Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: preko dvije sedmice ne jede |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bezveze, baš mi je žao. Vidi se da su napredovale rastom, ali nešto su mi oklopi kao pomalo nerazvijeni. Možda mi se samo čini. Da li imaš UVB lampu i koristiš li neke vitamine, minerale?
Kada su bolesne i na normalnoj temperaturi, a ne jedu, to nije kao hibernacija. Ta pena je jako loš znak, bez antibiotika teško da će im biti bolje. Pitaj te veterinare da li bi barem dali injekcije po našim uputama ili vdi da li ima antibiotika da se kupi u apoteci pa da možda ti sam probaš...
Pisano: 19.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pogledaj ovu temu: LINK.
Pisano: 19.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Kornjače ti bez hrane mogu oko mjesec dana.
Pisano: 20.03.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
UVB nemam pokusao sam nabaviti al skupa za mene ,
kupio sam bio neku bocicu kao neke kapi ubacuje se u vodu za jacanje oklopa i protiv upale ociju al vec mi je neko napisao da od tih kapi nema nista , napravljene su samo da se zaradi na njima , i imam sipinu kost . Oklop je bio normalan neko vrijeme al posto ne idu u vodu kao prije valjda se isusi pod lampom pa se neke plocice uvrnu
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
a pratio sam tu temu , inace sve citam redovno ovde sam na forumu svake sekunde pa tako svasta procitam .
dali netko znao otprilike koliko kosta gentamicin ( 80 mg ) i gde se on moze nabaviti jel ga samo ima u veterinarskim stanicama il ima i negde drugo . Zivim blizu ambulante (za ljude) pa me interesuje sta mislite jel oni imaju to ? "Nix" je napisao da se daje svaki drugi dan jedan podiok sa sprice , i onda je u nekom komentaru napisao " juce sam mu dao trecu inekciju " jel mislio na trecio podiok inekcije ili na citavu trecu inekciju ?
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
lako ćemo dozirati ako nađeš lek
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
vec sutra idem obici neka mjesta na kojima bi to mogao naci , nadam se da nije skupo
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bas mi je zao da je kornjacama lose, mislim da je to nesto sto vuku jos iz pet shopa ili od prije nego si im sredio ove uvjete. Nadam se da ces uspjeti naci barem neki antibiotik. Ako konkretno nece imati onaj sto je @Nix spominjao napravi si popis svih antibiotika koji su ti dostupni. Napisi nam listu ovdje pa cemo se potruditi naci da li je koji od njih pogodan za lijecenje gmazova i kako se dozira.
Citiraj:
Iznenadio bi se, ali mogu puno vise od toga, poznati su mi slucajevi da nisu jele i po 2-3 mjeseca. U svakom slucaju sama cinjenica sto ne jedu nece ubiti kornjace, nego prije bolest.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
jbg mrzim ovo pisati ova sto nije jela nekoliko dana je uginula ,
dok ova sto nije jela preko dvije sedmice je ziva. Da bi dobio bilo kakvu vrstu antibiotika moram imati papir od ljekara .Pokusat cu jos na nekim mjestima nabaviti to .
Pisano: 21.03.2011
|
|||
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.