NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
46 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 46

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 2 3 (4) 5 »

Anonymous
Re: Nije mi jasno
Citiraj:

Pisano od: skarfaca
Citiraj:

Pisano od: Kori
Za 2000 dinara si mogao kupiti i pravu akvarijsku pumpu koja moze raditi cijelo vrijeme bez problema: LINK
Ako filter ima zapremninu od oko 6 litara onda ti treba pumpa protoka 1000-1500 L/h. No ako ces kupovati kinesku pumpu nije losa ideja uzeti jacu, tipa 2000 L/h jer te pumpe uvijek imaju dosta manji protok od deklariranog.

Ovaj link sto si mi dao , to sam vec gledao, to su uglavnom potapajuce pumpe koje nemaju izlaz i ulaz za crevo. A meni treba pumpa koja ce spolja da stoji i da ima 2 otvora za crevo-ulazni i izlazni... Tako da od ovih pumpi nista ... Ako sam u pravu,ako nisam ispravi me . A za to za bakterije sto im treba kiseonik to sam vec procitao i znam. Ali i ti bi je gasio kad bi cuo samo kako bruji...

Okaci sliku svog filtera i ja cu ti objasniti kako ces ove pumpe da upotrebis za tvoj filter. Pumpa uopste ne mora da bude sa spoljne strane.

Edit: citati

Editirano od Kori on 18.03.2013 16:43:45
Editirano od Kori on 18.03.2013 16:48:34
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Riknula mi je pumpa ! Sad sam u teskom bedaku i u teskom problemu !!!!!!!

Pisano: 18.03.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pavle
Htedoh da ti napisem al me kori pretece. Imas I ovde na forumu I na raznim za akvaristiku clanke o cikliranju akvarijuma. Ali samo na forumima. Na stranicama za enterijere I novinskim clancima se mogu naci razne budalastine, pisane od strane kvazi veterinara, kako kornjacama treba menjati vodu jednom u 10 dana 50% , a jednom u mesec dana kompletnu vodu. U istom tom clanku kazu I kako treba imati sto bolji bio filter sa sto vise medije. I sad, ko je bilo kakav akvarijum imao zna da voda ne moze komplet da se zameni a da bio filter radi. Naravno voda mora da se menja cesce nego kod ribica zato sto mnogo vise prljaju ali samo deo vode da ocuvas kolonije.
Glavna stvar je u tome da ti po tome sto kazes nemas cikliran akvarijum, sto znaci da je on jako opasan za kornjace. Mogu podneti cikliranje ali da su stalno u vodi sa povisenim amonijakom ne smeju. Resi pumpu, ne gasi filter I cikliraj akvarijum pod hitno!

O filtraciji i pravilnom odrzavanju akvarija sam vec bezbroj puta pisao na forumu, a na naslovnici ima i clanak o filtraciji i odrzavanju: Smjestaj za vodene kornjace

Citiraj:

Pisano od: skarfaca
Ovaj link sto si mi dao , to sam vec gledao, to su uglavnom potapajuce pumpe koje nemaju izlaz i ulaz za crevo. A meni treba pumpa koja ce spolja da stoji i da ima 2 otvora za crevo-ulazni i izlazni... Tako da od ovih pumpi nista ... Ako sam u pravu,ako nisam ispravi me . A za to za bakterije sto im treba kiseonik to sam vec procitao i znam. Ali i ti bi je gasio kad bi cuo samo kako bruji...

Ti tu pumpu mozes bez problema ugraditi u filter. Odrezes utikac sa kraja zice i provedes zicu kroz poklopac uz pomoc kabelske uvodnice ili sto si god vec koristio za spajanje ulaznog i izlaznog crijeva na filter. Nazalost moras rezati originalan utikac i stavljati novi, sto vecina proizvođaca ne preporuca, ali to je takav DIY projekt. Evo vidi konkretno takav filter u ovoj temi: LINK

Smanjena slika

A ako bas ne zelis rezati kabel mozes pumpu staviti u akvarij da gura vodu u filter sto je poznato kao "pressure filter".

Vanjske pumpe koje imaju ulazno i izlazno crijevo su skuplje zato jer se vise zagrijavaju kako nisu u vodi pa moraju biti kvalitetnije napravljene, no vecina proizvođaca iz kine (Atman, Boyu, Astro...) ima takve pumpe, treba potraziti na njihovim stranicama pa vidjeti da li se moze negdje naruciti.
JBL ima vanjsku pumpu dosta povoljno, 1000 L/h: LINK
Ovdje također imaju velik izbor pumpi, pitaj da li li mozda imaju neku vanjsku u ponudi: LINK

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Matoriiiiiiiiii. ovo je cela nauka za mene si luuuud. :D Nemam vise zivaca za ovo majke mi odlepicu uskoro....

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od skarfaca:
Mislis da mogu da stavim potopnu pumpu u akvarijum da mi gura vodu , mislis da ce biti dovoljno jak pritisak da vrati vodu nazad u akvarijum ? Ali to kad bi uradio onda bi sva prljavstina ostajala u pumpi pre nego stigne do filtera... to i nije bas tako dobra solucija jel da ?

To je definitivno losja solucija i treba imati puno jacu pumpu da bi to dobro funkcioniralo. Tlacni filteri koji se koriste cesto na vrtnim jezerima obicno imaju jake drenazne pumpe koje bez problema mogu propustati mulj i smece od promjera po centimetar. Vjerojatno bi ti voda iz filtera izlazila jako sporo i cesto bi morao cistiti pumpu, ali i to je bolje nego gasiti po noci ili da uopce nemas filtracije.

Zasto ne bi ugradio pumpu u filter? Ako si uspio sloziti filter koji ne curi provesti zicu kroz poklopac ti ne bi trebao biti velik problem.

Opcenita pitanja postaj na forumu, ne na pp.

Anonymous
A da das nekome ko se razume ovaj link pa da ti uradi to. ne treba ti vise od 2000 kinti a odradjivace posao fantasticno!
Kori znam da je pisano i znam da ima na pocetnoj ali ocigledno je da treba ponoviti. 95% postova za bolesti i smestaj kornjaca su u tom slucaju nepotrebni zato sto si i to sve lepo ispisao. Pa opet pitaju, i nazalost i dalje ne vredi.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ne mogu majke mi ne mogu vise . odlepio sam nacisto od svega ovoga , vracam kornjace u fontanu i ne zanima me nista vise , a u tri lepe. prso sam vise

Anonymous
Mislis da je lako bilo sta raditi? Najgore sto covek moze da uradi je da odustane na prvoj prepreci. Tako da ne budi PI***, lati se posla i krenuce.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pavle
Mislis da je lako bilo sta raditi? Najgore sto covek moze da uradi je da odustane na prvoj prepreci. Tako da ne budi PI***, lati se posla i krenuce.

Stvarno mislis da bi odustao tek tako od dugomesecnog truda ? to ja kad prsnem svasta znam da kazem... :P :)

Anonymous
Ne znam te toliko. Kazem samo da je glupo odustati :)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum