NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
22 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 22

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 »

Re: puno pitanja
Regularni član
Regularni član

See User information
okej, hvala puno! :)

Pisano: 24.11.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
Imam vodene kornjace kao kucne ljubimce. Medjutim poslednjih par dana nece nista da jedu. Ako moze neki savet. Unapred hvala

Pisano: 01.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Kornjace vjerovatno odbijaju hranu zbog pogresnih uvjeta drzanja. Opisi malo u cemu ih drzis...
Koliko je velik smjestaj?
Da li imas grijac?
Da li imas UVA-UVB rasvjetu i lampu za grijanje?
Da li imas filter?
Sa cime sve hranis kornjace?

Pisano: 01.12.2009

Regularni član
Regularni član

See User information
evo mene opet :)
sve je u redu s kornjačom, ali me nešto zanima.
ja nju od kraja 11. mjeseca 2009. godine hranim mesom svaki drugi dan (izmjenjujem pileća prsa sa pilećim jetricama),a dan između dajem joj granule. također joj dajem sipinu kost svakih tjedan dana, te kapi sa D vitaminom. ona je živahna k'o i inače, mnogo jede, puno pliva, veoma je proždrljiva. :))
Kori, ako se sjećaš, ja sam rekla da mi kornjača ima udubljenja po oklopu, a ti si rekao da bi mesna prehrana trebala to riješiti.
mene zanima, na koji način riješiti? na način da ta udubljenja nestanu, da se smanje ili da se samo spriječi daljnji napredak bolesti?

i da, s obzirom da je stara između godinu i pol i dvije godine, koliko je puta dnevno treba hraniti? je li jednom dovoljno ili treba dva puta?
molim odgovori. :)

Pisano: 10.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav,
ne mogu sada pronaci sto sam ti tocno napisao, ali mislio sam da ce bolest prestati napredovati ako kornjacu pocnes hraniti pravino i ako joj sredis postene uvjete. Pravilna prehrana se ne sadrzi od samo 2 vrste mesa, ona mora biti raznolika! U clanku o prehrani imas poveci popis sto sve mozes dati svojoj kornjaci.

Jesi li nabavila UVA-UVB rasvjetu? Bez nje konjaca ne moze vrsiti sintezu vitamina D3 koji je jako vazan u metabolizmu kalcija!
Ne znam kako ta udubljenja izgledaju i koliko su velika. Jednom kada je oklop deformiran tesko da ce se 100% oporaviti, ali moguce je da kroz godine kako ce kornjaca rasti te deformacije budu manje vidljive.

Kornjaca je dovoljno stara da je hranis jednom dnevno svaki drugi dan. Mozes je ti i dalje hraniti svaki dan, samo je vazno da onda dobije manju kolicinu hrane nego sto bi dobila svaki drugi dan.

Koliko veliki komad joj das u jednom obroku i koliko je kornjaca sada velika?

Pisano: 11.02.2010

Regularni član
Regularni član

See User information
oko 11.5 cm velik je oklop.
komadići mesa dugi su oko 2cm.. dobije najviše 8 takvih komadića, obično 6. drugi dan dobije 10ak granula.
ali ona je stalno gladna! imam umjetnu biljku u akvariju i ona ju stalno grize! također uvijek pojede svoj izmet...
nažalost, još nema rasvjetu. :/
udubljenja su oblika elipse. promjeri obaju udubljenja su jednaki, 1cm i 1.5 - 2cm. no jedna je rupa manje udubljena nego prije. udubljenja nisu velika, udubljeno je između 1 i 3 mm.

Pisano: 12.02.2010

Regularni član
Regularni član

See User information
ako nemas jos rasvjetu, jel joj barem vitamine davas?

mislim da bi to bilo nekakvo privremeno rjesenje :/

Regularni član
Regularni član

See User information
piše gore da joj dajem kapi s D vitaminom. :))

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Juni
oko 11.5 cm velik je oklop.
komadići mesa dugi su oko 2cm.. dobije najviše 8 takvih komadića, obično 6. drugi dan dobije 10ak granula.
ali ona je stalno gladna! imam umjetnu biljku u akvariju i ona ju stalno grize! također uvijek pojede svoj izmet...
nažalost, još nema rasvjetu. :/
udubljenja su oblika elipse. promjeri obaju udubljenja su jednaki, 1cm i 1.5 - 2cm. no jedna je rupa manje udubljena nego prije. udubljenja nisu velika, udubljeno je između 1 i 3 mm.

Kornjaca je onda dosta narasla od kada si se prvi put ovdje javila. Pripazi malo na kolicinu hrane i raznolikost prehrane. Kornjace u prirodi nemaju na raspolaganju svaki dan kolicinu mesa koju im mi damo u zatocenistvu. One su u prirodi gotovo uvijek gladne, to ih tjera da traze hranu, to je i instinktivno. Zato uvijek imas osjecaj da je kornjaca gladna. Ne smijes joj uvijek udovoljiti jer to nije zdravo za nju (lako se moze udebljati).
Ako kornjaca ima apetit za bilje to joj za razliku od mesa mozes davati u neogranicenim kolicinama, pogotovo vodeno bilje. Vise o tome imas u clanku o prehrani.

Vecina kornjaca u akvarijskim uvjetima ima naviku jesti svoj izmet, to te ne treba brinuti.

Podcjenjujes vaznost pravilne rasvjete. Dodavanje vitamina u hranu ne moze zamijeniti UVA i UVB rasvjetu. Potrudi se nabaviti je sto prije!

Pisano: 13.02.2010

Regularni član
Regularni član

See User information
svjesna sam ovog za UVA i UVB rasvjetu. :7 roditelji mi je ne žele kupiti, a ja sam počela štedjeti za to.
ona voli zelenu salatu, to uvijek pojede.
meso ću joj davati dva puta tjedno, a između toga ću miješati salatu i granule. je li i to previše?
smijem li joj dati 6 - 8 granula, ukoliko joj je to jedini obrok?
ako kornjača jede salatu, trebam li joj uz to, isti dan, davati granule?
i da, doista je dovoljno velika da je hranim svaki drugi dan?

Pisano: 13.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum