovdi nema? zanima me ima li koji član ovog foruma ili kakvo društvo ljubitelja kornjača ili akvaristike u zadru da znam da se ipak mogu osloniti na koga drugog osim pet shopa jer stvarno mislim da oni nisu baš pametni. tvrde da mi je dovoljno davati dvjema kornjačama po pet šest komadića hrane dva put dnevno. što vi mislite o tome? one imaju 5 i 7 god. zanima me kako mi preporučujete da ih hranim prirodnom hranom i salatom u akvariju? nije li opasno za pumpu pošto vidim da mi ni mrvice s poda akvarija neće da digne? hoće li kornjačama ovaj smještaj biti išta bolji nego li ovaj dosadašnji??

imam još nekoliko pitanja, oprostite stvarno sam zahtjevna ali želim poboljšati uvjette kornjačama koliko god budem mogla. sad sam dosta potrošila ali nadam se ulagati da im bude optimalno u sljedećim mjesecima. zanima me da li se može staviti kamenje sa žala koje iskuham prije na dno ili to mora biti baš kupovno?? ovaj me radnik uvjerava da kupim pijesak a ja baš nisam oduševljena budući se ne snalazim još i neznam kako bi ga čistila. vidila sam onaj čistač od boce i to bi znala napraviti ali neznam bi li to valjalo za čišćenje pijeska? zanima me bi li bilo pametniije da ako ovo nisu neonke za gmazove da skinem taj dio poklopca i stavim samo reflektorku i bi li valjalo da kupim onu lampu što se pričvrsti za neku podlogu što ima onaj držač kao za pričvršćenje kao za noćno čitanje ako znate na što mislim ima u galeriji za članove na nekim slikama takva.

slika lampe je u galeriji za članove u prvoj temi pod imenom akvarij slika 3.jpg. bi li takvo što valjalo za grijanje zraka? zašto dosta vas drži kornjače bez poklopca? znam d aimam puno pitanja ali jednostavno ima toliko tih sitnica koje me zanimaju. i još jedno pitanje - u vezi kopnenog bilja za akvarij kako ga učvrstite u pitarima? koje bilje može - vidila sam paprat kakvu imam pa me zanima kako bi mogla to staviti u akvarij? a vodeno bilje - bi li mogla staviti kakvo tipa vodene leće koje ne traži podlogu i treba li ga čime onda nadohranjivati? imam kod kuće teću sitnog šljunka kojeg mislim da bi mogla staviti u akvarija ovaj me radnik uvjerava da mi treba puno više i da uzmem pijesak.

je li mi ovo malo da stavim na dno pošto je velik dio dna zauzet stijenama pa samo na ovaj ostatak?

Dodaj datoteku:

jpg  P3280216 [800x600].jpg (115.02 KB)
1045_4baf5cb294380.jpg 800X600 px

Pisano: 28.03.2010

Editirano od Kori on 29.03.2010 19:51:24

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
S tim filterom ces stalno imati muke, a s obzirom da bas nemas pre velik interes za to, ovo je zadnje sto ti treba.
Voda se jedino mogla zagrijati na temperaturu prostorije, ali ako provjeris termometrom ne vjerujem da ce vec pokazivati 25 stupnjeva. Preko ljeta, kada zatopli ce u akvariju biti i po 30 bez grijaca.
Kondenzacija se puno vise stvara u slucaju kada imas topliju vodu od zraka (npr. imas grijac, a nemas lampe za grijanje).
Zastitno staklo ispod lampi stvara jos jedan problem i objasnjava cinjenicu da grla neonki nisu vodotijesna. Bilo kakvo staklo ili plastika filtrira UVA-UVB zrake neonke za gmazove! To staklo se sigurno bez problema moze maknuti. Kada ces stavljati UVA-UVB neonku to staklo nemoj stavljati nazad gore, jer inace od posebne neonke nema nikakve koristi. A ovaj radnik moze tvrditi sta god hoce jer smo sad otkrili jos jednu gresku sa tim staklom.
Kondenzaciju mozes rijesiti samo lampom za grijanje i prikladnim ventilacijskim otvorima. Mislim da shvacam zasto ne mozes drzati cijeli poklopac otvorenim, onda filter ne stoji vodoravno i iz njega curi voda? Ali na tom poklopcu mora postojati neki manji dio koji sluzi za odrzavanje, kojeg mozes drzati otvorenog...
U vezi ovog sto ti je pumpa povukla zrak i prestala raditi nisi ti kriva, vec ovi koji su ti to prodali znajuci da nece valjati.

