Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Suncanje |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kako napreduje kornjaca?
Nije neobicno sto su plocice omeđene crnom bojom, no ova crna tocka na vrhu oklopa mi ne djeluje bas normalno, a ne vidi se bas jasno o cemu je rijec.
Pisano: 10.05.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Ovako pricam od dana kad sam ti poslala sliku.
Sutradan je to crno pocelo da se siri i da ide malo u dubinu oklopa. Preparate koje si mi ti preporucio nemaju.U apoteci su mi rekli da je onaj rastvor isto sto i jod pa sam dezinfikovala sa njim.Dermazin takodje nemaju ali su mi dali sanaderm(sulfadiazin).Tretirala sam sa tim 2 puta dnevno i drzala sam je na suncu.Morala sam da preuredim smestaj i smanjim nivo vode,sad ide na kopno.Uskoro stize i uva uvb lampa. Nakon 2-3 dana je crno prestalo da se siri. Sad izgleda kao da je neka providna masa popunila tu rupu gde je crno,i dalje crno ali nije rupa. Rub oklopa je ocvrsnuo,iznad repa i sredina je i dalje mekan. Kornjaca se ponasa sasvim normalno.
Pisano: 10.05.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Ovo ne ide na bolje.Oklop joj poprima belu boju, poseticemo veterinara.
Pisano: 25.05.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ok, nadam se da ce joj veterinari znati pomoci, javi kako je proslo!
Pisano: 26.05.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Moja kornjača u zadnjih 2,3, dana uopće ne silazi s kopna. Obično ako je na suhom cijeli dan, navečer kad ugasim sva svjetla spusti se u vodu al sad je već dvije noći za redom ostala vani na kopnu. U dva dana ušla je u vodu samo kad je jela i nakon toga je odmah izašla na kopno.
Temperatura vode je uvijek ista oko 25-26 C kao i temp u stanu stoga ne znam u čem je problem? Isto tako danas ujutro sam našla izmet na kopnu što inaće uvijek obavlja u vodi. Jel zna netko koji bi bio razlog zašto ne želi u vodu i dal da je onda ostavim tako il da je sama vratim u vodu ako to bude trajalo više od par dana? I da, ima oko 10 godina, ženka
Pisano: 04.06.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav, da li ti je kornjaca ikada nesla jaja? Da li je nedavno bila izlozena propuhu i da li imas poklopac na akvariju?
Kolika ti je temperatura na kopnenom dijelu? Kornjacu u svakom slucaju trebas ostaviti kako joj odgovara, nemoj je na silu stavljati u vodu. Od kuda se javljas?
Pisano: 05.06.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.