NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
69 korisnika su online (22 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 69

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 »

Hitno mi treba pomoc
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav svim divnim ljudima na ovom forumu i unapred sam zahvalna i srecna sto jedno ovakvo mesto postoji, jer obozavam kornjace i posle duzeg vremena odlucili smo se da udomimo dve, Luciju i Lunju, pre oko dva meseca, i od tad svakodnevno o kornjacama ponesto naucimo i shavtamo da nismo imali pojma u kakvu se avanturu upustamo a nismo ni ocekivali da cemo naici na bezbroj prepreka, jer nemamo adekvatni shop gde mozemo da kupimo adekvatne stvari za njihovo drzanje a ni prave informacije.Hvala na strpljenju onima koji odluce da pomognu jer ce moje izlaganje izgleda malo da se oduzi:)Drzimo ih u akvarijumu, imamo filter, imamo grejac, kamenje koje predtavlja suvu povrsinu, jedino sto nam nedostaje je lampa, tj. koristimo obicnu sijalicu koja je iznad suvog dela i ne znam ni kakvu bi lampu trebala da kupim jer lik koji nam je prodao kornjace pojma nema o tome a naravno te lampe ni ne drzi...na izgled sve ok, ali pre dve nedelje poceli su problemi, bili smo u groznom nedostatku vremena, malo smo zapustili akvarijum, i pojavile su nam se neke zelene alge, mislili smo da to nece naskoditi nasim ljubimcima ali ipak se javio problem ali cini mi se da za sad nije jako strasno mada smo voljni da odreagujemo preventivno, jednoj od kornjaca samo jedno oko pocelo je da se zatvara jos uvek nije skroz zatvoreno, i ima malu belicastu tufnicu na oku, prvo sam pretpostavila da je neka prljavstina ali nisam uspela da ocistim, a kad sam se vec domogla oka stavila sam malo hlorafenikola i sad cekam ....da cujem sta vi kazete, ja cu javiti kako napredujemo sa simptomima.Osim toga kada sam procitala na forumu da im trebaju vitamini, proteini...odnosno adekvatna ishrana pokusala sam da ih nahranim ali moje kornjace odbijaju da jedu belo meso nece salatu a ni sargarepu....to je ono sto sam pokusala, i posle toga se informisala na mestu gde sam ih kupila da bi mi prodavac rekao da im je u hrani koju uzimam sadrzano sve sto im je potrebno, a hrane se suvim racicima-gamarius, i jedu dva tri puta dnevno i muzjak je bas narastao, i nisu delovale nezadovoljno, pa nisam menjala hranu od pocetka to koristim.Gde gresim i kako da ih nateram da se adekvatno hrane?Nadam se da ovo sa okom nece biti nista ozbiljno, i da je od prljave vode, ali problem sa hranom i lampom me bas brine, gde da kupim lampu?I koja nam treba?Veterinara u mom gradu nema koji bi se bavio kornjacama, jer jedva nasla jednog koji je hteo da leci psa, pekinezera.....tako da se uzdam u vas:)

Pisano: 17.01.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Hitno mi treba pomoc
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
uuu kolik post....

alge su normalne i ne škode....

kor. ti ima upalu očiju i to ćeš morati riještiti mazanjem oko nekom masti, ne mogu se sjetit kako se zove...

račiće izbaci iz prehrane... biljnu hranu je normalno da odbijaju, probaj dat mrkve...
do 1 god starosti kor. se hrani 2 puta dnevno , ujutro granule, navečer riba ili bijelo meso

bez piletine i ribe jednostavno ne ide i moraš ih prisilit da to počnu jest (tvoje kornjače su do sada hranjene poslasticim ili užinom ili ničim korisnim, to je kao da ti odrastaš samo na čipsu, račići su zlo iz pet shopa), kad tad će počet jesti ribu i piletinu..... nema veze ako ne jedu 2-3-4 dana neće im ništa biti....

lampa ti fali, UVA/UVB ( Sylvania Reptistar ili Repti Glo 5.0)

ako sam nešto preskočio reci jer je ogroman tekst i čitao sam, ono, svaku 5-u riječ :D

EDIT:http://www.kornjace.com/modules/newbb ... .php?topic_id=776&forum=8 , pročitaj ovo.... i ugl. sve teme oko bolesti vodenih kornjača, ma zapravo pročitaj sve teme na forumu i biti će ti puno toga jasnije...

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako ne počnu da jedu pravu hranu i ako im ne obezbediš UVB lampu neće još dugo. Za sada bi bilo dobro da ne zapostavljate akvarijum, da kupite neku kvalitetniju hranu sa vitaminima i kalcijumom, dajte im samo dobru hranu, kad ogladne ješće. Hloram fenikol možeš mazati, nek bude na suvom oko 15 minuta po mazanju, 3 puta dnevno. Opiši malo akvarijum i opremu da možemo posavetovati... Odakle ste?

