NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
49 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 49

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

« 1 2 (3) 4 5 »

Re: Nije mi jasno
Aktivan član
Aktivan član

See User information
veruj mi da to ne znam da izracunam,niti znam kako se racuna. samo znam da kida kako cisti vodu... bar u ovom ak. od 150l...

Pisano: 12.03.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
Protok ti je zalepljen na pumpi uz potrosnju I napon. A znas otprilike zapreminu te PVC cevi I ako je puna medije onda toliko imas medije. Dobro je da odradjuje posao.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Pavle
Protok ti je zalepljen na pumpi uz potrosnju I napon. A znas otprilike zapreminu te PVC cevi I ako je puna medije onda toliko imas medije. Dobro je da odradjuje posao.

Zapremina pvc cevi ti je oko 6 litara , a na pumpi pise 600 galona po satu, znaci negde oko 2270 litara po satu... "I ako je puna medije onda toliko imas medije" Aj molim te prevedi mi smisao ove recenice posto nista ne razumem sta si hteo da kazes ? :D

Pisano: 14.03.2013

Anonymous
Mislim na cev ako ima 6 l I ako je puna medije znaci da imas 6l medije.. 2000l po satu? To je zver nije pumpa.. ljudi navodnjavaju njivu takvim pumpama:D dobro izgubi ona protoka zbog visine al opet. Napravi li tornado u akvarijumu?

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Pa ne pravi tornado , ali ubacuje bogo mi dosta mehurica ... :) Da , nesto kao tornado :D hahaahha Pa pazi meni se i ne cini nesto bas jaka sad da kazem da mozes da navodnjavas njivu, ali na njoj pise 600 GPH , sto znaci 600 gallons per hour-600 galona na sat ... a na guglu sam convertovao i kaze da je to oko 2270 i nesto litara ... I cev nije bas puna do kraja ima jos mesta za medije ... Treba da kupim jos keramickih valjcica i plasticnih kuglica treba da dodam, al sam totalno bez kinte trenutno... Tako da cekam neku bolju finasijsku situaciju , mada ni ovako mu nista ne fali , vrsi posao odlicno ! ;)

Pisano: 15.03.2013

Anonymous
Moja je znaci nekih 200 galona na sat a mlaz je prilicno jak, mozda malo I prejak. Imas li neku regulaciju? I prejak protok je los. Voda ne treba prebrzo da prolazi kroz medije.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ma kakvi crni regulatori hahaha , ovo je brate pumpa koja uopste nije namenjena da radi 24h dnevno , ovo je neka pumpa ko zna za sta i cuje se, bruji ubija u mozak, al jbg, kad je 2000 kinti na buvljaku ne zalim se ... isto tako kad budem , ako budem pri kinti da kupim neku realnu pumpu od 40-50 eura da mi ne probija mozak i da moze da radi 24/7 ... Inace ja ovu pumpu moram da ugasim uvece jer ne bih mogao da spavam od nje, a i plasim se da bi pregorela da radi 24h dnevno....

Pisano: 15.03.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: skarfaca
Nece nece ne moze da je dohvati. E jel smem da im dam kisne gliste ? Mislim sto ne bi smele to da jedu ako mogu crve i te gmizavce
???

Mozes im davati gliste, samo treba paziti da zemlja od kuda uzimas gliste nije zaspricana pesticidima ili slicnim otrovima.

Citiraj:

Pisano od: skarfaca
Ma kakvi crni regulatori hahaha , ovo je brate pumpa koja uopste nije namenjena da radi 24h dnevno , ovo je neka pumpa ko zna za sta i cuje se, bruji ubija u mozak, al jbg, kad je 2000 kinti na buvljaku ne zalim se ... isto tako kad budem , ako budem pri kinti da kupim neku realnu pumpu od 40-50 eura da mi ne probija mozak i da moze da radi 24/7 ... Inace ja ovu pumpu moram da ugasim uvece jer ne bih mogao da spavam od nje, a i plasim se da bi pregorela da radi 24h dnevno....

Ako gasis filter po noci onda ti uopce nema svrhe imati toliko velik spremnik za medije. Poanta velike kolicine filter medija je imati sto vecu povrsinu za nastanjivanje bakterija koje vrse biolosku filtraciju. Da bi te bakterije mogle ostati zive pumpa ih stalno treba opskrbljivati kisikom i otpadnim tvarima (hranom). Kada po noci ugasis filter sve bakterije pougibaju, a da bi filter postao u potpunosti naseljen navedenim bakterijama treba 2-3 mjeseca kontinuiranog rada. Tako da sada u akvariju imas samo mehanicku filtraciju i trenutno bi ti unutarnji filter koji je cijelo vrijeme upaljen bio ucinkovitiji od vanjskog kojeg gasis preko noci...
Za 2000 dinara si mogao kupiti i pravu akvarijsku pumpu koja moze raditi cijelo vrijeme bez problema: LINK
Ako filter ima zapremninu od oko 6 litara onda ti treba pumpa protoka 1000-1500 L/h. No ako ces kupovati kinesku pumpu nije losa ideja uzeti jacu, tipa 2000 L/h jer te pumpe uvijek imaju dosta manji protok od deklariranog.

Pisano: 17.03.2013

Anonymous
Htedoh da ti napisem al me kori pretece. Imas I ovde na forumu I na raznim za akvaristiku clanke o cikliranju akvarijuma. Ali samo na forumima. Na stranicama za enterijere I novinskim clancima se mogu naci razne budalastine, pisane od strane kvazi veterinara, kako kornjacama treba menjati vodu jednom u 10 dana 50% , a jednom u mesec dana kompletnu vodu. U istom tom clanku kazu I kako treba imati sto bolji bio filter sa sto vise medije. I sad, ko je bilo kakav akvarijum imao zna da voda ne moze komplet da se zameni a da bio filter radi. Naravno voda mora da se menja cesce nego kod ribica zato sto mnogo vise prljaju ali samo deo vode da ocuvas kolonije.
Glavna stvar je u tome da ti po tome sto kazes nemas cikliran akvarijum, sto znaci da je on jako opasan za kornjace. Mogu podneti cikliranje ali da su stalno u vodi sa povisenim amonijakom ne smeju. Resi pumpu, ne gasi filter I cikliraj akvarijum pod hitno!

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Kori
Za 2000 dinara si mogao kupiti i pravu akvarijsku pumpu koja moze raditi cijelo vrijeme bez problema: LINK
Ako filter ima zapremninu od oko 6 litara onda ti treba pumpa protoka 1000-1500 L/h. No ako ces kupovati kinesku pumpu nije losa ideja uzeti jacu, tipa 2000 L/h jer te pumpe uvijek imaju dosta manji protok od deklariranog.

Ovaj link sto si mi dao , to sam vec gledao, to su uglavnom potapajuce pumpe koje nemaju izlaz i ulaz za crevo. A meni treba pumpa koja ce spolja da stoji i da ima 2 otvora za crevo-ulazni i izlazni... Tako da od ovih pumpi nista ... Ako sam u pravu,ako nisam ispravi me . A za to za bakterije sto im treba kiseonik to sam vec procitao i znam. Ali i ti bi je gasio kad bi cuo samo kako bruji...

Edit: citati

Pisano: 18.03.2013

Editirano od Kori on 18.03.2013 16:47:33

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum