Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Moze li ozlijeda zacijeliti |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Da crvenouhe kornjace nisu u stanju prezivjeti zimu kod nas ne bi predstavljale toliki problem domacoj flori i fauni, odnosno ne bi bile invazivna vrsta. Stvar je u tome sto ce crvenouhe i ostale srodne suptropske kornjace prezivjeti desetak zima u nasoj klimi. To je samo 1/4 njihovog zivota, ali je sasvim dovoljno da dovedu domace vrste do ruba izumiranja.
Pisano: 05.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Barskih je bilo pregrst oko 20 , crvenouhim malo manje al bilo il je bilo koliko sam vidio barem 5. A tamo je čisto ima riječnih rakova čak i puno riba vegetacije pa zato vjerovatno prezive. To je ogromno jetero i dva metra ita jezera je to manje jezerce veličini ribnjičarskog ribnjaka oko 20 metara siroko. Stvarno neznam kako bi se to uspjelo riješiti. Tamo resto idem i tata moj zna čovjeka čije je jezero pa bi mogao rec tati neka mu kaze da on rezglasi ribičima da ne bacaju kornjače u jezero ako bi to mozda pomoglo.?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Lijepo je cuti da na pojedinim lokacijama jos ima populacija Emysa.
Pustanje akvarijskih kornjaca ili bilo kojih stranih zivotinjskih i biljnih vrsta u prirodu je zakonom zabranjeno, toga bi ribici i sami trebali biti svjesni jer su u proslosti napravili velike stete ubacivanjem stranih vrsta u domace vode kako bi imali sto pecati. A opcenito velik broj kornjaca ugine kada progutaju udice tako da bas nemam previse pozitivan stav prema tom hobiju.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
To da ugibaju zbog udica sam sam se uvjerio, a siguran sam da niko od njih nema pojima da je s tim sto je pustio kornjaču-akvarijsku u jezero barskim kornjačama nastetio, jer vjerujem da nisu informirani i na prvi pogled to ne predstavlja problem nekome tko nezna da time narusava prezivljavanje domaćih vrsta.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Celokupan problem ljudi koji kupuju kornjace je i u ljudima koji ih prodaju. Vide slatku malu kornjacicu i rese da je kupe kao da je u pitanju hrcak. Ne znaju sta je sve potrebno a i ovi sto prodaju zele da se otarase robe kazu da ih je jednostavno drzati u plasticnoj posudici i hraniti 2 puta dnevno i to je to...
Pisano: 07.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Da istina, al dobro po mom misljenju bolje neka je puste u jezero nego da je ubiju ili bace ko zna gdje da ugine.
Pisano: 08.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovo će zvučati brutalno i ne slažem se s tim, ali bolje je (čuj mene bolje, ne kažem da se slažem s time) tj. manje je zlo ubiti crvenouhu/žutouhu nego zajeb*ti areal barskih kornjača i njihov opstanak. Kada se uzima ljubimac treba se misliti na smještaj.
Možda žutouha dođe u pet shopu 70 kn, a koliko joj dođe smještaj??? auuuuuuuu
Pisano: 08.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
U pravu si ....
Pisano: 13.07.2012