Početni član
Početni član

See User information
Iz Sremske Mitrovice sam, akvarijum je 175x30x20,imaju polovinu visine akvarijuma vode tj 15 cm,kamenje sam im postavila da mogu da se popnu na suvo, iznad toga direktno im je ta obicna lampa, i tu se suncaju...pumpa sa aktivnim ugljem tj.suprug kaze da je to pumpa i filter ujedno, i naravno imam grejac...na dnusam do sad imala kamencice ukrasne ali sam ih izbacila jer se dosta prljavstine na njima skuplja, sad nema nista samo staklo, nikakve biljke nemam, a u pet shopu mi kazu da ne vredi da ih ubacujem da ce ih kornjace pojesti, bilo bi mi lakse da znam da i mogu da ubacim neke puzeve ili ribe koje bi bar malo cistile akvarijum, jer eto juce smo ga potpuno ispraznili i dodali novu vodu, a vec danas je na dnu puno izmeta,da li postoji neka hranilica za kornjace jer moje razbacuju hranu i sto god padne na dno vise ih ne zanima, a kad im ubacim meso da lice sevoda zaprljati, koliko vremena je bezbedno da ostavim hranu u vodi jer one ne zele da jedu, evo bas sad sam imubacila mrkvice lepo izrendane ali samo je zaobilaze u sirokom luku i cekaju svoje racice...Hvala Vam ljudi na pomoci

Pisano: 18.01.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prostran akvarijum, lepo. Nikada ne menjajte svu vodu, jednu trećinu. Filter materijal operete u toj vodi što odvadite, nikako u česmovači, da ne ubijete bakterije iz filtera koje čiste vodu. Jel ima u filteru nečeg drugog osim aktivnog uglja? Izgleda da dajete im previše hrane čim posle jednog dana ima toliko prljavštine.
Meso je najbolje naseći na male komadiće, tako da mogu da progutaju u komadu, prethodno se opere da ne prlja vodu. To ako su gladne i ako će odma jesti, a dok im se ne otvori apetit probajte im davati pincetom direktno u usta.

Pisano: 18.01.2010

Početni član
Početni član

See User information
Mislim da nema nista vise u filteru, a definitivno gresimo jer smo uvek menjali svu vodu i komplet prali sve zbog toga nam to i oduzima previse vremena pa smo jednom zapustili....kupila sam neke granule,sada ih hranim sa njima, jedu to ujutru, mrkvicu su pocele po malo, a meso jos ne zele....samo znam da mi je akvarijum opet haotican i da cu opet morati pod hitno da higijenisem, jer nikad nece ozdraviti bez obzira na tretmane u kamilici, i hloramfenikol....uh kao bebe su, nisam ocekivala ovolike obaveze ali valjda cemo nauciti kako da prilagodimo akvarijum njima, i naravno da naucimo da ih hranimo....hvala jos jednom svima, drzite nam palceve:)

Pisano: 19.01.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Aktivni ugalj ne može filtrirati vodu potpuno vodu, on je tu samo kao dodatna pomoć (hemijska filtracija). Filter mora imati mehaničku i biološku komponentu da bi preradio vodu. Srećno.

Pisano: 20.01.2010

Početni član
Početni član

See User information
Da li neko moze da mi pomogne. Jednoj mojoj kornjaci se pojavilo nesto belo iznad glave na mestu gde joj je ona kozica. Ja sam malopre uspela to da joj pipnem i ona ne uvlaci glavu. Da li neko moze da mi kaze sta je to i kako se leci. Unapred hvala

Pisano: 20.02.2010

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Trebala si otvoriti novu temu za tvoje pitanje.....
1.koje mjesto iznad glave kod koje kozice?
2. To "bijelo" kako izgleda
3. Koliki ti je smjestaj... imas li grijac,fliter,kopno.....

Emina

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: ivana987
Da li neko moze da mi pomogne. Jednoj mojoj kornjaci se pojavilo nesto belo iznad glave na mestu gde joj je ona kozica. Ja sam malopre uspela to da joj pipnem i ona ne uvlaci glavu. Da li neko moze da mi kaze sta je to i kako se leci. Unapred hvala

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Ubuduce molim te otvaraj nove teme, jer ovako forum postaje nepregledan.
Prema ovome sto si napisala taj oziljak mi zvuci kao ugriz od druge kornjace. Odgovori na pitanja sto je vec @Emina postavila i napisi koliko je velika kornjaca i kojeg je spola?

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum