NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

sredstvo za uklanjanje neugodnog mirisa??
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav,
imam crvenouhu kornjaču u akvaterariju 25l. Inače ima box filter s onom plavom spužvom, međutim preporučili su mi u pet shopu da joj stavim i sredstvo za otklanjanje neugodnog mirisa (Easy turtle) u obliku malih granulica koje se jednostavno prospu na dno terarija (izgleda kao pijesak). Kad sam joj to stavila ona je to fino počela jesti kao luda. Izvadila sam to dok vas ne pitam i ne provjerim hoće li joj što biti ako to pojede?? Hvala. :)

Pisano: 14.11.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
Re: sredstvo za uklanjanje neugodnog mirisa??
Citiraj:

Pisano od: luce_zd
Pozdrav,
imam crvenouhu kornjaču u akvaterariju 25l. Inače ima box filter s onom plavom spužvom, međutim preporučili su mi u pet shopu da joj stavim i sredstvo za otklanjanje neugodnog mirisa (Easy turtle) u obliku malih granulica koje se jednostavno prospu na dno terarija (izgleda kao pijesak). Kad sam joj to stavila ona je to fino počela jesti kao luda. Izvadila sam to dok vas ne pitam i ne provjerim hoće li joj što biti ako to pojede?? Hvala. :)

Pozdrav,

Na trzistu postoji puno akvaristickih sredstava,a neke su nepotrebna.
Ja sam isto koristio taj proizvod i jedino sto sam primjetio je bilo skupljanje algi po tim kamencicima...

Smatram da Vam nije potrebno nikakvo sredstvo za uklanjanje neugodnih mirisa.
Uz pravilno ciscenje akvarija i filtera je nepotrebno.

U vašem se akvariju skupi jako brzo negativnih/stetnih spojeva,jer je mali volumen akvarija.Filtracija je isto upitna...
Pretpostavljam da vam akvarij nije bioloski stabilan,tj.nema potrebnih bakterija.

Znaci reci nam koliko cesto mijenjas vodu,te koliko cesto cistite filter.
Kakav je raspored medija u filteru?
Dali koristis sredstvo za pripremu vode?
Dali filter peres u akvarijskoj vodi?

Preporucio bih Vam da procitate slijedeće članke:
Filtracija
Održavanje

Editirano od josip333 on 14.11.2012 14:26:36
Editirano od josip333 on 14.11.2012 14:28:12

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pozdrav,

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Te granule je pametnije onda staviti u box filter jer ako ih kornjaca pojede moglo bi doci do zacepljenja probave.

Opcenito taj smjestaj je malen cak i za maldunca crvenouhe kornjace, a kako ih vec duze nema u prodaji vjerojatno imas vec malo vecu kornjacu koja treba veci smjestaj.

Pisano: 17.11.2012

Početni član
Početni član

See User information
Hvala vam na odgovorima..Kornjača mi je velika 15ak cm i znam da bi trebala imati veći smještaj, trenutno nisam u mogućnosti kupiti, ali nadam se kroz 2,3 mjeseca da hoću..
Prvu pregradicu u filteru tj. dva čepa kroz koja prolazi nečista voda čistim svaku večer jer se tjekom dana začepe pa voda ne može prolaziti...sintetičku spužvu čistim jednom ili dva puta tjedno ovisno o prljavosti, tada i promijenim otprilike jednu do dvije trećine vode..a cijeli akvarij ispraznim i očistim svakih mjesec ili dva, ovisi također o prljavosti..izmet i ostatke hrane kupim svaki dan..i da, filtere perem u akvarijskoj vodi i koristim sredstvo za pripremu vode..vodu uspijevam održavati čistom iako je manji akvarij..kornjača nikad nije imala nikakvih zdrastvenih i inih problema..voli se 'igrati' i dosta je 'druzeljubiva' sa ljudima..

Pisano: 18.11.2012

Početni član
Početni član

See User information
i samo jedna ispravka, akvarij je od 50l, ne 25..iako mi se čini da joj je i to premalo jer zbog box filtera nema previše mjesta za plivanje..

Anonymous
Citiraj:

i samo jedna ispravka, akvarij je od 50l, ne 25..iako mi se čini da joj je i to premalo jer zbog box filtera nema previše mjesta za plivanje..

Dobro ti se cini, 50L nije dovoljno za kornjacu od 15cm!
Pocni ozbiljno razmisljati o konacnom akvariju(napravi plan).

Kako mislis da se kornjaca voli "igrati" i da je druzeljubljiva s ljudima?
Nema potrebe s kornjacom se igrati...

Početni član
Početni član

See User information
Kao što rekoh razmišljam konačnom smještaju...
Zato sam i stavila navodne znakove... pod tim mislim da kad joj se ja ili netko približi akvariju ne bježi i ne sakriva se u oklop (kao što je slučaj kod moje prijateljice), već radoznalo promatra, diže se na staklo, prati pokrete prstom i slično...

Anonymous
@josip333

covjece ohladi malo, sta skaces na svako pitanje ko lud na brasno. a i drzis svoju u koritu. tko ne zna, naucit ce, polako. ne pametuj.sve to kosta,
peace

Anonymous
btw,,, ja svoje cmokam u nos non stop , ;DDD nema nista lose u tome , ne uznemiravas ju ne brini

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: itsme
@josip333

covjece ohladi malo, sta skaces na svako pitanje ko lud na brasno. a i drzis svoju u koritu. tko ne zna, naucit ce, polako. ne pametuj.sve to kosta,
peace

Pa ja ne vidim sto je lose kod drzanja kornjaca u koritu!?

A posto svoju kornjacu nonstop cmokas u nos, daljnjih komentara nemam.
To sto mislis da cmokanje kornjace nije lose te da nije uznemiravanje tvoj problem.

Ja ne pametujem,nego pisem ono sto sam naucio na AkTer-u i u literaturi.
Pisem na ono na sto znam odgovor.

Uopce me ne diras,jer vidim da si vec napravio dovoljno spamova u temi "Vase ideje",pa znam s kakvim imam posla...
Ja sam u ovoj temi gotov,jer se nevolim prepucavati i spamat forum.
Za mene forum je mjesto opustanja.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum