Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: puno pitanja |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Moguce da se mjehurici stvaraju zbog masnoce na povrsini. Usmjeri izlaz ih filtera tako da mreska povrsinu vode. Tvoj akvarij je malen (ima pre malu kolicinu vode) da bi bilo moguce mijenjati samo 1/3 vode tjedno, mislim da ces ga morati temeljitije cistiti, to moras sama procjeniti. Nemoj nikad dopustiti da voda dobije neugodan miris. U vecim akvarijima se ne mijenja cijela voda zbog dusikovih bakterija i bioloske filtracije, ali stvar je u tome da se velik akvarij sa postenim filterom nikada ne zamaze do te mjere kao mali akvarij. U malom akvariju se mala kolicina vode jako brzo zasiti stetnim spojevima koje bioloska filtracija jednostavno ne stigne sanirati. Jos jedan razlog zasto kornjacu nije dobro drzati u maloj kolicini vode. Kamenac mozes cistiti na razne nacine...ziletom, tvrdim silikonskim priljepkom, sredstvom za spustanje ph vrijednosti vode...sve o ciscenju i odrzavanju mozes pronaci ovdje: LINK Citiraj:
Kao sto sam vec objasnio, u malim akvarijima koji put nemas izbor nego sve izokrenuti jer se jednostavno previse zamaze. Ti sa 300 l ne moras mijenjati svaki mjesec cijelu vodu, dovoljno je da mijenjas samo 1/3 uz usisavanje dna svakih dva tjedna.
Pisano: 21.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
e da. :)
imam jednu želju. :) kori, bi li mogao uploadati slike svoj akvarija i kornjača? :) zanima me kako izgleda. :) ako nije problem. :)))
Pisano: 22.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nije pozeljno pre cesto uznemiravati kornjacu, ali vaznije je da je kornjaca u cistom. Zato bi bilo najbolje da kornjacu prebacis u posudu sa vecom kolicinom vode. Sipinu kost ocisti, odstrani one tvrde dijelove (leđa). Otrgni komad i ostavi ga da pluta u vodi da vidis da li ce je kornjaca htjeti gristi. Ako nece izvadi je da ne pocne truliti. Sipinu kost mozes namrviti na komad mesa i dati ga kornjaci direktno u usta. Bilo koje sredstvo za pripremu vode je dobro. To sredstvo bi se trebalo dozirati po uputstvima prilikom svake promjene vode. Nakon sto stavis sredstvo samo ga rukom razmuti u vodi, trebati ce neko vrijeme da kemijska reakcija zavrsi, ali mozes staviti kornjacu unutra. Samo moras paziti na temperaturu vode, ona mora biti u granicama. Citiraj:
Trenutno ne stignem, a i nije bas da imam volje...
Pisano: 23.11.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
"Trenutno ne stignem, a i nije bas da imam volje..."
okej, nema frke! samo sam pitala. :D nije li sipina kost pretvrda za kornjaču? ja sam kupila tu kost i izgleda mi očišćena, cijela je bijela, ne mogu nikakav tvrdi dio otrgnuti. :/ sad sam joj je dala, gricka ju, valjda bude nešto uspjela. :) koliko joj često treba davatii sipinu kost? kornjača ima dosta duge prednje kandže. iako je stara samo oko godinu i pol, mogu li joj odrediti spol?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nema problema
Ako sama zeli grickati kost super. Ne postoji nikakvo pravilo koliko cesto bi se kost trebala davati, to je samo dodatak prehrani. Ako je dajes i jednom u mjesec dana to je ok. Koliko je kornjaca velika?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
dužina oklopa je oko 8 centimetara.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Onda je jos pre mala da bi mogla utvrditi spol.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
okej, a kad se može utvrditi?
i da, dal je ona dovoljno velika s obzirom na svoju dob?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada kornjaca dovoljno naraste i pocne sa spolnim razvojem. Za svaku kornjacu je individualno, ali sa nekih 15 cm se pouzdano moze odrediti spol.
Duzina oklopa 8 cm je ok za godinu i pol starosti.
Pisano: 24.11.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.