Ako zelis javi se na www.akvarij.net/forum . U podforumu "Bla bla..." otvori temu "pomoc zadarskih akvarista" ili sl., napisi sto ti se dogodilo i pitaj da li bi ti netko iz Zadra bio voljan pomoci da te ovi iz pet shopa i dalje ne varaju! Netko ce se sigurno javiti!
Sto se tice narucivanja sve sto ti treba mozes naruciti preko interneta.

Sve o prehrani sam ti vec rekao, imas i uputstva u clanku u prehrani. Kornjace ne mogu zivjeti na kupovnoj hrani samo zato sto filter ne valja, moras ih normalno hraniti sa mesom i biljem. Ako treba ces cesce odrzavati akvarij i filter, steta ne moze nastati, samo se moze zacepiti. Kada ih hranis mesom koristi plasticnu pinceti i skupljaj eventualne ostatke hrane malom mrezicom za ribe.

Kornjacama ce definitivno biti bolje u novom, vecem smjestaju, samo jos gledaj da im sredis rasvjetu i grijanje, to je stvarno vazno.

Sljunak koji stavljas u akvarij nije preporucljivo da bude vapnenackog podrijetla, tesko da ces tako nesto naci na plazi. Dio tog sljunka mozes testirati octom. Ako se jako pijeni nije dobar, inace ga u principu mozes prokuhati i koristiti u akvariju.

Cistac za dno od boce ne funkcionira bas najbolje sa najsitnijim pijeskom (onakvim kakvog nalazis u pustinjama i djecjim pjescanicima npr.), ali sa sljunkom granulacije 3-5 mm (kakvog si stavila na slici) nema problema.

Ovakva lampa ti moze posluziti za grijanje kopna:
Smanjena slika
Samo moras paziti da je metalna i da ima keramicko grlo. Bilo bi bolje da imas lampu koja se na drugi, stabilniji nacin moze pricvrstiti, jer ovo moze biti opasno da ne padne u akvarij.

Poklopac je dobro imati, ali nije nuzan dio opreme. Vise imas u clanku o smjestaju.

U akvarij mozes staviti tegle sa sobnim biljem samo ako imas mjesta. S tim da moras biti sigurna da to bilje nije otrovno ako ga kornjace dohvate. Prvo procitaj u clanku o smjestaju na kraju sekcije "uređenje" o bilju pa onda mozemo o tome detaljnije. Uređenje te za sada treba najmanje brinuti.

ps. Ubuduce stavljaj sve u jedan post, ako imas sto za dodati imas opciju Smanjena slika

Pisano: 29.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
hvala na dosta odgovora, sad mi je jasnije što mi je raditi. zanima me sad trenutno smijem li im staviti npr list salate u akvarij jer imam dojam da su gladne, jučer je mala ugrizla veliku za nogu ali nisu se tukle, mislim da pošto su navikle da ih nahranim dobro i mesom i salatom d aim je sad šok biti gladne pa da pokušavaju što god mogu naći pojesti.
ovako sad izgleda akvarij, ovaj mi je radnik iz pet shopa spustio pumpu sa cijevima da bude u vodi tako da sad kad se izgasi ne povlači zrak nego je samo treba par puta upaliti ugasiti dok ne povuče vodu. dala bi im salate bar ako smije se staviti u akvarij?
što se tiče poklopca sad sam ga povukla malo prema naprijed tako da je dijelom otvoren i da imaju zraka za sada nema kondenzacije. koliko mi šljunka treba ? iamm 3.5 kg doma a ovi me savjetuju da uzmem bar 15 kg pijeska što ja neću jer onda moram i usisavač podloge za što sad nemam novca.
na što trebam paziti ako ću im staviti salatu u vodu? ovi su mi rekli da ih hranim samo kupovnom hranom i zato nebi htjela da se začepi pa da ne budem sama znala napraviti, malo me toga strah.
neće li biti opasno skinem li staklo ispod neonki? koliko otprilike košta ta lampa za gmazove s uva uvb svjetlom? znači nemam tu što nego nekako skinuti staklo i promjeniti žarulju kad je kupim? za početak planiram staviti jednu tu lampu i jednu onu za grijanje zraka.

Dodaj datoteku:

jpg  P3300217 [800x600].jpg (73.78 KB)
1045_4bb20493f03c6.jpg 800X600 px

jpg  P3300218 [800x600].jpg (64.94 KB)
1045_4bb204a152d3d.jpg 800X600 px

Pisano: 30.03.2010

Editirano od anastasija0702 on 30.03.2010 16:32:12

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nastavi ih normalno hraniti, pazi da nema ostataka hrane i sve ce biti ok. Ne razumijem zasto te toliko brine ta salata? Ako ti se uhvati na usis filtera jednostavno ces to pocistiti i to je to. Moras se polako naviknuti na odrzavanje, svaki filter se kad tad zacepi. Vjerovatno ces sve to morati rastaviti i pocistiti jednom mjesecno bez obzira na to kakvu im hranu davala.

Slucajni ugrizi "iz znatizelje" su dosta cesti, ako se bas ne napadaju međusobno ne trebas brinuti.

Ovo je pametna preinaka na filteru, definitivno ce biti bolje.

Ako zelis mozes ubaciti ovaj sljunak unutra, pa kad ces imati novaca lagano ti unutra ubacis kolko jos treba...to su sada vise detalji oko uređenja oko kojih se ne moras previse zamarati. Prioritet ti mora biti rasvjeta.

Sto se tice skidanja stakla znam mnoge akvariste koji imaju ovakvu rasvjetu bez ikakve zastite i nema problema, a s druge strane kod tebe je to ipak dosta visoko od vode i kornjace ne mogu doci u doticaj s time. Ako bas zelis zastititi od spricanja uvijek mozes preko mjesta gdje se spajaju grla i neonke zalijepiti duck tape. UVA-UVB neonka ove velicine je obicno oko 100-150 kn.

Jos bi te samo upozorio da pripazis sa ovim kamenjem da se ne srusi ili da se kornjaca negdje između ne bi zaglavila.

Pisano: 31.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
što se tiče ovog kamenja neznam kako da pripazim, ovako ga je taj čovjek namjestio i izgleda da stoji. kornjače se zasad nisu zaglavile. iz početka su stalno bile oko filtera ali su valjda shvatile da nema tu ništa. ok, nije puno ta neonka. znači ako se što začepi samo sve izgasim i očistim dio po dio cijevi? nakon što sam već jednom demolirala pumpu samo izgasivši je kad sam je upalila povukla je zrak i bila se raspala dio po dio tako da sam sad malo oprezna. zanima me kad grmi da li da akvarij ostavim upaljen ili je pametnije ugasiti? za početak mi je dovoljna jedna ta neonka za gmazove? gledati ću srediti da mi ovi iz pet shopa to promijene kad kupim jer mi od početka jedna od tri neonke neće gori i to sam im rekla. još me zanima glede onog usisavača koji se pravi od boce - može li se njegova cijev samo prisloniti uz usis filtera pa da sam filter pokupi to ili se mora cijev izvesti u neki sić van akvarija pa po sistemu spojenih posuda i neižeg levela jedne očistiti nečistoću. ok, dat ću onda kornima salate. hvala na odgovorima. što se tiče podloge ja bi stavila samo kamenčiće možda malo krupnije oblutke poput onih na žalu - da li tog ima u pet shopu ili da uzmem iz prirode i iskuham? da li valja ono kamenje što se kupi u dućanima sa svijećama kao dekoracija ili je sve svejedno?
što se tiče lampe za zrak neznam d ali bi mi onaj tip na štipalicu mogao - vidila sam da mi akvarij na rubu ima plastiku crnu i neznam kako bi za nju uhvatila - smislit ću već nešto.

-------------------------------------------------------------------

nije mi se pojavila u prijašnjoj poruci opcija izmijeni pa pišem novu. osposobila sam i treću neonku - skinula sam bez problema staklo i malo okrenula grlo i sad gori ali gori roskasto - da li je to onda ta lampa za gmazove ili nešto s neonkom nije u redu? ako treba stavit ću sliku - za sad sam vratila nazad staklo ali skinut ću ga. i da li pod osiguranjem za neonke trakom misli se na izolir trakom oko grla omotati?
to za rozo svijetlo me najviše zanima da znam da im odma skinem staklo ako je to ta lampa da se sunčaju. dala sam im salate je da su je izmrvili ali su i jeli osobito manja pa sam sad pokupila ostatke.

--------------------------------------------------------------------

ponovno mi nema opcije izmijeni, neznam zašto. mislim d aću ipak staviti šljunak na dno onaj koji imam samo neznam da li je to pametno prije nego li napravim čistač dna?
zanima me glede vodenog bilja koje pluta po pov d ali bi to bilo pametno da stavim pošto ova mala voli jesti zeleno i kako se to kupuje? koliko dođe? sviđa mi se ono kao djetelina zeleno što pliva. bi li mi to otežavalo čišćenje akvarija?
hvala na svim odgovorima osobito koriju koji stavrno ima živaca sa mojim pitanjima.

Dodaj datoteku:

jpg  P3310220 [800x600].jpg (30.21 KB)
1045_4bb399be26d02.jpg 800X600 px

Editirano od Kori on 01.04.2010 10:37:50
Editirano od Kori on 01.04.2010 10:40:20

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vodena leća pluta i sitna je, kornjače je mogu jesti.

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

zanima me kad grmi da li da akvarij ostavim upaljen ili je pametnije ugasiti?

Ne razumijem bas sto pod ovime mislis. Kada pumpa cudno zvuci (zbog eventualnog zraka u sistemu) ili kada je vani lose vrijeme?

Dovoljna ti je jedna neonka za gmazove. Samo pazi da ti ovi u pet shopu ne uvale neku xy lampu i prozovu je UVA-UVB neonkom.

U vezi usisavanja, pa bas i nije poanta da sav otpad sa dna zavrsi u filteru kada ne treba. Tijekom promjene vode treba iskoristiti priliku i dio organskog otpada sa dna izbaciti iz akvarija. Za to treba malo prakse na pocetku, ali kada ti uđe u rutinu nema problema.

Kamenje ne bi trebalo biti vapnenackog podrijetla, ali kad vec unutra imas ove ogromne komade ne znam koliko ti sad vise ima smisla kupovati posebne oblutke koji nisu topivi u vodi...

Ako nemas posteno mjesto na koje bi mogla zakvaciti stipalicu bolje uzmi lampu koja se moze zaserafiti u poklopac, to ce ti biti sigurnije.

Citiraj:

nije mi se pojavila u prijašnjoj poruci opcija izmijeni pa pišem novu. osposobila sam i treću neonku - skinula sam bez problema staklo i malo okrenula grlo i sad gori ali gori roskasto - da li je to onda ta lampa za gmazove ili nešto s neonkom nije u redu? ako treba stavit ću sliku - za sad sam vratila nazad staklo ali skinut ću ga. i da li pod osiguranjem za neonke trakom misli se na izolir trakom oko grla omotati?
to za rozo svijetlo me najviše zanima da znam da im odma skinem staklo ako je to ta lampa da se sunčaju. dala sam im salate je da su je izmrvili ali su i jeli osobito manja pa sam sad pokupila ostatke.

Poruku mozes izmjeniti neposredno nakon sto si je napisala, ne nekoliko sati poslije.
Drago mi je da se pocinjes sama snalaziti oko akvarija, vidis da ipak nije toliko tesko :) Te neonke se vade na nacin da ih okreces u grlu i kada se oba prikljucka na neonki usmjere prema dolje neonka ispadne iz grla. Rekao sam ti vec da to 100% nije lampa za gmazove ako na njoj to ne pise. A s obzirom da je to tvornicki akvarij za ribe nema uopce nikakve logike da to bude lampa za gmazove. Neonka svijetli drugacije jer je drugacijeg spektra, u akvarijima se koriste razlicite lampe da bi se postigao sto siri spektar svjetlosti u akvariju, neke su za bilje (mislim da je o ovoj rijec), neke za isticanje bolja organizama itd.
Ovo sa izolir trakom mozes ako zelis, ali nije nuzno. Nakon nekog vremena ce ti se ta traka sva „raskeljiti“ pa ce ti nosaci biti ljepljivi.

Citiraj:

ponovno mi nema opcije izmijeni, neznam zašto. mislim d aću ipak staviti šljunak na dno onaj koji imam samo neznam da li je to pametno prije nego li napravim čistač dna?
zanima me glede vodenog bilja koje pluta po pov d ali bi to bilo pametno da stavim pošto ova mala voli jesti zeleno i kako se to kupuje? koliko dođe? sviđa mi se ono kao djetelina zeleno što pliva. bi li mi to otežavalo čišćenje akvarija?
hvala na svim odgovorima osobito koriju koji stavrno ima živaca sa mojim pitanjima.

Joj pa taj cistac si slozis u manje od 5 minuta, nemoj se toliko uzrujavati oko svega, ovo je hobij, trebao bi te opustati

Ne znam gdje bi vodenu lecu mogla nabaviti u Zd., postavi oglas na akvarij.net/forum da trazis pa ti se netko mozda javi.
Probaj, vidi kako ce ti uspjevati, da li ce ti se hvatati na usis filtera itd.
Nije problem sve dok ti moji odgovori pomazu, vidim da se trudis i da ti je stalo do kornjaca.

Pisano: 01.04.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mislila sam kad vani grmi jako da li je pametnije ostaviti upaljen filter ili izgasiti sve iz struje?
pa zar nema kupiti tog vodenog bilja u pet shopu? kako da znam koliko mi treba i kako se to kupuje u nekim sjemenkama ili ?
dala sam im sipine kosti sve su razmrvile po dnu. koliko mi dugo crijevo treba za taj čistač? bi li bilo pametnje da praznim na kante ili kad budem čistila akvarij ili da kupim dužu gumu pa sa špine?
znači sigurno je ako skinem staklo i ne zalijepim izolir traku?

Pisano: 01.04.2010

« 1 2 (3) 4 5 6 ... 15 »

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum